Οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους από selfie [έρευνα]

Μπορεί η προσπάθεια λήψης μιας φωτογραφίας να οδηγήσει μέχρι και τον θάνατο; Η απάντηση είναι ναι. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις θανάτων που έχουμε αναφέρει στην προσπάθεια να τραβήξουν οι χρήστες την κατάλληλη “αυτο-φωτογραφία”.

Ο θάνατος από selfie ή αλλιώς “selfie death” καθορίζεται ως εκείνος που δεν θα είχε συμβεί, αν το άτομο δεν ήθελε να τραβήξει την φωτογραφία.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, 127 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να τραβήξουν selfie φωτογραφία. Ο αριθμός αφορά στο διάστημα των τελευταίων 29 μηνών, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016. Το 60% των θανάτων έλαβε χώρα στην Ινδία και το 6.3% στις ΗΠΑ. Στο top 3 βρίσκονται Ινδία, Πακιστάν, ΗΠΑ με 76, 9 και 8 θανάτους, αντίστοιχα.

Συνολικά η έρευνα, η οποία ανακοινώθηκε από το Carnegie Mellon University σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ινδίας, βρήκε οκτώ κοινούς παράγοντες σε θανάτους από selfie. Μεταξύ αυτών είναι τα ύψη, το νερό, τρένα, όπλα, οχήματα, ρεύμα και ζώα. Οι άντρες είναι υπεύθυνοι για το 76% των θανάτων από selfie, αν και συνολικά οι γυναίκες τραβάνε περισσότερες selfie.

Το 70% όσον έχασαν τη ζωή τους, ήταν από 24 ετών και κάτω, κάτι που δείχνει ότι Millennials είναι αυτοί που αρέσκονται περισσότερο στις selfies.

Μέσα στην έρευνα χρησιμοποιούνται μαθηματικές και επιστημονικές μέθοδοι για να γίνει η διάκριση μεταξύ μιας ακίνδυνης και μιας επικίνδυνης selfie. Ωστόσο, μάλλον η κοινή λογική είναι η καλύτερη λύση. Δεν μπορείς για παράδειγμα να στήνεσαι στις γραμμές του τρένου ή στην άκρη του γκρεμού για να τραβήξεις μια φωτογραφία του εαυτού σου.

selfie deaths, Οι χώρες με τους περισσότερους  θανάτους από selfie [έρευνα]

selfie deaths, Οι χώρες με τους περισσότερους  θανάτους από selfie [έρευνα]

Τα παιδιά της φωτογραφίας έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό μετά τη selfie

selfie deaths, Οι χώρες με τους περισσότερους  θανάτους από selfie [έρευνα]

Γυναίκα πεθαίνει από σύγκρουση με τρένο

selfie deaths, Οι χώρες με τους περισσότερους  θανάτους από selfie [έρευνα]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nick

Διάλογος στο άμεσο μέλλον:
– Τι extreme sport κάνεις;
– Βγάζω Selfies

σοβαρά τώρα….. προσωπικά πάντα (το τονίζω), προσωπικά, σαν επαγγελματίας φωτογράφος και κυρίως σαν ΛΑΤΡΗΣ της φωτογραφίας, θεωρώ σαν την χειρότερη προσβολή για την φωτογραφία, τις selfies, και ακόμα πιο τραγικό πως άτομα πεθαίνουν γιατί φτάνουν στα άκρα για να βγάλουν μια φωτογραφία, κάποτε θεωρούσαμε ανεύθυνο αυτόν που οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα, η αυτόν που έκανε extreme σπορ, θεωρούσαμε πως τέτοια άτομα ΔΕΝ σεβόντουσαν την ζωή τους, τώρα έχουμε καταντήσει να κάνουν βλακείες ανεύθυνα παιδάκια χωρίς να σκέφτονται ούτε καν την βασική ασφάλεια τους

μήπως τελικά ο Δαρβίνος έκανε λάθος;;;; μήπως η εξέλιξη πάει αντίστροφα;;;; μήπως ξαναγινόμαστε πιθηκάκια;;;;
κάπου θα ήθελα να δω ένα Versus, θάνατοι από selfies VS θάνατοι από Καρχαρία ή από το σπάνιο δηλητηριώδη χταπόδι της Αυστραλίας

James

@nick όχι ο δαρβινος δεν έκανε λάθος. Απλά ο άνθρωπος ζώντας σε προστατευμένα περιβάλλοντα συνήθως “ξεφεύγει” από τη φυσική επιλογή. Όμως αυτή πάντα βρίσκει τρόπο να κάνει τα κουμαντα της 😛

bezilys

@nick πιος Δαρβίνος η θεωρία που είχε βγάλει δεν αποδείχθηκε πότε σωστή και κακώς που ακόμα την μαθαίνουμε…κατά αλλά συμφωνώ με αυτά που λες..

