Στην Αμερική η Google προσφέρει Wi-Fi σύνδεση σε 100.000 μαθητές και 4.000 Chromebook

Η διαδικτυακή διδασκαλία την εποχή του κορονοϊού έχει εκτοξευτεί στα ύψη καθώς η εξάπλωση του ιού σε όλο τον πλανήτη απειλεί την υγεία των ανθρώπων. Ένα πρόβλημα όμως της διαδικτυακής διδασκαλίας είναι ότι ορισμένα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η Καλιφόρνια, για να εξασφαλίσει ότι κάθε μαθητής θα μπορέσει να παρακολουθήσει διαδικτυακά τα μαθήματα συνεργάστηκε με την Goolge για να παρέχει τόσο Wi-Fi όσο και Chromebooks στους μαθητές.

Όπως θα έχετε καταλάβει, τέτοιου είδους μαθήματα γίνονται στην χώρα μας, ωστόσο η αναπαραγωγή των βίντεο, η παρουσίαση κλπ. απαιτούν μία ικανοποιητική σύνδεση ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Η Google λοιπόν θα προσφέρει 100.000 Wi-Fi access points για την βελτίωση των δικτύων. Επιπλέον, ο Αμερικανικός κολοσσός θα προσφέρει στους μαθητές που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη 4.000 Chromebook. Ο Sundar Pichai, CEO της Gooogle μέσα από το Twitter δήλωσε:

Είμαστε περήφανοι που θα συνεργαστούμε με τον Gavin Newsom και άλλους για να γεφυρώσουμε το ψηφιακό χάσμα στην πατρίδα μας. Παρέχουμε 4.000 Chromebook σε μαθητές της Καλιφόρνιας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και δωρεάν Wi-Fi σε 100.000 αγροτικά νοικοκυριά κατά την διάρκεια της κρίσης του #COVID19 για να καταστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση πιο προσιτή.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet China Crypto Bitcoin

H Κεντρική Τράπεζα της Κίνας θεωρεί παράνομες τις crypto συναλλαγές

Σύμφωνα με αυτή, όλες οι συναλλαγές με Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα θα πρέπει να θεωρούνται παράνομες.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: Buy&Try, Sir Clive Sinclair, Surface Event, Windows 11 [S02E02 – 23/09/2021]

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για τον αισθητήρα 200 Megapixel της Samsung, την απώλεια του κατασκευαστή της σειράς υπολογιστών Spectrum ZX, τα νέα μοντέλα της Microsoft από πρόσφατο το Surface Event και άλλα.

Internet Facebook

Facebook: Επιχειρεί αλλαγή εικόνας μέσω… news feed

To ισχυρότερο εργαλείο του, το News Feed, χρησιμοποιεί το Facebook προκειμένου να επηρεάσει θετικά την κοινή γνώμη των χρηστών του.

Internet Bitcoin

Bitcoin: Μεγάλη πτώση σε ένα 24ωρο λόγω Κίνας

Οι φόβοι εμφάνισης μίας χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Κίνα συμπαρασύρουν την αξία του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων.