SingularityU Greece Summit 2019: Έφερε το mindset της Silicon Valley στην Αθήνα

, SingularityU Greece Summit 2019: Έφερε το mindset της Silicon Valley στην Αθήνα

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το SingularityU Greece Summit 2019 που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 11 και 12 Νοεμβρίου. Η φετινή διοργάνωση κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και τις υψηλές προσδοκίες που είχε δημιουργήσει το περσινό, υψηλών προδιαγραφών συνέδριο, που έφερε για πρώτη φορά το «mindset της Silicon Valley» που πρεσβεύει το Singularity University στην Αθήνα.

Vision Forward

Με φετινό μήνυμα το «Vision Forward», περισσότεροι από 20 διεθνούς κύρους ομιλητές καθήλωσαν το κοινό, παρουσιάζοντας καινοτόμες στρατηγικές γύρω από σημαντικούς πυλώνες δραστηριότητας όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, η βιομηχανική παραγωγή, η υγεία, η ενέργεια, αλλά και η επιχειρηματικότητα, μεταλαμπαδεύοντας τo μήνυμα ότι οι εκθετικές τεχνολογίες μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο σε ένα μέλλον που επιφυλάσσει ευκαιρίες, αλλά και προκλήσεις.

Στελέχη επιχειρήσεων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ερευνητές και ακαδημαϊκοί παρακολούθησαν το διήμερο συνέδριο που στόχο είχε να τους εμπνεύσει και να τους δώσει νέα εργαλεία για να οραματιστούν το αύριο. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία σε 380 μαθητές Λυκείου να παραστούν στο συνέδριο και να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για τις καινοτόμες πρακτικές που μπορούν να τους καταστήσουν πρωταγωνιστές κατά τις επόμενες δεκαετίες, ενώ το live streaming της κεντρικής σκηνής ήταν διαθέσιμο στα πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Παράλληλα, η βιντεοσκόπηση του Singularity Youth δίνει τη δυνατότητα χρήσης του υλικού από εκπαιδευτικούς για την περαιτέρω διάχυση των σημαντικών μηνυμάτων του συνεδρίου.

SingularityU Greece Summit 2019

Όσο για το κεντρικό συμπέρασμα του SingularityU Greece Summit 2019, είναι το γεγονός ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να χαράξει η χώρα μας μια αναπτυξιακή πορεία είναι η κοινωνία και οι επιχειρήσεις να αφομοιώσουν στις πρακτικές τους τις νέες τεχνολογίες. Να αξιοποιήσουν από σήμερα τις ευκαιρίες των εκθετικών τεχνολογιών, να εκπαιδεύσουν τη νέα γενιά σε αυτές και να διαμορφώσουν τους ηγέτες της επόμενης μέρας, βάζοντας τη χώρα μας στο τρένο της επόμενης βιομηχανικής επανάστασης. «Η αλλαγή δεν θα είναι ποτέ ξανά τόσο αργή», τόνισε η Νίκη Συροπούλου, Country Director του SingularityU Greece Summit. «Η Ελλάδα προχωρά με ένα νέο όραμα», συμπλήρωσε.

Singularity University

Παρουσιάζοντας το εύρος των «εκθετικών επιχειρηματικών μοντέλων» που αναδύονται χάρη στα νέα δεδομένα, ο Finance & Economics Chair στο Singularity University, Αmin Toufani, μίλησε για τη σημασία του «ψηφιακού δίδυμου», της ψηφιακής αναπαράσταση ατόμων, αντικειμένων και διαδικασιών, που ανοίγει νέες δυνατότητες για καινοτομία.

Ο Ramez Naam, Energy & Environmental Systems Chair στο Singularity University, αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα της ενέργειας για τη χώρα μας, εξηγώντας πώς μπορεί η Ελλάδα να μετασχηματιστεί, αξιοποιώντας τις εξελίξεις στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. «Το Αιγαίο πέλαγος παρέχει μεγάλες ευκαιρίες για την υλοποίηση υπεράκτιων αιολικών πάρκων», ενώ, σε ό,τι αφορά την ηλιακή ενέργεια, «η Ελλάδα, αντί για εισαγωγέας θα μπορούσε να εξάγει ηλιακή ενέργεια στη Μόσχα».

Ένας από τούς κορυφαίους ειδικούς στο τεχνολογικό disruption και την εκθετική ηγεσία, ο David Roberts, μας κάλεσε κατά την ομιλία του να φανταστούμε ένα διαφορετικό μέλλον για την χώρα μας, ενθαρρύνοντάς μας να κάνουμε το άλμα προς τα μπρος.

Περισσότερες πληροφορίες για το SingularityU Greece Summit 2019 και τους φετινούς ομιλητές του συνεδρίου θα βρείτε στη διεύθυνση singularityugreecesummit.org

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet AI

Claude 3: Η Anthropic λέει ότι το νέο της ΑΙ chatbot ξεπερνά το GPT-4

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας παρουσιάζουν τα ΑΙ chatbots τους και ανταγωνίζονται για το ποιο είναι το πιο ισχυρό μοντέλο.