Πραγματοποιήστε ηλεκτρονικές συναλλαγές με ασφάλεια

Η δράση Saferinternet του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, με αφορμή την αύξηση που καταγράφει ο αριθμός των οικονομικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται διαδικτυακά και στην Ελλάδα, σας προτείνει να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες που σας προσφέρει το συγκεκριμένο μέσο, και να ακολουθήσετε απλούς κανόνες ώστε να ενισχύσετε περαιτέρω το επίπεδο ασφάλειας που σας παρέχεται.

Σε συνεργασία με τη Visa Hellas, σταθερό αρωγό τα τελευταία τρία χρόνια στην προσπάθεια ενημέρωσης και προώθησης της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου, η δράση Saferinternet σας προτείνει τους ακόλουθους βασικούς τρόπους για να επιβεβαιώσετε την ασφάλεια των συναλλαγών σας:

• Πραγματοποιείστε τις συναλλαγές σας με κάρτες πληρωμών (χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες), οι οποίες εκτός από την ευκολία και επιπρόσθετη ασφάλεια, σας παρέχουν και τη δυνατότητα αμφισβήτησης σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με τη συναλλαγή σας.
• Προτιμήστε κάρτες πληρωμών που διαθέτουν τεχνολογία υψηλών επιπέδων ασφαλείας (όπως για παράδειγμα το Verified by Visa, μια υπηρεσία επιβεβαίωσης της ταυτότητας του κατόχου της κάρτας μέσω password).
• Αποφύγετε την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών από υπολογιστές τρίτων ή δημόσια προσβάσιμους και τη σχετική εισαγωγή των προσωπικών σας δεδομένων.
• Πληκτρολογήστε οι ίδιοι στον browser τη διεύθυνση του ιστοχώρου όπου θέλετε να πλοηγηθείτε, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μεταβείτε στο γνήσιο ιστοχώρο και όχι σε κάποιον ψεύτικο, πανομοιότυπο με το γνήσιο (φαινόμενο «pharming»).
• Πριν καταχωρήσετε οποιοδήποτε στοιχείο σας βεβαιωθείτε ότι είστε όντως στην επίσημη ιστοσελίδα που σας ενδιαφέρει και ότι η ιστοσελίδα παρέχει δυνατότητα «ασφαλών ηλεκτρονικών συναλλαγών». Επιβεβαιώστε ότι, όπου χρειάζεται να καταχωρήσετε προσωπικά σας στοιχεία σε ηλεκτρονικές φόρμες ή πληροφορίες πληρωμής (π.χ. δεδομένα της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας), η διεύθυνση της ιστοσελίδας ξεκινά με https:// («s» από την λέξη «secure», δηλαδή ασφαλές) και όχι απλά με “https://”. Επίσης, στο κάτω δεξί μέρος του browser σας θα πρέπει να εμφανίζεται ένα λουκετάκι.
• Επιλέξτε τις εταιρείες που γνωρίζετε ότι είναι αξιόπιστες.
• Μην ξεχνάτε ότι στο Διαδίκτυο ισχύει ότι και στον πραγματικό κόσμο: αν κάτι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να μην είναι.

Saferinternet.gr

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet SpaceX Google

Συνεργασία Google και Starlink για παροχή broadband Internet

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Google θα στέλνει πρόσβαση στο Internet στους δορυφόρους της Starlink και έπειτα απευθείας στον πελάτη.

Internet Hackers ransomware

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ιρλανδίας γίνεται θύμα ransomware

To ransomware βρίσκεται σε άνθηση και η πρόσφατη επίθεση στο ιρλανδικό σύστημα υγείας το αποδεικνύει περίτρανα αυτό.

Internet Netflix

Tο Disney+ ξεπερνά τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές

Ένα σημαντικό ορόσημο κατάφερε να ξεπεράσει το Disney+, αγγίζοντας πλέον τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές.

Internet Hackers ransomware

Λύτρα εκατομμύρια δολάρια για το ransomware στον αγωγό των ΗΠΑ

Υψηλό ήταν το τίμημα για να μπει και πάλι σε λειτουργία ο αγωγός Colonial Pipeline στις ΗΠΑ, μετά την επίθεση ransomware.