Solar Impulse 2: Το ηλιακό αεροπλάνο ξεκίνησε το επικό ταξίδι του [video]

Το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse 2 πραγματοποίησε σήμερα με απόλυτη επιτυχία την πρώτη του προσπάθεια να ξεκινήσει το ταξίδι ρεκόρ ανά τον κόσμο. Η απογείωση έγινε από το Αμπού Ντάμπι και για τους επόμενους πέντε μήνες θα πηγαίνει από ήπειρο σε ήπειρο, διασχίζοντας τον Ειρηνικό και Ατλαντικό ωκεανό.

Ο Andre Borschberg ήταν στην θέση του πιλότου και προσγειώθηκε 07:12 τοπική ώρα (5:12 ώρα Ελλάδος).

Μαζί του χρέη πιλότου θα διατελεί ο επίσης Ελβετός Bertrand Piccard. Το αεροπλάνο θα ταξιδέψει σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο και θα σταματά για συντήρηση αλλά και να διαδώσει το μήνυμα πόσο φιλικές προς το περιβάλλον μπορούν να γίνουν οι νέες τεχνολογίες.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία της τεχνολογίας καθώς μέχρι το 2050 προβλέπεται ότι η ηλιακή ενέργεια θα έχει γίνει κύρια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το κόστος των ηλιακών πάνελ έχει πέσει κατά 70% τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να πέσει στο μισό μέσα στη δεκαετία που διανύουμε.

Το Solar Impulse 2 έχει άνοιγμα φτερών 72m το οποίο είναι μεγαλύτερο από ένα 747 jumbo jet αλλά και πάλι ζυγίζει μόλις 2.3 τόνους. Το ελαφρύ βάρος του είναι που παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχή πτήση. Πάνω στα φτερά έχει 17.000 ηλιακές κυψέλες ενώ έχει και υψηλής ενεργειακής πυκνότητας μπαταρίες λιθίου-ιόντων που θα χρησιμοποιήσει για να στηρίξει τις νυκτερινές ώρες πτήσης.

Οι πιλότοι θα μπορούν να κοιμούνται ελάχιστα, γύρω στα 20 λεπτά ο κάθε ένας ενώ θα πρέπει να αντέξουν τις άβολες συνθήκες μέσα στο πιλοτήριο το οποίο έχει μέγεθος μόλις 3.8 κυβικά μέτρα, σχεδόν όσο ένας τηλεφωνικός θάλαμος.

solar impulse 2, Solar Impulse 2: Το ηλιακό αεροπλάνο ξεκίνησε το επικό ταξίδι του [video]

solar impulse 2, Solar Impulse 2: Το ηλιακό αεροπλάνο ξεκίνησε το επικό ταξίδι του [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

Το SOLAR IMPULSE 2 αποτελεί μια εξέλιξη του πρωτοτύπου ηλιακού αεροπλάνου SOLAR IMPULSE. Στην κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν βελτιωμένες μέθοδοι κατασκευής και νέα υλικά, όπως πχ. βελτωμένοι ηλεκτρολύτες που επιτρέπουν αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών ή ίνες άνθρακα για μικρότερο βάρος του αεροπλάνου. Με τη συνεχή μείωση του κόστους των φωτοβολταικών πάνελ, αναμένονται μελλοντικά θετικές εξελίξεις στον κλάδο των αερομεταφορών.
Καλή επιτυχία στο εγχείρημα του SOLAR IMPULSE 2 να κάνει το γύρο του κόσμου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.