Στην Αμερική η Google προσφέρει Wi-Fi σύνδεση σε 100.000 μαθητές και 4.000 Chromebook

Η διαδικτυακή διδασκαλία την εποχή του κορονοϊού έχει εκτοξευτεί στα ύψη καθώς η εξάπλωση του ιού σε όλο τον πλανήτη απειλεί την υγεία των ανθρώπων. Ένα πρόβλημα όμως της διαδικτυακής διδασκαλίας είναι ότι ορισμένα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η Καλιφόρνια, για να εξασφαλίσει ότι κάθε μαθητής θα μπορέσει να παρακολουθήσει διαδικτυακά τα μαθήματα συνεργάστηκε με την Goolge για να παρέχει τόσο Wi-Fi όσο και Chromebooks στους μαθητές.

Όπως θα έχετε καταλάβει, τέτοιου είδους μαθήματα γίνονται στην χώρα μας, ωστόσο η αναπαραγωγή των βίντεο, η παρουσίαση κλπ. απαιτούν μία ικανοποιητική σύνδεση ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Η Google λοιπόν θα προσφέρει 100.000 Wi-Fi access points για την βελτίωση των δικτύων. Επιπλέον, ο Αμερικανικός κολοσσός θα προσφέρει στους μαθητές που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη 4.000 Chromebook. Ο Sundar Pichai, CEO της Gooogle μέσα από το Twitter δήλωσε:

Είμαστε περήφανοι που θα συνεργαστούμε με τον Gavin Newsom και άλλους για να γεφυρώσουμε το ψηφιακό χάσμα στην πατρίδα μας. Παρέχουμε 4.000 Chromebook σε μαθητές της Καλιφόρνιας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και δωρεάν Wi-Fi σε 100.000 αγροτικά νοικοκυριά κατά την διάρκεια της κρίσης του #COVID19 για να καταστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση πιο προσιτή.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet EA FIFA Hackers

Electronic Arts: Hackers κλέβουν δεδομένα 780GB και τα πωλούν online

Hackers έκαναν γνωστό ότι σε μία πρόσφατη κυβερνοεπίθεση κατάφεραν να κλέψουν δεδομένα 780 GB από το gaming κολοσσό της Electronic Arts.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: WWDC 2021, Airpeak, Anonymous, MIT, RockYou2021 [S01E38 – 10/06/2021]

Σε αυτή την εκομπή συζητάμε WWDC 2021, Sony Airpeak drone, Anonymous προς Elon Musk, SpaceX, MIT, RockYou2021 και την τεράστια επένδυση των ΗΠΑ σε εγχώρια τεχνολογία ύψους 250 δισ. δολαρίων.

Internet Bitcoin

Tο Ελ Σαλβαδόρ δέχεται το Bitcoin ως επίσημο συνάλλαγμα

Το Ελ Σαλβαδόρ γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που δέχεται επισήμως το Bitcoin ως επίσημο συνάλλαγμα.

Internet MediaMarkt

Κάναμε Personal Video Shopping στα Media Markt για 1η φορά στην Ελλάδα

Είναι πολύ σημαντικό όταν μια εταιρεία εξελίσσει τις υπηρεσίες της προς όφελος των πελατών της, δείχνοντας πραγματικό ενδιαφέρον με τη νέα υπηρεσία Personal Video Shopping τα Media Markt.