Internet

Τι είναι το VoLTE που ενεργοποίησε επιτέλους και η WIND;

Την τεχνολογία VoLTE (Voice over LTE) ενεργοποίησε επιτέλους και η WIND, με στόχο να προσφέρει ακόμα υψηλότερη ποιότητα κλήσεων στις υπηρεσίες φωνής, επιτυγχάνοντας επιπλέον ταχύτερη επικοινωνία των συνδρομητών της. Πρόκειται για την τελευταία εταιρεία που φέρνει στους καταναλωτές τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η τεχνολογία Voice over LTE επιτρέπει ταχύτερη πραγματοποίηση κλήσεων κινητής τηλεφωνίας, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της κινητής συσκευής και προσφέρει αναβαθμισμένη ποιότητα ήχου οπως αναφέρει στο δελτίο τύπου η WIND.

Η υπηρεσία VoLTE αναβαθμίζει την υπηρεσία φωνής συνδυάζοντάς την με τα δίκτυα 4G. Ουσιαστικά, δεν αλλάζει κάτι στο τρόπο επικοινωνίας ή χρήσης του κινητού από τους συνδρομητές, αντιθέτως προσφέρεται πολύ καλύτερη ποιότητα φωνής με κλήσεις υψηλής ευκρίνειας.

Τι είναι το VoLTE

Ο όρος VoLTE είναι ακρωνύμιο για το Voice over LTE, δηλαδή κινητή τηλεφωνία μέσω διαδικτύου. Όταν πραγματοποιείς μία κλήση κινητής τηλεφωνίας, αυτή μεταφέρεται και ολοκληρώνεται μέσω του 2G ή 3G δικτύου. Αντιθέτως, όταν περιηγείσαι στο διαδίκτυο, το κινητό παραμένει συνδεδεμένο στο 4G δίκτυο και μέσα από αυτό μεταφέρονται τα δεδομένα.

  • Συνδυάζει το 4G/LTE δίκτυο με τις υπηρεσίες φωνής, ώστε οι κλήσεις να πραγματοποιούνται μέσω του 4G δικτύου
  • Μεταφέρει τη φωνή πλέον σαν δεδομένα, όπως συμβαίνει κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο
  • Το VoLTE και το VoIP χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία δικτύου
Πλεονεκτήματα VoLTE
  • Γρηγορότεροι χρόνοι εγκατάστασης κλήσης (λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα)
  • Παρέχεται δωρεάν χωρίς καμία επιπρόσθετη χρέωση
  • Βελτιωμένη εμπειρία χρήστη
  • Υποστήριξη HD Voice για φωνή υψηλής ποιότητας
  • Παρόμοια ή βελτιωμένη χρήση μπαταρίας του κινητού για μεγαλύτερη αυτονομία
Πώς ενεργοποιώ ή απενεργοποιώ το VoLTE στο κινητό μου;

Για Android smartphones

  1. Πήγαινε ρυθμίσεις του κινητού
  2. Επίλεξε «Δίκτυα & Συνδέσεις»
  3. Πάτησε στο «Δίκτυα Κινητής Τηλεφωνίας»
  4. Ενεργοποίησε τις κλήσεις «VoLTE»

Για iOS smartphones

  1. Πήγαινε ρυθμίσεις του κινητού
  2. Πάτησε στο “Δίκτυα Κινητής”
  3. Επίλεξε το “Επιλογές δεδομένων κινητής”
  4. Ενεργοποίησε την επιλογή “LTE, VoLTE On”

Περισσότερες πληροφορίες στο WIND.gr

Πρώτη είχε φέρει το VoLTE στην Ελλάδα η COSMOTE το 2017 (πιλοτικά από τα τέλη του 2016) και ακολούθησε η Vodafone στις αρχές του 2020.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Επεξεργάστηκε την 16 Δεκεμβρίου 2020 12:49

Σχόλια

  • Όλοι καταργούν το 3G. Η ερώτηση είναι που βρουν το σήμα του 4G όταν στην Κυψέλη πχ είναι σκέτο καντηλακι. Επίσης εδώ δεν έχουμε σήμα ούτε 2G με την WIND.

    • αν ομως βαλουν κεραια τα τουρκοβουνια για να εχεις κανονικα σημα θα μαζευτειτε ολοι σας εκει να τη καψετε...

  • Κάποιο λάθος κάνεις έχω περίπου 1 χρόνο την ένδειξη volte στο κινητό μου μένω στο Ηράκλειο Κρητης

    • Χαιρόμαστε πολύ για αυτό! Οι περισσότεροι συνδρομητές της WIND το έχουν από εχθές.

      “Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2020. Η WIND ενεργοποίησε στο 4G δίκτυό της την τεχνολογία VoLTE (Voice over LTE) που φέρνει ακόμα υψηλότερη ποιότητα κλήσεων στις υπηρεσίες φωνής, ενώ επιτυγχάνεται ταχύτερα η επικοινωνία των συνδρομητών της.” https://www.wind.gr/gr/wind/media/deltia-tupou/deltio-tupou/1526318470139/

  • Την υπηρεσία αυτή της wind την έχω στο κινητό μου περίπου 6 μήνες μπορεί και χρόνο.... Όταν πραγματοποιείς κλήσεις σου βγάζει το HD... όντως άλλο επίπεδο κλήσης

    • Χαιρόμαστε πολύ για αυτό! Οι περισσότεροι συνδρομητές της WIND το απολαμβάνουν από εχθές.

      "Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2020. Η WIND ενεργοποίησε στο 4G δίκτυό της την τεχνολογία VoLTE (Voice over LTE) που φέρνει ακόμα υψηλότερη ποιότητα κλήσεων στις υπηρεσίες φωνής, ενώ επιτυγχάνεται ταχύτερα η επικοινωνία των συνδρομητών της." https://www.wind.gr/gr/wind/media/deltia-tupou/deltio-tupou/1526318470139/

  • Αν έχεις κινητό άλλης εταιρείας εκτός το τρίπτυχο Samsung, huawei, Iphone είσαι καταδικασμένος να μη τη ζήσεις την εμπειρία. Και στh δική μου γραμμή είναι ενεργοποιημένο θεωρητικά από το καλοκαίρι αλλά η σχετική ρύθμιση δεν εμφανίστηκε ποτέ. Κινητό Sony με Android 10. Και για να σας προλάβω, η ρύθμιση εμφανίζεται μόνο όταν την παρέχει το δίκτυο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.