Ταχύτητες ίντερνετ στην Ελλάδα: COSMOTE > WIND > Vodafone > Nova

Ταχύτητες ίντερνετ στην Ελλάδα, Ταχύτητες ίντερνετ στην Ελλάδα: COSMOTE > WIND > Vodafone > Nova

Το 1ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 129.000 speed tests από Έλληνες χρήστες σταθερής σύνδεσης ίντερνετ μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας nPerf. Από τα αποτελέσματα των μετρήσεων προκύπτει ότι τις καλύτερες ταχύτητες τόσο σε download όσο και upload έχουν οι συνδρομητές της COSMOTE με μέσο όρο 21.80Mb/s και 2.76Mb/s αντίστοιχα.

Στην δεύτερη θέση συναντάμε τους συνδρομητές της WIND με μέσο όρο 20.33Mb/s download και 2.64Mb/s upload, ακολουθούν οι Vodafone στην τρίτη θέση με μέσο όρο 15.52Mb/s download – 1.98Mb/s upload και Nova στην τελευταία θέση με 17.37Mb/s download – 1.76Mb/s upload.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της nPerf ο μέσος όρος download στην Ελλάδα το 1ο εξάμηνο του 2019 άγγιξε τα 19Mb/s με τον μέσο όρο upload να αγγίζει τα 2.5Mb/s. Σχετικά με τον μέσο όρο latency στη χώρα μας, αυτός υπολογίζεται στα 63ms σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τα εργαλεία της nPerf.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης

Κωστα, Στην nova εβαλες 17,37 και οχι 15,37

vaskor

Τόσο χαμηλά η Vodafone? Πήρε και τη CYTA και έχει μεγαλώσει την πελατειακή της βάση. Πιο πολλά λεφτά εισπράττει, αλλά το αποτέλεσμα είναι κακό.
Οφείλει να ρίξει λεφτά στην αναπτυξη του δικτύου της… Δεν επιτρέπεται να έχει τέτοια αποτελέσματα.
Αντιθέτως με τη WIND που έκανε μεγάλη πρόοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Nova 5G Home internet: Απίστευτα γρήγορο, χωρίς εγκατάσταση από 26€/μήνα

Νέα προηγμένη λύση internet και σταθερής τηλεφωνίας που αφήνει πίσω το χαλκό έτσι ώστε οι πελάτες να απολαμβάνουν με αξιοπιστία υπερυψηλές ταχύτητες.

Business COSMOTE

Όμιλος ΟΤΕ: Παρουσίαση Νέου Μουσείου στο κέντρο της Αθήνας

Νέο Μουσείο έκτασης άνω των 5.000 τ.μ. με χώρους μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων, εκδηλώσεων, εκπαίδευσης, εστιατόριο κ.α.

Business COSMOTE

Νέα ψηφιακή εμπειρία στα καταστήματα COSMOTE

Μια νέα εμπειρία προσφέρουν τα καταστήματα COSMOTE στους επισκέπτες τους, που είναι ένα βήμα μπροστά παρέχοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους πελάτες τους.

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.