Snowden: Ειμάστε εξαρτημένοι στο Facebook για την ενημέρωσή μας

Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook δέχτηκε αρκετές κριτικές λόγο ότι δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει την διάδοση ψευδών ειδήσεων, οι οποίες ίσως επηρέασαν το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών. Πάνω σε αυτό κλήθηκε να σχολιάσει ο Edward Snowden.

‘Οταν ερωτήθηκε για αυτό το θέμα, είπε ότι παρόλο που αυτό ήταν αρκετά σημαντικό, το πραγματικό πρόβλημα είναι το μέρος από το οποίο οι άνθρωποι ενημερώνονται. Συγκεκριμένα ανέφερε «Αυτό γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο πρόβλημα, και αφορά την έλλειψη ανταγωνισμού».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι, δεν ήταν σίγουρος αν το Facebook πραγματικά επηρέασε την εκλογή. Αν αυτό έγινε είπε, τότε αυτό ήταν ένα «θλιβερό κατηγορητήριο της Δημοκρατίας μας, που η ψηφοφόροι μπορούν να παραπλανηθούν τόσο εύκολα». Παρόλα αυτά, όλη αυτή η υπόθεση πρέπει να επισημάνει πόσο επικίνδυνο είναι να βασίζεσαι μόνο σε μια εταιρεία για την ενημέρωσή σου. Αν αυτή πάρει μια κακή απόφαση, τότε θα υποφέρουμε όλοι.

Ο Snowden πρόσθεσε, ότι αντί για ένα «Facebook» πρέπει να έχουμε 10.000 τα οποία θα συνδέονται μεταξύ τους. Έτσι εάν ένα συγκεκριμένο δίκτυο αποτύχει, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Στο τέλος ανέφερε, «Δεν πρέπει μία εταιρεία να έχει την δύναμη να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε».

Edward Snowden Facebook news USA elections president dangerous, Snowden: Ειμάστε εξαρτημένοι στο Facebook για την ενημέρωσή μας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Olet

“Παρόλα αυτά, όλη αυτή η υπόθεση πρέπει να επισημάνει πόσο επικίνδυνο είναι να βασίζεσαι μόνο σε μια εταιρεία για την ενημέρωσή σου. Αν αυτή πάρει μια κακή απόφαση, τότε θα υποφέρουμε όλοι”

Δεν με ενημερώνει το Facebook αλλά οι φίλοι και οι σελίδες που ακολουθώ. Αν έχω ακολουθήσει τα λάθος άτομα και τα λεγόμενα τους ή ο,τι ανεβάσουν επηρεάσουν την ψήφο μου, τότε πρόβλημα μου. Το ίδιο θα μπορούσε να πει και για το Twitter ή οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο.

forneverarrow

Δεν είπε και κάτι λάθος. Στην εποχή μας ο καθένας έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και στη δυνατότητα να διαβαστεί απο εκατομμύρια ανθρώπους. Εδώ καλά καλά δεν είναι αξιόπιστα κάποιες φορές τα μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων, το Facebook θα είναι… Απο εκεί και πέρα είναι δικό μας θέμα τι κρατάμε και τι όχι.

Δημητρης

Αν καποιος περιμενει απο το Facebook να ενημερωθει γενικος το εχει χαμένο. Το facebook ειναι μια ψυχαγωγικη υπηρεσια και τιποτα παραπανω.

Γιώργος

Αγαπητέ φίλε που “υπερασπίζεσαι” ότι ακολουθείς αυτούς που ξέρεις και που θέλεις, το άρθρο και η άποψη του ερωτηθέντος φυσιολογικά μιλάει για την συντριπτική πλειοψηφία που και για να πάει τουαλέτα ψάχνει τον πιο σωστό τρόπο μέσω των media…
Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι αλήτες του zuckenberg κάνουν τα πάντα στοχευμένα.
Οπότε τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν είναι αθώο σε αυτό το “φανταστικό” μέρος που λέγεται Facebook…

vladimiros

Το Facebook ειναι πλεον στην ζωη ολον μας,π.χ ενα παραδειγμα με τον κολλητο μου τις προαλες μεχρι το βραδυ δεν ειχα μπει καθολου φβ,μετα με παιρνει τηλ με λεει τι εγινε ρε φιλε γιατι δεν μπηκες καθολου χαχαχ,και εγω τον λεω συγνωμη ρε γιαννη δεν προλαβα καθολου..
Αυτο που θελω να πω οτι πλεον μερικες φορες οχι μονο εγω αλλα και αλλοι προφανος ουτε καν τηλ παιρνουν για να βρεθουν καπου….
Για ενημερωση που λετε εννοειτε πως ενημερωνεσαι μεσα απο το φβ βλεπεις τι γινεται σε ολο το κοσμο με 1-2 κλικ,για αυτους που δεν κοιτανε καθολου TV ειναι μια λυση και αυτη απο το να μην ενημερωνεσαι καθολου..αλλα ομως πιστευω το φβ κανει πολλα καλα πραγματα για εμας αλλα και αλλα τοσα κακα ομως,που αν τα πω αυτα ειναι αλλη κουβεντα….γιαυτο ολα με μετρο παιδες και τηλ θα παρεις, και θα μπεις φβ,και θα κανεις καμακι(οχι απο το φβ) και αλλα πολλα!!

Kaster_Troy

To facebook kyrioi den xekinise gia psixagogia alla gia epikoinonia arxika . na mporeis na synomileis me kapoion filo sou sygeni sou o opoios einai sto exoteriko se mia ali poli kai paei leegontas . Psixagogia einai mia kalh parea , athlitismos , musiki , kinimatografos oti exei na kanei me kosmo kai oxi to na kathese me tis wres kolimenos piso apo ena tablet h pc h akoma poio xeirotero ena smartphone kai na anevazei o kathenas ana misi wra to ti kanei kai me poion einai . kai episeis h parapliroforisi pou epikratei den to sizitame de yparxei kapoios swstos elengxos o kathenas anevazei oti goustrei kai opoia eidisi thelei .
Mas exoun xazepsi olaauta pisteuw kai o skopos tous einai aytos !!! den einai i psyxagogia kai h enhmerosi , einai na mas pernane oti goustaroun autoi kai na mas xeiragogoun kai emeis na eimaste akritoi dektes auton .. auta eixa na pw kalh synexeia

NZ

Τα media έχουν τεράστια δύναμη. Από τη στιγμή που στο facebook μπορείς να διαβάσεις, να ενημερωθείς, ν’ ακούσεις, να συνομιλήσεις, δεν μένει μόνο στην υπηρεσία “διασκέδαση”. Σαφώς αποκτά και άλλες ιδιότητες!
Το θέμα δεν είνα το κατά πόσο μια εταιρία (a.k.a. facebook), μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών επειδή έχει τη δυνατότητα ν’ αλλοιώνει επιλογές, σκέψεις και συνειδήσεις! Το πρόβλημα βρίσκεται στο πόσο ευάλωτοι είμαστε σε εξωτερικούς παράγοντες και δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε το καλό από το ύπουλο. Μεγάλο παράδειγμα, το περυσινό δημοψήφισμα και το τι προηγήθηκε πριν τη διενέργειά του!

The Mayor

Σε άλλα νέα, ο συντάκτης σκίζει από πλευράς συντακτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.