Τεχνολογία ΑΙ θα μπορεί να “νικήσει” το θάνατο μέχρι το τέλος του 2023

τεχνολογία ΑΙ, Τεχνολογία ΑΙ θα μπορεί να “νικήσει” το θάνατο μέχρι το τέλος του 2023

Μια νέα τεχνολογία ΑΙ που μπορεί να είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος της χρονιάς θα μπορεί να δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να μην αποχωρίζονται ποτέ τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ακόμα και μετά το θάνατο. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο δρ. Pratik Desai.

Ο επιστήμονας είναι ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη και έχει ιδρύσει πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις. Προτρέπει οποιονδήποτε να καταγράφει τακτικά τους γονείς, τους ηλικιωμένους και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Όπως πιστεύει, αν υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των εγγραφών φωνής και βίντεο, οι άνθρωποι μπορεί να μπορούν να τα ανεβάσουν σε έναν υπολογιστή και να αισθανθούν κοντά τους, ακόμα και αφότου έχουν φύγει από τη ζωή.

“Ξεκινήστε να καταγράφετε τακτικά τους γονείς, τους ηλικιωμένους και τους αγαπημένους σας. Με αρκετά δεδομένα μεταγραφής, νέα φωνητική σύνθεση και μοντέλα βίντεο, υπάρχει 100% πιθανότητα να ζήσουν μαζί σας για πάντα αφού φύγουν από το φυσικό σας σώμα. Αυτό θα είναι ακόμη δυνατό μέχρι το τέλος του έτους”, σημείωσε ο δρ. Desai.

Πέρυσι, ο Artur Sychov, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του Somnium Space, μιας έκδοσης του metaverse, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Live Forever” mode μετά το θάνατο του πατέρα του.

Η επερχόμενη λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τις κινήσεις και τις συνομιλίες τους ως δεδομένα και στη συνέχεια αυτά αντιγράφονται ως avatar που μπορεί να κινείται, να μιλάει και να ακούγεται σαν αυτούς.

“Κυριολεκτικά, αν πεθάνω – και έχω συλλέξει αυτά τα δεδομένα – οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν ή τα παιδιά μου, μπορούν να μπουν και μπορούν να συνομιλήσουν με το avatar μου, με τις κινήσεις μου, με τη φωνή μου. Θα συναντήσετε το άτομο. Και ίσως για τα πρώτα 10 λεπτά ενώ μιλάτε με αυτό το άτομο, δεν θα ξέρατε ότι είναι στην πραγματικότητα AI. Αυτός είναι ο στόχος”, εξήγησε μιλώντας στο VICE.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στελιος

Black mirror

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9: Όλα τα μοντέλα της σειράς σε νέες εικόνες μαζί με τις προδιαγραφές της οθόνης

Η σειρά Google Pixel 9 αναμένεται να αποτελείται από τρία μοντέλα, το Pixel 9, το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Αυτά τα 5 χαρακτηριστικά θα το κάνουν να ξεχωρίσει

Τα μοντέλα iPhone 16 θα μοιάζουν αρκετά με τα μοντέλα iPhone 15, αλλά οι φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple θα κάνει μεγάλες αλλαγές το 2025.