Sun Microsystems, Κοινωνικά δίκτυα για τη συνδέση της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότητας

Η Sun Microsystems ανακοίνωσε την παρουσίαση δύο portals κοινωνικής δικτύωσης, σχεδιασμένα ειδικά για να συνδέσουν και να δώσουν ώθηση στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα. Η νέα κοινότητα EduConnection.org εξυπηρετεί πελάτες της Sun από τον εκπαιδευτικό κλάδο, ενώ η Open Source University Meetup (OSUM) εξυπηρετεί πελάτες που ενδιαφέρονται για εργαλεία και πλατφόρμες προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα.

Educonnection.org
Οι τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα αποτελούν σήμερα μία λύση με καλή σχέση τιμής – απόδοσης για πολλούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Το 51% των σχολείων σε μία πρόσφατη έρευνα της EDUCAUSE τις χρησιμοποιεί ήδη. Ως κορυφαία εταιρεία σε τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα η Sun έχει εξειδικευμένες γνώσεις στη δημιουργία κοινοτήτων για δημιουργούς λογισμικού με στόχο την ενίσχυση των τεχνολογικών καινοτομιών. Η Educonnection.org βασίζεται σε αυτή την κοινότητα δημιουργών και εστιάζει το ενδιαφέρον της στην επίλυση τεχνολογικών ζητημάτων.

Η Educonnection.org προσφέρει στα σχολεία μία πλατφόρμα με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών, καθώς και των καλύτερων πρακτικών που θα τους βοηθήσουν να μετριάσουν τις προκλήσεις της απόκτησης και υλοποίησης νέων τεχνολογιών σε μία εποχή αυξανόμενης πίεσης στον προϋπολογισμό τους. Επίσης, προσφέρει στη Sun την ευκαιρία να ενεργοποιήσει, να απασχολήσει και να υποστηρίξει απευθείας την εκπαιδευτική κοινότητα.

Open Source University Meetup (OSUM)
Η OSUM της Sun είναι ένα νέο ανοιχτό δίκτυο που δημιουργήθηκε για σπουδαστές που ενδιαφέρονται να μάθουν, να μοιραστούν και να χρησιμοποιήσουν εργαλεία και πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα. Το portal υποστηρίζει την αληθινή ισχύ του ανοιχτού κώδικα, βοηθώντας τους σπουδαστές να συνεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν εργαλεία ανοιχτού κώδικα, όπως τα MySQL, NetBeans, Java, GlassFish, OpenSPARC, OpenSolaris και άλλα. Οι σπουδαστές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την OSUM για να συναντηθούν σε συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις που γίνονται στο campus και συντονίζονται από ένα δίκτυο από περισσότερους από 500 εκπροσώπους του Sun Campus. Μέσα στους δύο πρώτους μήνες της παρουσίασης υπάρχουν ήδη 10.000 μέλη της κοινότητας της OSUM.

«Η Sun γνωρίζει ότι οι κοινότητες ηγούνται των καινοτομιών, ειδικά μεταξύ των εκπαιδευτών και των ερευνητών. Δημιουργήσαμε την Educonnection.org και την OSUM για να ενθαρρύνουμε τη συζήτηση και την κοινοποίηση πληροφοριών ανάμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, από σπουδαστές έως εκπαιδευτές», δήλωσε ο Joe Hartley, vice president του τμήματος global education, government and healthcare της Sun Microsystems. «Κατά τη διάρκεια της EDUCAUSE 2008 παρουσιάσαμε τον τρόπο με τον οποίο ο ανοιχτός κώδικας, το Web 2.0 και άλλες κορυφαίες τεχνολογίες έχουν ήδη αντίκτυπο στην εκπαιδευτική μας κοινότητα. Με νέα forums όπως η Educonnection.org και η OSUM, η προσέγγισή μας που εστιάζει στην κοινότητα θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε το ψηφιακό campus του σήμερα, ενώ προετοιμάζουμε τους πρωτοπόρους του αύριο.»

Κατά τη διάρκεια της EDUCAUSE 2008 η Sun παρουσίασε προϊόντα και λύσεις για την εκπαιδευτική κοινότητα, στα οποία περιλαμβάνονται τα εξής:
MySQL for Education
Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται η βάση δεδομένων MySQL ανοιχτού κώδικα στο campus, τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για διοικητικούς σκοπούς.
Immersive Education
Το δωρεάν και ανοιχτού κώδικα λογισμικό για εικονική διδασκαλία της Sun, Project Wonderland.
Virtualization Solutions
Το Sun xVM VirtualBox(TM), αποτελεί τη δωρεάν και ανοιχτού κώδικα επιτραπέζια πλατφόρμα virtualization της Sun, που τρέχει σε x64 servers.
Υποδομή για ψηφιακό campus
Η τεχνολογία της Sun για ψηφιακό campus, στο οποίο περιλαμβάνονται τα Identity Management, SOA/JavaCAPS, Sun xVM Ops Center, και το λειτουργικό σύστημα Solaris OS.
Ψηφιακές βιβλιοθήκες, συστήματα αποθήκευσης και αρχεία φύλαξης
Είναι οι προσπάθειες της Sun να βοηθήσουν τα σχολεία να δημιουργήσουν και να μελετήσουν ψηφιακές βιβλιοθήκες που θα συντηρούν τα ιστορικά δεδομένα. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο Sun Preservation and Archiving Special Interest Group

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chriszlatis

Ε, ψιλοπράγματα δηλαδή… και εμείς εδώ έχουμε τον Αλογοσκούφη να παινεύεται που έκανε αποκλειστική συνεργασία με τη Microsoft…

Ζούμε δυστυχώς σε μια άλλη εποχή στην Ελλάδα… και ο υπόλοιπος κόσμος προχωρά με βήμα γοργό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Instagram Facebook

Το πολύ το Instagram, τους εφήβους καταστρέφει;

Το Facebook έκανε εσωτερική έρευνα η οποία κατέδειξε τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης του Instagram.

Internet Alphabet

Alphabet Project Taara: Internet 20 Gbps με τη χρήση laser

To Project Taara της Alphabet, της μητρικής της Google, φέρνει ταχύτητες 20 Gbps στο Internet με τη χρήση laser.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: iPhone 13, RayBan Facebook, Google Pay, GT7, GoPro Hero10 Black [S02E01 – 16/09/2021]

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε μεταξύ άλλων για τα νέα iPhone 13, τα γυαλιά της Ray-Ban σε συνεργασία με τη Facebook και τις ταχύτητες ίντερνετ στην Ελλάδα.

Internet Facebook

Το Facebook κάνει διακρίσεις στους όρους χρήσης του

Η αποκάλυψη των ειδικών όρων χρήσης του Facebook για διάσημους και VIPs δείχνει ότι ο ψηφιακός κόσμος δεν είναι δίκαιος.