Ρωσία, σχεδιάζει τη δική της “εναλλακτική” Wikipedia

1

Μπορεί η Wikipedia να είναι το 6ο μεγαλύτερο site στον κόσμο όμως η Ρωσία δεν μοιάζει να εντυπωσιάζεται από αυτό και σχεδιάζει να φτιάξει τη δική της εναλλακτική έκδοση της Wikipedia, όπως ανακοίνωσε η προεδρική βιβλιοθήκη της χώρας. Η δήλωση αναφέρει ότι η πρωτοβουλία έχει στόχο την παροχή καλύτερων πληροφοριών σε σύγκριση με αυτές που παρέχονται από την Wikipedia για τη Ρωσία.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι σύμφωνα με ανάλυση που έγινε, η Wikipedia δεν έχει αρκετές λεπτομερείς και αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τις ρωσικές περιοχές και τη ζωή στη χώρα. Έχουν μαζευτεί πάνω από 50.000 βιβλία και έγγραφα τα οποία όπως επισημαίνεται “στοχεύουν να απεικονίσουν τη Ρωσία αντικειμενικά και με ακρίβεια”

Ωστόσο, το νέο site λέγεται ότι έρχεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον έλεγχο του Κρεμλίνου πάνω στο διαδίκτυο. Τον Αύγουστο που πέρασε μέσω νέας νομοθεσίας η Ρωσία ανάγκασε τους bloggers με περισσότερους από 3.000 καθημερινούς χρήστες, να δηλώσουν τα στοιχεία τους και να εγγραφούν στην ρυθμιστική αρχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ενώ τον Μάρτιο ιστοσελίδες που ανήκαν σε αντιπάλους και επικριτές του Πούτιν, έκλεισαν.

wikipedia-russia-570


Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jorge

Προπαγανδάααααααααααα!!!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα