SpaceX: Οι πρώτοι τουρίστες θα φτάσουν στο διάστημα τέλος του 2021

SpaceX, SpaceX: Οι πρώτοι τουρίστες θα φτάσουν στο διάστημα τέλος του 2021

Πρόσφατα, η SpaceX ανακοίνωσε ότι τέσσερις ιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο διάστημα και να τεθούν σε τροχιά με την κάψουλα Crew Dragon. Την τελευταία φορά που έγινε τροχιακή πτήση ήταν το 1960 με το πρόγραμμα Gemini. Η κάψουλα Crew Dragon, θα επιτρέψει σε τέσσερα άτομα να δουν τον πλανήτη Γη όπως δεν τον έχει δει κανείς με τα ίδια του τα μάτια εδώ και 60 χρόνια.

Η αποστολή και ο εξοπλισμός

Το Crew Dragon είναι μία κάψουλα που ανέπτυξε η SpaceX σε συνεργασία με τη NASA. Το διαστημικό σκάφος φτιάχτηκε με σκοπό να στείλει αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τελευταία αποστολή που έστειλαν οι ΗΠΑ στον ΔΔΣ ήταν πριν περίπου μία δεκαετία, στις 8 Ιουλίου το 2011, από τότε οι αποστολές στέλνονται αποκλειστικά από τη Ρωσία.

Η SpaceX σχεδιάζει να στείλει τους πρώτους αστροναύτες της NASA στο ΔΔΣ στις 7 Μαΐου το 2020, στα πλαίσια της αποστολής Crew Dragon Demo-2. Ωστόσο, επανερχόμαστε στην επίσκεψη των πρώτων τουριστών στο διάστημα.

Η διευθυντής και πρόεδρος της SpaceX, Gwynne Shotwell, δήλωσε ότι η αποστολή των ιδιωτών στο διάστημα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ομάδα Space Adventures και θα σφυρηλατήσει ένα μονοπάτι για να καταστεί προσιτή η διαστημική πτήση σε όλους τους ανθρώπους που το ονειρεύονται.

Η Space Adventures έχει στείλει στο παρελθόν ιδιώτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό χρησιμοποιώντας ρωσικά διαστημόπλοια. Όσον αφορά το επερχόμενο ταξίδι, αυτό θα διαρκέσει πέντε μέρες και η εκτόξευση του Crew Dragon αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2021 με μέσα του 2022, από το Cape Canaveral στη Φλόριντα.

Οι τέσσερις ιδιώτες που θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με το Crew Dragon θα λάβουν ειδική εκπαίδευση και θα τεθούν σε τροχιά της οποίας το ύψος θα είναι δύο ή τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό της τροχιάς στην οποία βρίσκεται ο ΔΔΣ.

Προς το παρόν, η τιμή του εισιτηρίου παραμένει άγνωστη. Ωστόσο, πέρυσι η SpaceX είχε κλείσει συμφωνία με την Bigelow Aerospace ώστε να στείλει άτομα στον ΔΔΣ για περίπου 52 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής ανά άτομο.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Internet IoT SpaceX

SpaceX: Η δορυφορική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας της Starlink έρχεται το 2024

Ο ιστότοπος της Starlink μας ενημερώνει για τα σχέδιά της για μια υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας που παρέχεται μέσω δορυφόρου.

Internet Elon Musk featured SpaceX

Starlink: Το δορυφορικό ίντερνετ δεν αφορά ακόμα τους Έλληνες

Το δορυφορικό ίντερνετ της Starlink, το οποίο ανήκει στο SpaceX και έχει επικεφαλής τον Elon Musk, φαίνεται πως δεν ενδιαφέρει τους Έλληνες.

Internet Elon Musk SpaceX Tesla

Ο Alex Gibney ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με θέμα τον Elon Musk

O σκηνοθέτη Alex Gibney, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το “Steve Jobs: The Man in the Machine, Zero Days” ετοιμάζει ένα αυστηρό πορτρέτο του Elon Musk.