Social Networking, Μειώσετε τον χρόνο αυξήστε την αποτελεσματικότητα

Τα social media και γενικότερα το social networking έχει μπει για τα καλά στην προσωπική και επαγγελματική ζωή μας. Οι ώρες που καταναλώνουμε μπροστά από μία οθόνη συνεχώς αυξάνονται και η συζήτηση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχει πάρει φωτιά.

Καθώς ενδείκνυται να συζητάμε και να ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις γύρω από θέματα ενδιαφέροντός μας, αλλά και να δημιουργούμε κοινότητες γύρω από το προϊόν – υπηρεσία μας, δεν πρέπει να παραβλέπουμε την παράμετρο “χρόνος”. Όπως είναι γνωστό χρόνος ίσον χρήμα.

Έχουν αναπτυχθεί πολλές εφαρμογές (web, desktop, browser, mobile apps) που βοηθάνε στην μείωση του χρόνου και την ευκολότερη “κατανάλωση” και “διανομή” της πληροφορίας. Επειδή όμως ο στόχος είναι να κάνουμε τη ζωή μας εύκολη και όχι να πέσουμε στην παγίδα της διαρκούς αναζήτησης και χρησιμοποίησης πολλών εφαρμογών με αποτέλεσμα περισσότερο χάσιμο χρόνου, θα σας προτείνω τις πιο βασικές (εκτός βέβαια του Facebook).

Google Reader

Google Reader (web app)
O Google reader είναι μία web εφαρμογή όπου μπορούμε να συγκεντρώσουμε όλα τα RSS Feed μας και να τα παρακολουθούμε από ένα σημείο. Την θεωρώ πολύ καλή λύση γιατί είναι προσβάσιμη από οποιαδήποτε υπολογιστή ή άλλη συσκευή. Στο τέλος κάθε ανάρτησης αν την διαβάζετε μέσα από την εφαρμογή, σας δίνεται η δυνατότητα να την κάνετε share σε όποια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ή blog θέλετε.
www.google.com/reader

Shareaholic

Shareaholic (Browser app)
Τι να πει κανείς για το shareaholic παρά μόνο το ότι λύνει χέρια. Με την εγκατάσταση στον browser (Εxplorer, Mozilla, Chrome, Opera, Safari κα), δημιουργεί ένα απλό button που πατώντας το, μπορείτε να κοινοποιήσετε τη σελίδα που διαβάζετε εκείνη τη στιγμή σε οποιοδήποτε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, να τη στείλετε email ή ακόμα και να αποθηκεύσετε το περιεχόμενο της σε άλλες δημοφιλείς εφαρμογές. Ένα βασικό πλεονέκτημα της εφαρμογής, είναι ότι μπορείτε να κοινοποιήσετε περιεχόμενο και σε Fan Page απλά επιλέγοντάς την αντί για το profile σας.
www.shareaholic.com

HootSuite

Hootsuite (Web, Mobile app)
Το hootsuite είναι μία web και Mobile εφαρμογή όπου από μία “οθόνη”, μας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθούμε και να γράφουμε σε πολλές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ταυτόχρονα (Facebook profile και Page, Twitter, Linkedin, Foursquare κ.α.). Βοηθάει πολύ στο interaction με άλλους χρήστες στην κοινότητά μας. Το hootsuite, έχει πολλές δυνατότητες όπως στατιστικά, προγραμματισμένες δημοσιεύσεις κα. Θέλει λίγο ψάξιμο αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Μην παραλείψετε να εγκαταστήσετε το hootlet, που είναι ένα browser extention για γρήγορη κοινοποίηση.
www.hootsuite.com

Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη ενδιαφέρουσα εφαρμογή που χρησιμοποιείτε;

Βασίλης Μπαρτζώκας
www.internetmarketingblog.gr

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikkos K

Μεγάλη απήχηση έχει επίσης και το TweetDeck (https://www.tweetdeck.com/)

Χρησιμοποιεί ένα πολύ απλό και φιλικό UI που είναι και πλήρως παραμετροποιήσιμο από τον χρήστη. Συνεργάζεται με όλα τα δημοφιλή Social Networks. Νομίζω δε ότι πρόσφατα το αγόρασε το Twitter αλλά δεν παίρνω και όρκο :p

Κώστας Βλαχάκης

Ισχύει! 😉

giwrgos_petra

Hootsuite το καλυτερο

Vassilis Bartzokas

@Nikkos K Δεν έχω δοκιμάσει το tweetdeck, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια!! Thanks

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Twitter

Οι Αυστραλοί περνούν νομοθεσία για τον έλεγχο των trolls

Τα trolls του Internet στην Αυστραλία χάνουν το προστατευτικό πέπλο της ανωνυμίας τους, με το σχέδιο νόμου που προτείνει η Κυβέρνηση.

Internet Hackers

Ένας μεγάλος κυβερνοπόλεμος μαίνεται μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

Μπορεί να μην υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπους, αλλά ο κυβερνοπόλεμος μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, έχει ως θύματα τις υποδομές που χρησιμοποιούν οι πολίτες.

Internet Apple featured Twitter

Apple News+ Cyber Monday: Προσφέρει δωρεάν δοκιμή τριών μηνών για νέους συνδρομητές

Το Apple News+ προσφέρει στους νέους συνδρομητές μια εκτεταμένη δωρεάν δοκιμή τριών μηνών της υπηρεσίας του με αφορμή τη Cyber ​​Monday, μια αύξηση από την κανονική δοκιμή ενός μήνα που προσφέρεται στους νέους συνδρομητές.

Internet Bitcoin

Bitcoin: Μεγάλη πτώση λόγω της νέας μετάλλαξης του Covid-19

Η πορεία της οικονομίας είναι άμεσα συνυφασμένη με την επικαιρότητα, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του Bitcoin.