Sextortion scam: Εκφοβίζουν χρήστες που βλέπουν πορνό online και ζητούν χρήματα

Sextortion scam, Sextortion scam: Εκφοβίζουν χρήστες που βλέπουν πορνό online και ζητούν χρήματα

Πολλοί χρήστες επισκέπτονται κρυφά σελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο και η ιδέα ότι η οικογένειά τους, οι γνωστοί ή οι συνάδελφοί τους μπορεί να το μάθουν είναι εξαιρετικά δυσάρεστο. Προσοχή λοιπόν σε email που τυχόν έχετε λάβει ή ίσως λάβετε και σας ζητάνε χρήματα για να μην αποκαλύψουν αυτό το “μυστικό”.

Οι κυβερνοεγκληματίες πίσω από τα εν λόγω e-mail ισχυρίζονται ότι έχουν παραβιάσει τη συσκευή του θύματος και έχουν καταγράψει το άτομο ενώ παρακολουθεί πορνογραφικό περιεχόμενο. Το μήνυμα διαβεβαιώνει ότι εκτός από την καταγραφή της συμπεριφοράς στην web κάμερα, έχουν καταγραφεί και τα βίντεο που αναπαράχθηκαν.

Η συγκεκριμένη απάτη είναι μια προσπάθεια εκβιασμού και οι κυβερνοεγκληματίες δεν έχουν πραγματικά στην κατοχή τους ένα τέτοιο βίντεο του θύματος.

Οι κυβερνοεγκληματίες ζητούν ένα ποσό περίπου 0,40-0,45 Bitcoin (περίπου 2.000 δολάρια Αμερικής) για να μην αποκαλύψουν το υλικό. Το θύμα έχει περιθώριο 48 ώρες για να πληρώσει, αλλιώς ο κυβερνοεγκληματίας απειλεί ότι θα στείλει το ενοχοποιητικό βίντεο σε όλες τις επαφές που κατάφερε να κλέψει από την παραβιασμένη συσκευή.

Αν λάβετε ένα τέτοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μην απαντήσετε, μην ανοίξετε τα συνημμένα, μην κάνετε κλικ σε ενσωματωμένο περιεχόμενο, και οπωσδήποτε μην πληρώσετε.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mixtri

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI Apple featured

Μεγάλες αλλαγές στο Safari από την Apple με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple ετοιμάζεται να ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη και στο Safari μέσα σε αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.