Θα ψηφίζουν μέσω smartphone οι κάτοικοι της Δυτικής Βιρτζίνια με κινητικά προβλήματα

smartphone, Θα ψηφίζουν μέσω smartphone οι κάτοικοι της Δυτικής Βιρτζίνια με κινητικά προβλήματα

Οι ΗΠΑ προσφέρουν πληθώρα επιλογών όσον αφορά τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ψηφίζουν οι πολίτες στις εκλογές, όπως για παράδειγμα η συμμετοχή σε αυτές μέσω smartphone. Ο κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια, Jim Justice, προσπαθεί να διευκολύνει τα άτομα με κινητικά προβλήματα στη διαδικασία άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

Εκλογές μέσω smartphone

Ο Jim Justice ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νομοσχέδιο που απαιτεί όλες οι κομητείες να προσφέρουν στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα τουλάχιστον έναν τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να ψηφίσουν online. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του 2020.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη καθοριστεί όλες οι λεπτομέρειες, ο Υπουργός Εξωτερικών, Mac Warner, δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότατα θα γίνεται χρήση της εφαρμογής Voatz για smartphone. Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί, η Δυτική Βιρτζίνια θα είναι η πρώτη πολιτεία που θα προσφέρει τέτοια δυνατότητα.

Ωστόσο, τίθενται ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια. Μπορεί ο Warner να δήλωσε ότι το Voatz λειτουργούσε μία χαρά όταν πραγματοποιήθηκαν οι σχετικοί έλεγχοι το 2018, αλλά οι ερευνητές ασφάλειας τάσσονται ενάντια στη χρήση των εφαρμογών διεξαγωγής ψηφισμάτων.

Υπάρχει μία διαρκής ανησυχία για την ασφάλεια των διακομιστών και του blockchain που χρησιμοποιούν τέτοιες εφαρμογές. Επιπλέον, ο πηγαίος κώδικας τους είναι ιδιωτικός, κάτι που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο τον έλεγχο του συστήματος και των εφαρμογών για τρωτά σημεία.

Το 2018 έγινε προσπάθεια παραβίασης του συστήματος ψηφοφορίας μέσω smartphone από αγνώστους δράστες. Οι ερευνητές που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να διαπιστώσουν αν η προσπάθεια παραβίασης ήταν επιτυχής.

Ο Warner εξήγησε ότι κατανοούν τους κινδύνους που ενέχουν. Τονίζει, όμως ότι παρά το γεγονός πως θα μπορούσαν κακόβουλα πρόσωπα να εισβάλουν στο σύστημα, η δυνατότητα του να ψηφίσει κάποιος μέσω smartphone θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της συμμετοχής, από άτομα που δεν θα πήγαιναν να ψηφίσουν.

Οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα δυσκολεύονται να μετακινηθούν μέχρι τα εκλογικά κέντρα και αυτό τους εμποδίζει από το να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Επιπλέον, αποτελούν μικρή μερίδα του πληθυσμού, οπότε ο κίνδυνος δημιουργίας σοβαρού προβλήματος σε περίπτωση παραβίασης του συστήματος μειώνεται αισθητά.

Η αρχική δημοσίευση έγινε από το NBC News το οποίο παρέχει αρκετούς συνδέσμους με πολλές πληροφορίες για το θέμα και τα εμπλεκόμενα μέρη. Αξίζει πραγματικά να ρίξετε μία ματιά. Γι’ αυτό, μην διστάσετε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο της πηγής.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriel

Αυτός ο τρόπος θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και χρόνια, και όχι μόνο για όσους έχουν κινητικά προβλήματα αλλά για όλους. Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί εν έτη 2020 βάζουμε σταυρούς και ρίχνουμε φακελάκια. Πάλι καλά που έχουν αυτοκόλλητη ταινία και δεν τα σαλιώνουμε. Φυσικά θα υπάρχει μια εξαίρεση για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.