SpaceX: Η δορυφορική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας της Starlink έρχεται το 2024

SpaceX Starlink, SpaceX: Η δορυφορική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας της Starlink έρχεται το 2024

Ο ιστότοπος της Starlink μας ενημερώνει για τα σχέδιά της για μια υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας που παρέχεται μέσω δορυφόρου. Η νέα σελίδα για το “Starlink Direct to Cell” υπόσχεται “πανταχού παρούσα κάλυψη” από τους “πύργους κινητής τηλεφωνίας στο διάστημα” που θα λειτουργήσει μέσω του τυπικού LTE.

Σύμφωνα με το τρέχον χρονοδιάγραμμα, θα υπάρχει υπηρεσία κειμένου από το 2024, φωνή και δεδομένα το 2025 και υπηρεσία “IoT” επίσης το 2025.

Αυτή τη στιγμή, η συνδεσιμότητα δορυφορικών τηλεφώνων εξακολουθεί να απαιτεί τεράστιο, ειδικά κατασκευασμένο υλικό, όπως τα παλιά τηλέφωνα δικτύου Iridium. Υπάρχει η λειτουργία της Apple SOS via satellite για iPhone αλλά η Starlink θέλει να φέρει την πλήρη διαστημική συνδεσιμότητα στο κανονικό smartphone hardware.

Το σχέδιο για το Starlink Direct to Cell είναι διαφορετικό χάρη σε πολλές θεμελιώδεις βελτιώσεις. Πρώτον, αυτά τα άλλα δύο δίκτυα βρίσκονται σε υψηλότερη τροχιά: το δίκτυο Globalstar του iPhone βρίσκεται στα 1.400 km πάνω από τη Γη και το Iridium βρίσκεται στα 781 km. Το Starlink λειτουργεί επί του παρόντος πολύ πιο κοντά στη Γη, στην εμβέλεια των 550 km.

Η άλλη σημαντική αλλαγή είναι ότι η SpaceX αναπτύσσει τον μεγαλύτερο πύραυλο στον κόσμο, το Starship, και έχοντας τον μεγαλύτερο πύραυλο στον κόσμο σημαίνει ότι μπορείτε να εκτοξεύσετε τους μεγαλύτερους δορυφόρους του κόσμου. Οι μεγαλύτεροι δορυφόροι μπορούν να περιλαμβάνουν μεγαλύτερες, πιο ευαίσθητες κεραίες από αυτές που εκτοξεύονται γενικά στο διάστημα. Έτσι, το smartphone θα μπορεί να συνδεθεί πολύ πιο εύκολα και γρήγορα με τους πιο κοντινούς, μεγαλύτερους δορυφόρους.

Μόλις τεθεί σε λειτουργία το διαστημικό δίκτυο, η SpaceX λέει ότι η υπηρεσία θα “λειτουργεί με υπάρχοντα τηλέφωνα LTE όπου μπορείτε να δείτε τον ουρανό. Δεν απαιτούνται αλλαγές σε υλικό, υλικολογισμικό ή ειδικές εφαρμογές, παρέχοντας απρόσκοπτη πρόσβαση σε κείμενο, φωνή και δεδομένα. ” Ωστόσο, θα υπάρξουν αλλαγές υλικού στους δορυφόρους Starlink, με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό LTE.

Στην ενημέρωση δεν περιλαμβάνεται η ταχύτητα εξυπηρέτησης αλλά όταν το Project ανακοινώθηκε το 2022, έγινε λόγος για 2-4 Mbps.

Η σελίδα αναφέρει ότι οι δορυφόροι Starlink με δυνατότητα Direct to Cell θα εκτοξευθούν πρώτα με τον πύραυλο Falcon 9 και τελικά το Starship.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Internet Elon Musk featured SpaceX

Starlink: Το δορυφορικό ίντερνετ δεν αφορά ακόμα τους Έλληνες

Το δορυφορικό ίντερνετ της Starlink, το οποίο ανήκει στο SpaceX και έχει επικεφαλής τον Elon Musk, φαίνεται πως δεν ενδιαφέρει τους Έλληνες.

Internet Elon Musk SpaceX Tesla

Ο Alex Gibney ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με θέμα τον Elon Musk

O σκηνοθέτη Alex Gibney, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το “Steve Jobs: The Man in the Machine, Zero Days” ετοιμάζει ένα αυστηρό πορτρέτο του Elon Musk.

Business Space SpaceX

Απέτυχε η εκτόξευση ιαπωνικού πυραύλου που θα ανταγωνιζόταν την Space X

Με απόλυτη αποτυχία στέφθηκε η πρώτη προσπάθεια της Ιαπωνίας να στείλει στο διάστημα έναν νέο, μεσαίας ανύψωσης πύραυλο, αφού ο κινητήρας δεύτερου σταδίου δεν αναφλέχθηκε όπως είχε προγραμματιστεί.