Πραγματοποιήστε ηλεκτρονικές συναλλαγές με ασφάλεια

Η δράση Saferinternet του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, με αφορμή την αύξηση που καταγράφει ο αριθμός των οικονομικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται διαδικτυακά και στην Ελλάδα, σας προτείνει να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες που σας προσφέρει το συγκεκριμένο μέσο, και να ακολουθήσετε απλούς κανόνες ώστε να ενισχύσετε περαιτέρω το επίπεδο ασφάλειας που σας παρέχεται.

, Πραγματοποιήστε ηλεκτρονικές συναλλαγές με ασφάλεια

Σε συνεργασία με τη Visa Hellas, σταθερό αρωγό τα τελευταία τρία χρόνια στην προσπάθεια ενημέρωσης και προώθησης της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου, η δράση Saferinternet σας προτείνει τους ακόλουθους βασικούς τρόπους για να επιβεβαιώσετε την ασφάλεια των συναλλαγών σας:

• Πραγματοποιείστε τις συναλλαγές σας με κάρτες πληρωμών (χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες), οι οποίες εκτός από την ευκολία και επιπρόσθετη ασφάλεια, σας παρέχουν και τη δυνατότητα αμφισβήτησης σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με τη συναλλαγή σας.
• Προτιμήστε κάρτες πληρωμών που διαθέτουν τεχνολογία υψηλών επιπέδων ασφαλείας (όπως για παράδειγμα το Verified by Visa, μια υπηρεσία επιβεβαίωσης της ταυτότητας του κατόχου της κάρτας μέσω password).
• Αποφύγετε την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών από υπολογιστές τρίτων ή δημόσια προσβάσιμους και τη σχετική εισαγωγή των προσωπικών σας δεδομένων.
• Πληκτρολογήστε οι ίδιοι στον browser τη διεύθυνση του ιστοχώρου όπου θέλετε να πλοηγηθείτε, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μεταβείτε στο γνήσιο ιστοχώρο και όχι σε κάποιον ψεύτικο, πανομοιότυπο με το γνήσιο (φαινόμενο «pharming»).
• Πριν καταχωρήσετε οποιοδήποτε στοιχείο σας βεβαιωθείτε ότι είστε όντως στην επίσημη ιστοσελίδα που σας ενδιαφέρει και ότι η ιστοσελίδα παρέχει δυνατότητα «ασφαλών ηλεκτρονικών συναλλαγών». Επιβεβαιώστε ότι, όπου χρειάζεται να καταχωρήσετε προσωπικά σας στοιχεία σε ηλεκτρονικές φόρμες ή πληροφορίες πληρωμής (π.χ. δεδομένα της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας), η διεύθυνση της ιστοσελίδας ξεκινά με https:// («s» από την λέξη «secure», δηλαδή ασφαλές) και όχι απλά με “https://”. Επίσης, στο κάτω δεξί μέρος του browser σας θα πρέπει να εμφανίζεται ένα λουκετάκι.
• Επιλέξτε τις εταιρείες που γνωρίζετε ότι είναι αξιόπιστες.
• Μην ξεχνάτε ότι στο Διαδίκτυο ισχύει ότι και στον πραγματικό κόσμο: αν κάτι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να μην είναι.

Saferinternet.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Africa Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.

Social Media Elon Musk Internet Twitter

Αποχωρούν χιλιάδες χρήστες από το Twitter – Οδεύουν ολοταχώς στο Μastodon

Οι χρήστες του Twitter δεν μοιάζουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την οριστική εξαγορά της πλατφόρμας από τον Elon Musk και το δείχνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, την μαζική αποχώρησή τους.

Business Elon Musk Internet

Starlink: Επιβραδύνει τις ταχύτητες του διαδικτύου και βάζει όρια στην χρήση δεδομένων

Η Starlink, ο δορυφορικός βραχίονας Διαδικτύου της SpaceX, πρόκειται να αρχίσει να επιβραδύνει την χρήση ίντερνετ από ορισμένους χρήστες.