Τα Unlimited Data χωρίς περιορισμούς δικαιολογούν τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί;

, Τα Unlimited Data χωρίς περιορισμούς δικαιολογούν τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί;

Τα ζητούσαμε εδώ και χρόνια και τώρα επιτέλους είναι διαθέσιμα και στην Ελλάδα! Τα Unlimited Data χωρίς περιορισμούς αξίζουν πραγματικά τη δημοσιότητα και τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί;

Τί είναι τα προγράμματα με απεριόριστα δεδομένα;

Τα απεριόριστα προγράμματα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας οφείλουν να είναι ακριβώς αυτό που αναφέρει το όνομά τους, ένα πρόγραμμα χωρίς όρια στα επιτρεπόμενα δεδομένα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χωρίς κόφτη στην ταχύτητα. Η απεριόριστη ταχύτητα είναι εξίσου σημαντική με τον απεριόριστο όγκο των δεδομένων. Όταν ισχύουν και τα δύο σε ένα συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας τότε έχουμε πραγματικά-πραγματικά unlimited mobile data!

Απεριόριστα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας επίσης σημαίνει απεριόριστη πρόσβαση και χρήση στο Διαδίκτυο, αρκεί να βρίσκεστε εντός εύρους κάλυψης. Δηλαδή, δεν ανησυχείτε για επιπλέον έξοδα στο τέλος του μήνα ή να μην μπορείτε ξαφνικά να φορτώσετε μια ιστοσελίδα επειδή τα δεδομένα σας έχουν εξαντληθεί.

Αν βρίσκεστε σε αναζήτηση του τέλειου προγράμματος συμβολαίου για το κινητό σας, αξίζει να λάβετε υπόψη τις επιλογές που έχετε για προγράμματα απεριόριστων δεδομένων. Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι εκτός από πλεονεκτήματα υπάρχουν και μειονεκτήματα.

, Τα Unlimited Data χωρίς περιορισμούς δικαιολογούν τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί;

Υπάρχει παγίδα με τα συμβόλαια απεριόριστων δεδομένων;

Εάν πιστεύετε ότι τα απεριόριστα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά, δεν κάνετε εντελώς λάθος! Η συνήθης παγίδα είναι ότι μπορεί να αντιμετωπίσετε χαμηλότερες ταχύτητες. Τα περισσότερα απεριόριστα προγράμματα δεδομένων στην Ελλάδα διαθέτουν ένα συγκεκριμένο όριο -κόφτη- και όταν το ξεπεράσετε, η ταχύτητα μειώνετε. Κάποιες φορές η ταχύτητα πέφτει και στο 5%! Αυτό μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά, επομένως είναι σημαντικό να ελέγξετε αν υπάρχει και αν ναι ποιο είναι το όριο στην χρήση των δεδομένων πριν γίνετε συνδρομητής σε ένα πρόγραμμα.

Υπάρχουν και κάποια προγράμματα με τις ταχύτητες πρόσβασης να είναι σταθερά στα 2Mbps. Αν ήμασταν στο έτος 2000 (πριν από 20 χρόνια), θα μας έκαναν ιδιαίτερα χαρούμενους ωστόσο σήμερα, οι ταχύτητες αυτές είναι πολύ αργές και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης κατανάλωσης περιεχομένου. Σίγουρα δεν θέλετε να βρεθείτε στην “Ζώνη του buffering” περιμένοντας να ολοκληρωθεί το βίντεο που παρακολουθείτε ή να προλάβει να «σας σκοτώσει ο κακός» στο διαδικτυακό mobile game που παίζετε. Όχι ευχαριστώ!

Υπάρχουν όμως και εναλλακτικές λύσεις στην αγορά που πιθανότατα θα πρέπει να εξετάσετε προτού ξεκινήσετε ένα απεριόριστο πρόγραμμα δεδομένων για κινητά. Αν επιλέξετε ένα από τα 3 νέα προγράμματα συμβολαίου COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED δεν θα έχετε περιορισμό στην ταχύτητα πρόσβασης. Θα απολαμβάνετε πραγματικά απεριόριστα data, χωρίς όριο στην ταχύτητα από την αρχή μέχρι το τέλος κάθε μήνα.

Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να έχετε απεριόριστα GB χωρίς περιορισμούς στην ταχύτητα μαζί με λεπτά ομιλίας και SMS από 55 ευρώ το μήνα. Ακόμα και αν επιλέξετε ένα πρόγραμμα COSMOTE GIGAMAX με συγκεκριμένα GB, που ξεκινούν από 25 ευρώ, δεν θα έχετε κανέναν περιορισμό στην ταχύτητα. Ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα νέα προγράμματα συμβολαίου COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED και COSMOTE GIGAMAX προσφέρουν απεριόριστη ομιλίας προς αριθμούς COSMOTE.

, Τα Unlimited Data χωρίς περιορισμούς δικαιολογούν τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί;

Πως επηρεάζει η ταχύτητα τα προγράμματα κινητής;

Η ταχύτητα λήψης και μετάδοσης mobile δεδομένων είναι πολύ σημαντική και επηρεάζει την εμπειρία και τις δυνατότητες που έχετε. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό στον κόσμο του ίντερνετ που ζούμε και της εργασίας από απόσταση να μην επηρεάζεται καθόλου η εμπειρία μας ώστε να γινόμαστε ακόμα πιο αποδοτικοί και να διασκεδάζουμε χωρίς άγχος. Για παράδειγμα αν το πακέτο σου έχει κόφτη και κατεβάζει την ταχύτητα στα 2Mbps δεν μπορείς να δεις βίντεο HD ή να πραγματοποιήσεις μια βιντεοκλήση με σταθερότητα. Ο κόφτης στην ταχύτητα επηρεάζει επίσης και τον όγκο που μπορείς να καταναλώσεις. Για παράδειγμα σε μια μέρα με ταχύτητα 2Mbps δε μπορείς να ξεπεράσεις τα 21GB άρα δεν είναι και τόσο «απεριόριστο» το πακέτο που χρησιμοποιείς.

Σε μια εποχή που όλα γίνονται πιο γρήγορα και απαιτητικά, το να βάζεις όρια στην ταχύτητα είναι σαν να βάζεις όρια στην εξέλιξη και στην πρόοδο, σαν να μένεις πίσω και να κλείνεις την πόρτα σε έναν ολόκληρο κόσμο δυνατοτήτων που τρέχει όλο και πιο γρήγορα. Και αυτός ο κόσμος είναι εδώ, μαζί μας, τρέχουμε ήδη μαζί του και για αυτό χρειαζόμαστε ποσότητα και ταχύτητα στα mobile δεδομένα μας.

Συμπερασματικά, η ταχύτητα διαμορφώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες, την εμπειρία, τον διαθέσιμο όγκο και τελικά το προϊόν. Ένα πρόγραμμα με πραγματικά απεριόριστα σε όγκο δεδομένα και ταχύτητα πρόσβασης χωρίς κόφτη σου επιτρέπει να απολαμβάνεις γρήγορο mobile ίντερνετ χωρίς κανένα άγχος, χωρίς κανέναν περιορισμό, όπου και αν είσαι.

Τελικά αξίζουν τα συμβόλαια με απεριόριστα δεδομένα;

Για ορισμένους, προγράμματα με συγκεκριμένα mobile δεδομένα μπορεί να αρκούν. Εξαρτάται πάντα από τις ανάγκες του κάθε χρήστη.

Τι απολαμβάνεις με 1GB mobile data;
Όταν σκέφτεστε πώς να επιλέξετε το σωστό πρόγραμμα κινητής, λογικά θα θέλετε να γνωρίζετε ακριβώς τι παίρνετε από κάθε GB όσον αφορά τις δυνατότητες που έχετε στο smartphone σας.

Σε γενικές γραμμές 1 Gigabyte δεδομένων προσφέρει:
• 5 ώρες streaming live TV
• 1 επεισόδιο στο Netflix σε SD
• 17 ώρες σερφάρισμα στο ίντερνετ
• 8 ώρες streaming YouTube video σε HD
• 341 tracks στο Spotify
• 14 ώρες video κλήση στο Skype

Γνωρίζοντας τα παραπάνω ενδεικτικά στοιχεία μπορείτε να αποφασίσετε ποιο συμβόλαιο σας ταιριάζει καλύτερα, ένα με λίγα / περισσότερα ή απεριόριστα δεδομένα.

Εάν χρησιμοποιείται το κινητό σας μόνο σαν τηλέφωνο, για να στέλνετε SMS και να κάνετε αναζητήσεις στο Google search ενώ βρίσκεστε στη δουλειά και μετά στο σπίτι για να δείτε κάποια ταινία στο Netflix, τότε μπορεί να μην χρειάζεστε περισσότερα mobile δεδομένα και να επιλέξετε κάποιο οικονομικό πρόγραμμα, όπως τα COSMOTE GIGA MAX που ξεκινούν από 25€.

Αντίθετα, εάν χρησιμοποιείτε στο κινητό σας email, εικόνες ή βίντεο και βρίσκεστε συχνά στο δρόμο τότε μπορείτε να επωφεληθείτε από την αναβάθμιση στα απεριόριστα δεδομένα, με τα προγράμματα των COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED που ξεκινούν από 55€.

, Τα Unlimited Data χωρίς περιορισμούς δικαιολογούν τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί;

Πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε πραγματικά;

Παρακολουθήστε δύο ή τρεις κύκλους χρέωσης για να αξιολογήσετε με ακρίβεια πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε πραγματικά σε έναν τυπικό μήνα. Αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ηλεκτρονικό λογαριασμό σας της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας.

Αντί επιλόγου

Θυμηθείτε όμως, δεν παίζει ρόλο μόνο ο όγκος, αλλά και οι ταχύτητες. Mobile data χωρίς κόφτη θα βρείτε στα νέα προγράμματα συμβολαίου COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED. Οι αλλαγές στα προγράμματα απεριόριστων δεδομένων σημαίνουν ότι οι πάροχοι αντιλαμβάνονται τις απαιτήσεις των καιρών και ο ανταγωνισμός στον οποίο συμμετέχουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας φαίνεται ότι λειτουργεί προς όφελος των συνδρομητών.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Είναι νωρίς ακόμα για τα πακέτα με τα απεριόριστα δεδομένα. Το πακέτο Giga Max 5gb κοστίζει 10 ευρώ είναι ακριβό.

Όνομα*

Κώστα να με συμπαθάς, αλλά διαβάζοντας το άρθρο, ειλικρινά νομίζω ότι ζω σε ξένη χώρα.
Ειλικρινά, σε τι κοινό απευθύνονται οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας;

Alex

Παιδιά με το roaming στα data τι γίνεται;

Όνομα*

Συχνές ερωτήσεις μπορείς να βρείς εδώ
Αυτά που ξεχωρίζουν είναι…

Προτού ταξιδέψετε σε μια χώρα εκτός Ελλάδας, είναι χρήσιμο να επικοινωνήσετε με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να ενημερωθείτε για τις χρεώσεις της υπηρεσίας διεθνούς περιαγωγής που εφαρμόζονται στο πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας στο οποίο είστε συνδρομητής.

Στην περίπτωση που μία εταιρία κινητής τηλεφωνίας επιλέξει να επιβάλει κατά την περιαγωγή, προσαύξηση, επιπλέον της εθνικής χρέωσης, αυτή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα ακόλουθα όρια:
€0,05/ΜΒ (πλέον ΦΠΑ) για χρήση δεδομένων με χρέωση ανά ΚΒ

