Θα ψηφίζουν μέσω smartphone οι κάτοικοι της Δυτικής Βιρτζίνια με κινητικά προβλήματα

Voatz Smartphone Election USA

Οι ΗΠΑ προσφέρουν πληθώρα επιλογών όσον αφορά τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ψηφίζουν οι πολίτες στις εκλογές, όπως για παράδειγμα η συμμετοχή σε αυτές μέσω smartphone. Ο κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια, Jim Justice, προσπαθεί να διευκολύνει τα άτομα με κινητικά προβλήματα στη διαδικασία άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

Εκλογές μέσω smartphone

Ο Jim Justice ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νομοσχέδιο που απαιτεί όλες οι κομητείες να προσφέρουν στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα τουλάχιστον έναν τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να ψηφίσουν online. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του 2020.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη καθοριστεί όλες οι λεπτομέρειες, ο Υπουργός Εξωτερικών, Mac Warner, δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότατα θα γίνεται χρήση της εφαρμογής Voatz για smartphone. Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί, η Δυτική Βιρτζίνια θα είναι η πρώτη πολιτεία που θα προσφέρει τέτοια δυνατότητα.

Ωστόσο, τίθενται ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια. Μπορεί ο Warner να δήλωσε ότι το Voatz λειτουργούσε μία χαρά όταν πραγματοποιήθηκαν οι σχετικοί έλεγχοι το 2018, αλλά οι ερευνητές ασφάλειας τάσσονται ενάντια στη χρήση των εφαρμογών διεξαγωγής ψηφισμάτων.

Υπάρχει μία διαρκής ανησυχία για την ασφάλεια των διακομιστών και του blockchain που χρησιμοποιούν τέτοιες εφαρμογές. Επιπλέον, ο πηγαίος κώδικας τους είναι ιδιωτικός, κάτι που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο τον έλεγχο του συστήματος και των εφαρμογών για τρωτά σημεία.

Το 2018 έγινε προσπάθεια παραβίασης του συστήματος ψηφοφορίας μέσω smartphone από αγνώστους δράστες. Οι ερευνητές που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να διαπιστώσουν αν η προσπάθεια παραβίασης ήταν επιτυχής.

Ο Warner εξήγησε ότι κατανοούν τους κινδύνους που ενέχουν. Τονίζει, όμως ότι παρά το γεγονός πως θα μπορούσαν κακόβουλα πρόσωπα να εισβάλουν στο σύστημα, η δυνατότητα του να ψηφίσει κάποιος μέσω smartphone θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της συμμετοχής, από άτομα που δεν θα πήγαιναν να ψηφίσουν.

Οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα δυσκολεύονται να μετακινηθούν μέχρι τα εκλογικά κέντρα και αυτό τους εμποδίζει από το να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Επιπλέον, αποτελούν μικρή μερίδα του πληθυσμού, οπότε ο κίνδυνος δημιουργίας σοβαρού προβλήματος σε περίπτωση παραβίασης του συστήματος μειώνεται αισθητά.

Η αρχική δημοσίευση έγινε από το NBC News το οποίο παρέχει αρκετούς συνδέσμους με πολλές πληροφορίες για το θέμα και τα εμπλεκόμενα μέρη. Αξίζει πραγματικά να ρίξετε μία ματιά. Γι’ αυτό, μην διστάσετε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο της πηγής.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriel

Αυτός ο τρόπος θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και χρόνια, και όχι μόνο για όσους έχουν κινητικά προβλήματα αλλά για όλους. Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί εν έτη 2020 βάζουμε σταυρούς και ρίχνουμε φακελάκια. Πάλι καλά που έχουν αυτοκόλλητη ταινία και δεν τα σαλιώνουμε. Φυσικά θα υπάρχει μια εξαίρεση για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Hackers ransomware FBI

REvil Ransomware: Και όμως, οι Hackers χακάρονται…

Η ομάδα Hackers που είναι γνωστή για το REvil ransomware που έχει επιτεθεί στην Apple έπεσε θύμα hacking από το FBI.

Internet Twitch

To Twitch δοκιμάζει ένα νέο rewind button για τα livestreams

Πατώντας το κουμπί, ο θεατής επιστρέφει πίσω δύο λεπτά στη ροή,  δηλώνει το Twitch

Internet Pinterest TikTok

To Pinterest επανασχεδιάζει το home feed του για να μιμηθεί το Tik Tok

Μία από τις μεγάλες αλλαγές που κάνει το Pinterest είναι ο επανασχεδιασμός του home feed και η δημιουργία μιας νέας καρτέλας που λέγεται “Watch”. 

Internet Bitcoin

To Bitcoin φτάνει στην ιστορική τιμή ρεκόρ των 66.000 δολαρίων

To πλέον δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το Bitcoin, κατέκτησε μία ιστορική κορυφή, αγγίζοντας σε αξία τα 66.000 δολάρια.