Στην Αμερική η Google προσφέρει Wi-Fi σύνδεση σε 100.000 μαθητές και 4.000 Chromebook

Η διαδικτυακή διδασκαλία την εποχή του κορονοϊού έχει εκτοξευτεί στα ύψη καθώς η εξάπλωση του ιού σε όλο τον πλανήτη απειλεί την υγεία των ανθρώπων. Ένα πρόβλημα όμως της διαδικτυακής διδασκαλίας είναι ότι ορισμένα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η Καλιφόρνια, για να εξασφαλίσει ότι κάθε μαθητής θα μπορέσει να παρακολουθήσει διαδικτυακά τα μαθήματα συνεργάστηκε με την Goolge για να παρέχει τόσο Wi-Fi όσο και Chromebooks στους μαθητές.

Όπως θα έχετε καταλάβει, τέτοιου είδους μαθήματα γίνονται στην χώρα μας, ωστόσο η αναπαραγωγή των βίντεο, η παρουσίαση κλπ. απαιτούν μία ικανοποιητική σύνδεση ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Η Google λοιπόν θα προσφέρει 100.000 Wi-Fi access points για την βελτίωση των δικτύων. Επιπλέον, ο Αμερικανικός κολοσσός θα προσφέρει στους μαθητές που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη 4.000 Chromebook. Ο Sundar Pichai, CEO της Gooogle μέσα από το Twitter δήλωσε:

Είμαστε περήφανοι που θα συνεργαστούμε με τον Gavin Newsom και άλλους για να γεφυρώσουμε το ψηφιακό χάσμα στην πατρίδα μας. Παρέχουμε 4.000 Chromebook σε μαθητές της Καλιφόρνιας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και δωρεάν Wi-Fi σε 100.000 αγροτικά νοικοκυριά κατά την διάρκεια της κρίσης του #COVID19 για να καταστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση πιο προσιτή.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Darknet

Εμβόλια κατά του κορονοϊού πωλούνται στο Darknet έως 1.200 δολάρια Αμερικής

Έρευνα σε 15 διαφορετικές αγορές στο Darknet βρήκαν διαφημίσεις για τρία εμβόλια κατά της COVID: αυτά των Pfizer/BioNTech, AstraZeneca και Moderna.

Internet SpaceX Elon Musk

H SpaceX θέλει να βάλει τα δορυφορικά πιάτα της Starlink σε φορτηγά

Μια ολίγον… ρευστή ιδέα επεξεργάζεται η SpaceX για το δορυφορικό Internet που θέλει να προσφέρει η Starlink.

Internet Netflix

Η Ελλάδα έχει μία από τις χειρότερες ταχύτητες σύνδεσης στο Internet

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Broadband Index του comparethemarket.com η χώρα μας υστερεί πολύ σε ταχύτητα σύνδεσης.

Internet featured Tech Podcast

Tech Podcast: Εβδομαδιαίο podcast τεχνολογίας S01E25 – 04/03/2021

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για NASA, νέο drone DJI FPV, βραβεία “Airwards”, λογισμικό που μετατρέπει φωτογραφίες σε κινούμενες εικόνες, Verizon 5G και τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της Harley Davidson.