Πραγματοποιήστε ηλεκτρονικές συναλλαγές με ασφάλεια

Η δράση Saferinternet του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, με αφορμή την αύξηση που καταγράφει ο αριθμός των οικονομικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται διαδικτυακά και στην Ελλάδα, σας προτείνει να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες που σας προσφέρει το συγκεκριμένο μέσο, και να ακολουθήσετε απλούς κανόνες ώστε να ενισχύσετε περαιτέρω το επίπεδο ασφάλειας που σας παρέχεται.

Σε συνεργασία με τη Visa Hellas, σταθερό αρωγό τα τελευταία τρία χρόνια στην προσπάθεια ενημέρωσης και προώθησης της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου, η δράση Saferinternet σας προτείνει τους ακόλουθους βασικούς τρόπους για να επιβεβαιώσετε την ασφάλεια των συναλλαγών σας:

• Πραγματοποιείστε τις συναλλαγές σας με κάρτες πληρωμών (χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες), οι οποίες εκτός από την ευκολία και επιπρόσθετη ασφάλεια, σας παρέχουν και τη δυνατότητα αμφισβήτησης σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με τη συναλλαγή σας.
• Προτιμήστε κάρτες πληρωμών που διαθέτουν τεχνολογία υψηλών επιπέδων ασφαλείας (όπως για παράδειγμα το Verified by Visa, μια υπηρεσία επιβεβαίωσης της ταυτότητας του κατόχου της κάρτας μέσω password).
• Αποφύγετε την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών από υπολογιστές τρίτων ή δημόσια προσβάσιμους και τη σχετική εισαγωγή των προσωπικών σας δεδομένων.
• Πληκτρολογήστε οι ίδιοι στον browser τη διεύθυνση του ιστοχώρου όπου θέλετε να πλοηγηθείτε, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μεταβείτε στο γνήσιο ιστοχώρο και όχι σε κάποιον ψεύτικο, πανομοιότυπο με το γνήσιο (φαινόμενο «pharming»).
• Πριν καταχωρήσετε οποιοδήποτε στοιχείο σας βεβαιωθείτε ότι είστε όντως στην επίσημη ιστοσελίδα που σας ενδιαφέρει και ότι η ιστοσελίδα παρέχει δυνατότητα «ασφαλών ηλεκτρονικών συναλλαγών». Επιβεβαιώστε ότι, όπου χρειάζεται να καταχωρήσετε προσωπικά σας στοιχεία σε ηλεκτρονικές φόρμες ή πληροφορίες πληρωμής (π.χ. δεδομένα της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας), η διεύθυνση της ιστοσελίδας ξεκινά με https:// («s» από την λέξη «secure», δηλαδή ασφαλές) και όχι απλά με “https://”. Επίσης, στο κάτω δεξί μέρος του browser σας θα πρέπει να εμφανίζεται ένα λουκετάκι.
• Επιλέξτε τις εταιρείες που γνωρίζετε ότι είναι αξιόπιστες.
• Μην ξεχνάτε ότι στο Διαδίκτυο ισχύει ότι και στον πραγματικό κόσμο: αν κάτι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να μην είναι.

Saferinternet.gr

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Το φαινόμενο Gamestop ενισχύθηκε από τα social media bots

H εταιρεία κυβερνοασφαλείας PiiQ Media σημειώνει ότι τα social media bots ήταν εκείνα που ενίσχυσαν τον ντόρο γύρω από το Gamestop.

Internet Facebook

To Facebook προσφέρει κίνητρα στις μικρές επιχειρήσεις

Το Facebook επιδίδεται σε μια συντονισμένη προσπάθεια να αναιρέσει τις συνέπειες από την παύση των προσωποποιημένων διαφημίσεων της Apple.

Internet featured Social Media

Έρευνα: Πόσο κολλημένοι στα social media είναι οι Έλληνες;

Η πανελλήνια Έρευνα Focus on Tech Life της Focus Bari δείχνει την αύξηση της ψηφιακής ενασχόλησης των Ελλήνων κατά 92% σε ηλικίες μεταξύ 16-74 χρονών.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: Εβδομαδιαίο podcast τεχνολογίας S01E24 – 25/02/2021

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για security updates στα smartphone, πλατφόρμα Web OS, Huawei Mate X2, Apple, νέα παρτίδα PlayStation 5 Digital στην Ελλάδα, ελικόπτερο Ingenuity και Bitcoin.