Steve Wozniak: Η ΑΙ θα κάνει τις απάτες δυσκολότερο να εντοπιστούν

steve wozniak, Steve Wozniak: Η ΑΙ θα κάνει τις απάτες δυσκολότερο να εντοπιστούν

Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, μίλησε για την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και προειδοποίησε πως θα μπορούσε να κάνει τις απάτες και την παραπληροφόρηση πιο δύσκολο να εντοπιστούν.

Θυμίζουμε πως τον Μάρτιο υπέγραψε μια επιστολή μαζί με τον Elon Musk ζητώντας να σταματήσει η ανάπτυξη των πιο ισχυρών μοντέλων AI.

Μιλώντας στο BBC, αναφέρθηκε τόσο στα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης όσο και στις ανησυχίες του. «Το AI είναι τόσο έξυπνο που είναι ανοιχτό στους κακούς παίκτες, αυτούς που θέλουν να σε ξεγελάσουν για το ποιοι είναι», σημείωσε.

Ο Wozniak δεν πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει τους ανθρώπους επειδή δεν έχει συναισθήματα, αλλά προειδοποίησε ότι, κατά την άποψή του, θα κάνει τους απατεώνες ακόμα πιο πειστικούς, επειδή προγράμματα όπως το ChatGPT μπορούν να δημιουργήσουν κείμενο που να “ακούγεται τόσο έξυπνο”.

Πιστεύει ακόμα ότι η ευθύνη για οτιδήποτε δημιουργείται από την ΑΙ και στη συνέχεια δημοσιεύεται στο κοινό, πρέπει να βαρύνει αυτούς που το δημοσιεύουν: «Ένας άνθρωπος πρέπει πραγματικά να αναλάβει την ευθύνη για ό,τι δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη».

Αυτή η νοοτροπία πρέπει, σύμφωνα με τον Wozniak να λαμβάνει υπόψη τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που «αισθάνονται ότι μπορούν να ξεφύγουν με οτιδήποτε». Ωστόσο, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν οι ρυθμιστικές αρχές θα αποφάσιζαν σωστά.

Όπως είπε, πιστεύει πως «δεν μπορούμε να σταματήσουμε την τεχνολογία», αλλά μπορούμε να προετοιμάσουμε τους ανθρώπους ώστε να είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι να εντοπίζουν απάτες και κακόβουλες απόπειρες λήψης προσωπικών πληροφοριών.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.