Tα Community Notes του Twitter κυκλοφορούν παγκοσμίως

community notes twitter, Tα Community Notes του Twitter κυκλοφορούν παγκοσμίως

Το Twitter ξεκίνησε την κυκλοφορία της λειτουργίας Community Notes στους χρήστες της πλατφόρμας παγκοσμίως. Παλαιότερα γνωστό ως Birdwatch, το χαρακτηριστικό έκανε το ντεμπούτο του για πρώτη φορά το 2021 υπό τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Jack Dorsey ως μέσο για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα.

Το Community Notes έχει σκοπό να επισημάνει τα παραπλανητικά tweets χρησιμοποιώντας τους ίδιους τους χρήστες για να το πετύχει. Οι συντονιστές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μπορούν να επισυνάψουν σημειώσεις σε tweets για προσθήκη περιεχομένου. Οι χρήστες στη συνέχεια μπορούν να ψηφίσουν για το αν βρίσκουν το περιεχόμενο “χρήσιμο”.

Ο ιδιοκτήτης και CEO της εταιρείας, Elon Musk, έχει χαρακτηρίσει τα Community Notes ως κρίσιμο στοιχείο του οράματός του για το«Twitter 2.0», υποστηρίζοντας ότι η δυνατότητα θα είναι «gamechanger για τη βελτίωση της ακρίβειας στο Twitter».

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.