Ν. Κορέα: Ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας για χρήστες smartphones

Η χρήση των smartphones δεν είναι επικίνδυνη μόνο για όσους οδηγούν, αλλά και για τους πεζούς. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις τραυματισμών αλλά και θανάτων, ανθρώπων οι οποίοι δεν είχαν τα μάτια στο δρόμο, αλλά στο κινητό. Να μην μιλήσουμε και για α αστεία περιστατικά όπου πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον.

Διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο προσπαθούν να βρουν λύσεις για να κάνουν την καθημερινότητα των πολιτών τους λίγο πιο εύκολη αλλά και ασφαλή. Έχουμε δει ειδικές λωρίδες στα πεζοδρόμια για όσους περπατούν και γράφουν στο κινητό, στο New Jersey προτάθηκε ένας νόμος, ο οποίος δεν θα επιτρέπει στους πεζούς να περπατάνε και να στέλνουν μηνύματα στο κινητό, με τους παραβάτες να κινδυνεύουν με πρόστιμα και φυλάκιση, ενώ η Γερμανία δημιούργησε ειδικά φανάρια για τους χρήστες smartphones.

Σειρά παίρνει η Ν. Κορέα, όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει έναν πιο παραδοσιακό τρόπο για να προειδοποιήσει τους πολίτες της. Δημιούργησε ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας που προειδοποιούν για τους κινδύνους του texting όταν περπατάς.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι οι ειδικές πινακίδες έχουν σχεδιαστεί για να υποδείξουν στους χρήστες smartphones με μια ματιά, ποιοι είναι οι κίνδυνοι που διατρέχουν και στις πινακίδες θα προστεθεί η φράση “Warning: Be careful while using a Smartphone while Walking” και “Walk Safely”. Οι πινακίδες θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία, όπου τέτοιου είδους ατυχήματα συμβαίνουν πιο συχνά.

safety signs for walking and texting, Ν. Κορέα: Ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας για χρήστες smartphones

safety signs for walking and texting, Ν. Κορέα: Ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας για χρήστες smartphones

safety signs for walking and texting, Ν. Κορέα: Ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας για χρήστες smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Αντε και στην Ελλάδα με το καλό σε αυτοκινητόδρομους, πεζόδρομους, διαδρόμους, κτλ…

mourgos1234

Παντως ετσι οπως το σχεδιασανε το τηλεφωνο στις πινακιδες θα μπορουσε να ειναι καλιστα κάνη οπλου lol, επισης μοιαζει να ειναι πολυ ψηλα τοποθετημενη η πινακιδα σε σχεση με το υψος των ανθρωπων και δεδομενοι οτι οταν κοιτα το κινητο κοιτας κατω, ισως να επρεπε να βαλουν αυτοκολλητα στο πεζοδρομειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.