Γυναίκα καταδικάστηκε φυλάκιση 6 μηνών λόγω Facebook post

Τα post στο Facebook και γενικότερα στα social media έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να προκαλέσουν πολλούς μπελάδες. Έχουμε δει ουκ ολίγες απολύσεις και τώρα βλέπουμε ακόμη και ποινή φυλάκισης. Πρόκειται για μια γυναίκα από την Μιανμάρ, η οποία μέσα από το προφίλ της κορόιδεψε την στολή του αρχηγού του στρατού.

Η Chaw Sandi Tun συνελήφθη τον Οκτώβριο για το post στο Facebook στο οποίο σύγκρινε τη στολή με ένα σαρόνγκ που φορά ο Aung San Suu Kyi, ο ηγέτης του Εθνικού Συνδέσμου του Δημοκρατικού κόμματος. Το post είχε γίνει όταν ο στρατός ανακοίνωσε τη νέα του στολή τον Οκτώβριο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάφορα memes στο ίντερνετ (όπως γίνεται για κάθε τι σε όλο τον κόσμο).

Ο δικηγόρος της αρνείται ότι η ίδια ανέβασε την φωτογραφία και αναμένεται να ασκηθεί έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου που την καταδικάζει σε έξι μήνες φυλάκιση.

Η Μιανμάρ δεν είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου τα posts στα social media μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Πρόσφατα στην Ταϊλάνδη ένας άνδρας συνελήφθη διότι έκανε like σε μια φωτογραφία (δεν την δημιούργησε ούτε την ανέβασε ο ίδιος), η οποία περιείχε μια παραποιημένη εικόνα του βασιλιά της χώρας. Επίσης, στην Κίνα έγιναν πολλαπλές συλλήψεις ατόμων οι οποίοι υποτίθεται διέδιδαν ψευδείς φήμες στα social media.

facebook post 6 months jail, Γυναίκα καταδικάστηκε φυλάκιση 6 μηνών λόγω Facebook post

Η εν λόγω φωτογραφία
facebook post 6 months jail, Γυναίκα καταδικάστηκε φυλάκιση 6 μηνών λόγω Facebook post

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.