James

@bezilys από που και ως που δεν αποδείχθηκε ποτέ σωστή η δαρβινικη θεωρία; Έχεις κάποιο παράδειγμα που η θεωρία αποτυγχάνει;

nick

@bezilys

ναι το ξέρω, ούτος η αλλιώς η Θεωρία είναι κάτι το οπόιο εξ ορισμού δεν μπορει να αποδειχτεί, για αυτό και είναι θεωρία και όχι Απόδειξη.

απλά τέτοια είδηση αν δεν την δείς και μελίγο χιούμορ τότε τι να κάνεις…..

nick

@james θα σου πω εγώ
Οφ τοπικ αλλα δεν πειράζει

υπάρχουν 2 είδη εξέλιξης, η μακροεξέλιξη και η μικροεξήλιξη…
επιστημονικά μιλώντας, για να αποδειχτεί η δαρβινική θεωρία υπάρχει ένα τεράστιο κενό…. το οποίο αποκαλείτε Η ΕΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΜΕΣΩΝ ΚΡΙΚΩΝ

ο πίθηκος για παράδειγμα, εξελίχτηκε από πίθηκος σε πίθηκος για να επιβιώσει, αλλά αυτό γίνετε μετά απ χιλιάδες μικροεξελιξεις και πολλά ενδιάμεσα στάδια, δεν έγινε ξαφνικά από πίθηκος άνθρωπος…
οπότε έχουμε 2 βασικές τρύπες
1) αν ο πίθηκος εξελίχθηκε σε άνθρωπος για να επιβιώσει (γιατί για αυτό γίνετε η εξέλιξη) τότε γιατί υπάρχουν ακόμα πίθηκοι
2) αν ισχύει η εξέλιξη, τότε τι έγινε;;; πέθαναν όλοι οι ενδιάμεσοι κρίκοι και επέζησε μόνο ο αρχικός;;;;

για αυτό παραμένει σαν θεωρία, κανείς ποτέ δεν μπόρεσε επιστημονικά να φέρει από δείξεις στο φώς, μόνο θεωρίες

James

@nick κανένας πίθηκος δεν εξελίχθηκε ποτέ σε άνθρωπο. Προσπαθείς να καταρριψεις μία θεωρία που δεν ξέρεις καν τι λέει στα βασικά της σημεία.

Μπορείς να αρχίσεις να την εξερευνείς διαβάζοντας βιολογία κατεύθυνσης γ λυκείου, 4ο κεφάλαιο. 3-4 ευρώ κάνει. Μετά αν θέλεις μπορώ να σου προτείνω και άλλα βιβλία, πιο εξειδικευμένα.

James

Συγνώμη, βιολογία γενικής παιδείας, 4ο κεφάλαιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Android iOS selfie

Η εμμονή με τις selfies είναι ψυχική διαταραχή και ονομάζεται “Selfitis”

Οι selfies… Χωρίς αμφιβολία, είναι ένα φαινόμενο των τελευταίων ετών. Έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας και για πολλούς μια αναγκαία καθημερινή διαδικασία. Με μια πρώτη μάτια, η υπερβολική αρέσκεια στις λήψεις του ειδώλου μας μοιάζει αθώα. Είναι όμως έτσι;

Internet Internet selfie

Νεαρή στο Λονδίνο σκοτώθηκε προσπαθώντας να βγάλει selfie

Οι selfies έχουν εισέλθει στην ζωή και την καθημερινότητα μας τα τελευταία χρόνια. Μια φωτογραφία του εαυτού μας ή των… ειδώλων της παρέας μας μπορεί να αποτελέσει μια υπενθύμιση μιας ευχάριστης ανάμνησης. Δυστυχώς όμως, στον “βωμό” των likes και του ωραίου αποτελέσματος, μπορεί κάποιος να χάσει ακόμα και την ζωή του.

Smartphones selfie

Η selfie που κόστισε 200.000 δολάρια

Παρόλο που η μόδα των selfie φωτογραφιών ξεκίνησε ως κάτι αθώο και απλό, έχει πλέον εξελιχθεί αρκετά, με τους χρήστες στην προσπάθειά τους να βγάλουν εντυπωσιακές φωτογραφίες, να προκαλούν αρκετές φορές τραυματισμούς και υλικές ζημιές.

Software Allo Google Google Allo

Η Google μετατρέπει τις selfie σας σε αυτοκόλλητα

Μια νέα λειτουργία πρόσθεσε η Google στην εφαρμογή  Allo, η οποία μετατρέπει τις selfie σε προσωπικά αυτοκόλλητα (stickers) τα οποία μοιάζουν με καρτούν.