Last edited 3 years πριν by Όνομα*
TasosK

Βρήκα αυτό

Tα ενσωματωμένα λεπτά ομιλίας, SMS και ΜΒ των προγραμμάτων COSMOTE GIGAMAX μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν σε Ε.Ε. Ισλανδία, Λίχτενσταϊν και Νορβηγία. Στα προγράμματα COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED GB M, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED GB L και COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED ισχύει όριο ορθής χρήσης στην κατανάλωση GB: 35GB, 40GB, 45GB, αντίστοιχα.
Οι χώρες όπου αφορά η δωρεάν περιαγωγή είναι: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γαλλικές Γουιάνα, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Γουαδελούπη, Δανία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, (ΛΑ) Ρεγιούνιον, Λετονία, Λιθουανία, Λίχτενσταϊν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μαρτινίκα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φιλανδία.

Gerald

Δώστε data στον λαό.. Δεν το έχω αποφασίσει ακόμα.

GREG

Τα Unlimited Data μας μάραναν, οι μισοί Έλληνες βαράνε αναπάντητες γιατί άπαξ και το σηκώσει ο άλλος με τις χρεώσεις που έχουν οι εταιρίες η 12αρα κάρτα τελειώνει πριν πεις καλημέρα και εμείς ασχολούμαστε για το αν φτάνουν τα Data για να μπούμε στο FB, Insta και Youtube…

Urus

Αξίζει για όσους θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Θα τα ήθελα πιο φθηνά.

Σίμος

Τα δωρεάν δεδομένα είναι σχετικά. Πιστεύω ότι 15Giga για ένα μέσο χρήστη είναι αρκετά και μιας και δεν τα δίνουν με λίγα χρήματα άρα θα πιάσει κάπου 30 ευρώ τότε πιστεύω ότι θα πρέπει να θεωρούν δεδομένο την δωρεάν ομηλία παντού. Αυτό νομίζω ότι είναι ένα πακέτο που θα το αγόραζαν πολλές εταιρίες και σίγουρα αν είχε και αλλα 400 λεπτά για ευρώπη τότε θα ήταν πολύ καλύτερο.

JASON

Το καλυτερο πακέτο. Το ακριβό ειναι σχετικό. Αν θες να chatareis από το σχολειο ναι ειναι ακριβο. Αν εισαι στο δρόμο ολη μερα και δουλευεις ειναι οτι πρεπει.

Zondos7

Ενδιαφέρον και κατατοπιστικό. Νομίζω και η Vodafone προσφερει τα ίδια.πακετα.

Boing

καμια σχεση, της Vodafone εχουν κοφτη απο ένα σημειο και μετά

ΗΛΙΑΣ

ειστε σιγουρος σχετικά με την κατανάλωση δεδομένων όπως τα γράψατε διοτι παρακολουθώντας ενα κανάλι μου έφαγε 1GB ΣΕ 45 ΛΕΠΤΆ

Κώστας

Το κακό είναι το εξής .. πρέπει να αλλάζεις κινητή τηλεφωνία φορά για να πετυχαίνεις καλύτερες τιμές ήρθα στην cosmote από τη vodafone με δώρο iPhone πριν δύο χρόνια με δώρο iPhone θα ξαναπάω διότι cosmote μου πουλα φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες μου κάνεις καλά προσφορά όσο δίνει το πακέτο σε νέους συνδρομητές χωρις δώρο …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

Ανατροπή: H Apple δεν θα αφαιρέσει τα web apps στην Ευρωπαϊκή Ένωση

H Apple αποφάσισε να αποσύρει ο σχέδιό της για απενεργοποίηση των web apps στην αρχική οθόνη των συσκευών στην ΕE με το iOS 17.4.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

Βόλτα στο περίπτερο της TCL στο MWC 2024 [Booth tour video]

Ανακαλύψτε μαζί μας τις τεχνολογικές προόδους που έχει κάνει η TCL για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη κάνοντας βόλτα στο booth της στο MWC 2024 στη Βαρκελώνη.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch Ultra: Ακυρώθηκαν τα σχέδια για microLED οθόνη;

Ο προμηθευτής της Apple ams OSRAM ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα «επανεκτιμήσει τη στρατηγική της για microLED».