Symantec MessageLab Intelligence [Μάιος 2011]

Η Symantec ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Έκθεσης MessageLabs Intelligence για τον Μάιο 2011. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων αποκαλύπτει ότι για πρώτη φορά οι spammers δημιούργησαν τις δικές τους ψευδείς URL-shortening υπηρεσίες για να πραγματοποιούν URL redirection. Αυτή η νέα δραστηριότητα spamming συνεισφέρει στην αύξηση του spam τον συγκεκριμένο μήνα κατά 2.9%.

, Symantec MessageLab Intelligence [Μάιος 2011]

Σημαντικά στοιχεία της έκθεσης:
Μηνύματα Spam: Τον Μάιο 2011, ο παγκόσμιος δείκτης μηνυμάτων spam στην διακίνηση email από νέες και προηγουμένως άγνωστες πηγές κακόβουλου κώδικα αυξήθηκε 2,9% σε σχέση με τον Απρίλιο 2011 στο 75.8% (1 στα 1.32 emails).

Ιοί: Ο παγκόσμιος δείκτης των ιών που δημιουργούνται μέσω email στην διακίνηση των email από νέες και προηγουμένως άγνωστες πηγές κακόβουλου κώδικα ήταν 1 στα 222.3 emails (0.450 %) τον Μάιο, μια αύξηση σε ποσοστό 0,143% από τον Απρίλιο.

Απειλές Endpoint: Το κακόβουλο λογισμικό που αποτρέπεται πιο συχνά και το οποίο στοχεύει τις συσκευές endpoint κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα ήταν ο ιός W32.Ramnit!html. Ο ιός αυτός εξαπλώνεται μέσω removable drives μολύνοντας εκτελέσιμα αρχεία .

Phishing: Τον Μάιο, η δραστηριότητα phishing ήταν 1 στα 286.7 emails (0, 349%), μια αύξηση σε ποσοστό 0,06% από τον Απρίλιο.

Web security: Η ανάλυση της δραστηριότητας web security έδειξε ότι κατά μέσο όρο 3.142 websites καθημερινά «φιλοξενούσαν» κακόβουλο λογισμικό και άλλα πιθανώς ανεπιθύμητα προγράμματα συμπεριλαμβανομένων και spyware, αλλά και adware, μια αύξηση 30,4% από τον Απρίλιο 2011. Επίσης, ποσοστό 24,6% των κακόβουλων domains που είχαν αποτραπεί ήταν νέα τον Μάιο, μια αύξηση 2,1% από τον Απρίλιο.

Γεωγραφικές Τάσεις:
– Η Ρωσία ήταν η χώρα με τα περισσότερα spam τον Μάιο με ποσοστό 82,2 %.
– Στο Ηνωμένο Βασίλειο το 75,4 % των email ήταν spam.
– Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε το υψηλότερο ποσοστό κακόβουλων emails το Μάιο, καθώς ένα στα 91,7 emails δεσμεύτηκε ως κακόβουλο τον Μάιο.

Η έκθεση MessageLabs Intelligence της Symantec θεωρείται αξιόπιστη πηγή δεδομένων και ανάλυσης των θεμάτων ασφάλειας των μηνυμάτων, των τάσεων και των στατιστικών. Η έκθεση παρέχει μία ποικιλία πληροφοριών για τις παγκόσμιες απειλές ασφάλειας που βασίζονται σε live data feeds από τα συστήματα που σκανάρουν δισεκατομμύρια μηνυμάτων κάθε εβδομάδα.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware malware

Android: Malware “προσποιείται” ότι είναι το Uber για να κλέψει κωδικούς

Άλλη μια εκδοχή του Android.Fakeapp Trojan εντόπισε η Symantec, η οποία αυτή τη φορά μιμείται το UI του Uber, προκειμένου να ξεγελάσει τους χρήστες να εισάγουν τους κωδικούς τους.

Computers Linux Symantec virus

Symantec, Ιός στοχεύει συσκευές με Linux συνδεδεμένες με το Internet

Ο Kaoru Hayashi, αναλυτής της Symantec δημοσίευσε μία αναφορά που κάνει λόγο για ένα ιό τύπου ”worm” που προσβάλει συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Internet και έχουν λειτουργικό σύστημα Linux. Ο ιός έχει όνομα Linux.Darlloz και επιτίθεται σε CPUs που βρίσκουμε μέσα σε διάφορες συσκευές όπως σε router, κάμερες ασφαλείας, βιομηχανικά συστήματα ελέγχου και φυσικά […]

Smartphones Smartphones Symantec

Από τα κινητά που χάνονται τα μισά επιστρέφουν στον κατόχους τους

Η Symantec πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον πείραμα για να αναδείξει το πρόβλημα της απώλειας των προσωπικών και εταιρικών μας στοιχείων. Φόρτωσε με ψεύτικα στοιχεία 50 κινητά τηλέφωνα και τα “έχασε” σε κεντρικά σημεία αμερικάνικων μεγαλουπόλεων φροντίζοντας πρώτα να τα παρακολουθεί με δικό της spyware λογισμικό. Τα αποτελέσματα έδειξαν σε πάνω από το 80% των κινητών ελέγχθηκαν […]

Software Android Symantec

Android.Counterclank, Malware απειλεί 5 εκατομμύρια συσκευές Android

Η γνωστή εταιρεία ασφαλείας Symantec μας προειδοποιεί ότι διαδίδεται αυτή την εποχή ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο malware που είναι πιθανότατα σε θέση να επιτρέπει την υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων που έχουμε αποθηκεύσει στο Android smartphone ή tablet μας. Το malware είναι γνωστό ως Android.Counterclank και μπορεί μέχρι σήμερα να έχει προσβάλει ακόμη και 5 εκατομμύρια συσκευές Android […]