Μόλις μια εικόνα ή ένα βίντεο ανέβει στο Διαδίκτυο, δε θα μπορέσει ποτέ να αφαιρεθεί πλήρως

Το Internet Watch Foundation (IWF) πραγματοποίησε έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας αποδεικνύουν ότι το 88% των αυτοδημιουργημένων εικόνων και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου που βρέθηκαν στο Διαδίκτυο από τους αναλυτές της έρευνας, είχαν παρθεί από την αρχική τους τοποθεσία και είχαν ανέβει σε άλλους ιστοχώρους.

Η έρευνα αυτή, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα που είχαν συλλέξει οι αναλυτές διαδικτυακού περιεχομένου του IWF κατά τη διάρκεια του μήνα Σεπτεμβρίου 2012, είχε σκοπό να δημιουργήσει μια εικόνα για το πόσες εικόνες και πόσα βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου δημιουργούνται από τους ίδιους τους νέους και υπάρχουν στο Διαδίκτυο.

Σκοπός της ήταν επίσης να ανακαλυφθεί πόσο από αυτό το περιεχόμενο έχει αντιγραφεί από την αρχική πηγή του και έχει τοποθετηθεί σε άλλους ιστοχώρους. Σε λιγότερο από 48 ώρες εργασίας, οι αναλυτές του IWF συνάντησαν πάνω 12,000 τέτοιες εικόνες και τέτοια βίντεο διανεμημένα σε πάνω από 68 ιστοχώρους.
Οι περισσότερες από αυτές τις εικόνες και τα βίντεο (88%) εμφανίστηκαν σε «παρασιτικούς ιστοχώρους», που σημαίνει ότι ελήφθησαν από την αρχική τους τοποθεσία και δημοσιεύθηκαν σε άλλους ιστοχώρους.

Οι παρασιτικοί αυτοί ιστοχώροι είχαν δημιουργηθεί για το μοναδικό σκοπό της διάθεσης σεξουαλικών εικόνων και βίντεο νέων ατόμων, και ως εκ τούτου περιείχαν μεγάλη ποσότητα σεξουαλικού περιεχομένου.
Η Susie Hargreaves, η Πρόεδρος του Internet Watch Foundation, αναφέρει: «Η έρευνα επιβεβαιώνει μια ανησυχητική ένδειξη ως προς τον αριθμό των διαδικτυακών εικόνων και βίντεο, όπου απεικονίζονται νέοι να εκτελούν σεξουαλικές πράξεις και να ποζάρουν. Υπογραμμίζει επίσης το πρόβλημα που υπάρχει στον έλεγχο αυτών των εικόνων: μόλις μια εικόνα αντιγραφεί σε έναν παρασιτικό ιστοχώρο, η απλή αφαίρεσή της από τον διαδικτυακό λογαριασμό δεν θα είναι πλέον επαρκής. Οι νέοι πρέπει να αντιληφθούν ότι μόλις η εικόνα ή το βίντεο εμφανιστεί στο Διαδίκτυο, δε θα μπορέσουν ποτέ να το αφαιρέσουν πλήρως».

Κύριες πληροφορίες και βασικά ευρήματα της έρευνας:
1. Ο χρόνος διεξαγωγής της έρευνας ήταν 47 ώρες εργασίες σε τέσσερις εβδομάδες
2. Συνολικά 12.224 εικόνες και βίντεο αναλύθηκαν και καταγράφηκαν
3. Το περιεχόμενο βρέθηκε σε 68 διακριτούς ιστοχώρους
4. Βρέθηκαν 7.147 εικόνες
5. Βρέθηκαν 5.077 βίντεο
6. Βρέθηκαν 5.001 στοιχεία τα οποία περιείχαν και εικόνα και βίντεο
7. Από τις/ τα 12.224 εικόνες/ βίντεο, 10,776 βρέθηκαν σε παρασιτικούς ιστοχώρους
8. Οπότε, το 88% του περιεχομένου είχε παρθεί από τον αρχικό ιστοχώρο
9. Σε μόνο 14 περιπτώσεις, οι αναλυτές δεν μπόρεσαν να καθορίσουν κατά πόσο ο χώρος
δεν ήταν παρασιτικός ιστοχώρος

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα αυτή, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.iwf.org.uk

SafeLine
Η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή SafeLine (www.safeline.gr) που ιδρύθηκε το 2003 και δέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο του Διαδικτύου, συνεχίζει τη δράση της με την υποστήριξη του προγράμματος “Safer Internet” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. H SafeLine είναι ο επίσημος ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου INHOPE (www.inhope.org) μέσω του οποίου συνεργάζεται με το Internet Watch Foundation.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.