Το νέο ρωσικό Cyberweapon βγάζει εκτός λειτουργίας ηλεκτρικά δίκτυα

russian cyberwapon, Το νέο ρωσικό Cyberweapon βγάζει εκτός λειτουργίας ηλεκτρικά δίκτυα

Αμερικανοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι hackers που συμμάχησαν με την κυβέρνηση της Ρωσίας έχουν αναπτύξει ένα νέο “cyberweapon”, το οποίο είναι ικανό να διακόψει τη λειτουργία των ηλεκτρικών δικτύων. Εάν οι πληροφορίες είναι σωστές, το συγκεκριμένο είναι το πιο ισχυρό του είδους του.

Οι ερευνητές έχουν ονομάσει το malware ως CrashOverride. Θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε για να διαταράξει ένα ηλεκτρικό δίκτυο στην Ουκρανία τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι hackers κατάφεραν να διακόψουν το ένα πέμπτο της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Κίεβο.

Η Dragos, εταιρεία cybersecurity, έχει μελετήσει εκτενώς το malware και στην έκθεση που δημοσίευσε ισχυρίζεται πως με μικρές παραμετροποιήσεις, το CrashOverride μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα συστήματα ηλεκτρικής μετάδοσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ερευνητές θεωρούν πως οι hackers που κινούνται στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση της Ρωσίας, έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για την παραβίαση συστημάτων ενέργειας και άλλων συστημάτων κοινής ωφέλειας στις ΗΠΑ.

Ενώ το νέο κακόβουλο λογισμικό αποτελεί σημαντική αιτία ανησυχίας, οι ειδικοί στον τομέα της ενέργειας επισημαίνουν ότι η βιομηχανία εργάζεται σκληρά για να αποτρέψει τέτοιες προσπάθειες από hackers που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματά τους και να τα βγάλουν εκτός λειτουργίας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fema

Nαι βεβαία οι κακοι Ρώσοι φτενε για ολα οχι οτι η νεα ταξη θελει να κανει δοκιμές, οι ανθρωποι χωρις ενέργεια θα ειναι ανήμποροι και θα τρέχουν να βρούνε βοήθεια τοτε θα το εκμεταλλευτούνε θα τους τσιπαρουν ολους και θα τους βαλουν σε στρατόπεδα της fema

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.