Steam: Μπορεί πλέον να μεταφέρει παιχνίδια μέσω του τοπικού δικτύου

steam, Steam: Μπορεί πλέον να μεταφέρει παιχνίδια μέσω του τοπικού δικτύου

Μια νέα δυνατότητα Steam σάς επιτρέπει να μεταφέρετε παιχνίδια μεταξύ μηχανημάτων χρησιμοποιώντας το τοπικό σας δίκτυο. Εάν έχετε εγκαταστήσει ένα παιχνίδι στο pc σας και θέλετε να το παίξετε σε άλλο μηχάνημα, μπορείτε να το μεταφέρετε από τη μία συσκευή στην άλλη χωρίς να κάνετε εκ νέου λήψη αρχείων.

Η Valve ανακοίνωσε τη δυνατότητα στο Twitter μέσω του επίσημου λογαριασμού για το Steam Deck. “Οι μεταφορές παιχνιδιών τοπικού δικτύου είναι ιδανικοί για ιδιοκτήτες Steam Deck, νοικοκυριά με πολλούς χρήστες Steam, κοιτώνες, πάρτι LAN, κ.λπ. Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για το εύρος ζώνης ή τα datacaps όταν όλα τα αρχεία που χρειάζεστε είναι ήδη κοντά”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πώς γίνεται

Όταν προσπαθείτε να εγκαταστήσετε ή να ενημερώσετε ένα παιχνίδι στο Steam, το Steam “πρώτα θα ελέγξει εάν υπάρχουν άλλοι υπολογιστές που εκτελούν Steam στο LAN (τοπικό δίκτυο) σας που θα μπορούσαν να μεταφέρουν απευθείας το απαραίτητο περιεχόμενο παιχνιδιού σε εσάς.”

Εάν βρεθεί ένας τέτοιος υπολογιστής, θα μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αρχεία στο τοπικό σας δίκτυο αντί να τα κατεβάσει από το διαδίκτυο. Εάν η σύνδεση πέσει, το Steam θα επιστρέψει στη χρήση των διακομιστών περιεχομένου του Steam όπως πριν.

Προς το παρόν, οι μεταφορές λειτουργούν μόνο μεταξύ υπολογιστών ή από υπολογιστή σε Steam Deck και τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης πρέπει να συμμετέχουν στο Steam Beta. Οι μεταφορές περιορίζονται επίσης σε “self only” από προεπιλογή, που σημαίνει ότι οι τοπικές μεταφορές θα πραγματοποιούνται μόνο μεταξύ μηχανημάτων που είναι συνδεδεμένα στον ίδιο λογαριασμό Steam. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να τροποποιηθεί για να συμπεριλάβει άλλους χρήστες στη λίστα φίλων σας στο Steam ή οποιονδήποτε άλλο χρήστη είναι συνδεδεμένο στο τοπικό σας δίκτυο.

Η νέα λειτουργία αποτελεί πολύ καλό νέο για όσους ζουν με ανώτατα όρια μεταφοράς δεδομένων ή αργή και ασταθή σύνδεση ίντερνετ.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Steam Valve

H Valve ανακοίνωσε το Steam Deck OLED με βελτιωμένη οθόνη και διάρκεια μπαταρίας

Η Valve ανακοίνωσε το Steam Deck ΟLED, την νέα αναβαθμισμένη έκδοση της φορητής κονσόλας, που θα γίνει διαθέσιμη τις επόμενες ημέρες.

Games AI Valve

Valve: Μπλόκο στα παιχνίδια με στοιχεία ΑΙ που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα

Από την περασμένη εβδομάδα κυκλοφορούν πληροφορίες ότι η Valve αρνιόταν να δημοσιεύσει παιχνίδια με περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από ΑΙ.

Games Steam

Steam: Πλέον μπορείτε να δοκιμάζετε δωρεάν τα παιχνίδια – Πρώτος τίτλος το Dead Space

Το Steam κυκλοφορεί μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει την προσφορά δωρεάν δοκιμών περιορισμένου χρόνου για τα παιχνίδια.

Games Valve

Counter Strike: Global Offensive: Έσπασε απίθανο ρεκόρ 11 χρόνια μετά την κυκλοφορία του

Το Counter-Strike: Global Offensive, το CS:GO όπως είναι γνωστότερο, έσπασε το δικό του ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών φτάνοντας τους 1.320.219 παίκτες στις 11 Φεβρουαρίου.