Tim Cook: Θα έπρεπε να υπάρχει αυστηρότερη ρύθμιση για τα προσωπικά δεδομένα

6

tim cook

O Tim Cook, με αφορμή την υπόθεση της Cambridge Analytica και τα δεδομένα του Facebook, ανέφερε στο πλαίσιο του China Development Forum ότι πιθανότατα χρειάζεται μια πιο αυστηρή καθολική νομοθεσία όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα.

Ο Cook ανέφερε ότι η δυνατότητα κάποιος να μπορεί να μάθει πράγματα για τον άλλον μέσω του ιστορικού και των επαφών του δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Μάλιστα, δήλωσε ότι η Apple ανησυχούσε για αυτού του είδους τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εδώ και καιρό καθώς έβλεπε ότι οι χρήστες έδιναν τη συγκατάθεσή τους χωρίς να καταλαβαίνουν τι κάνουν και ότι θα προσβάλλονταν μόλις μάθαιναν την αλήθεια. Ο Cook πρόσθεσε ότι αυτό έχει γίνει παραπάνω από μία φορά.

Να σημειωθεί ότι το Facebook χρειαζόταν άδεια για τη συλλογή και τον διαμοιρασμό των δεδομένων, βάσει διατάγματος που είχε λάβει την έγκριση της FTC από το 2011. Το διάταγμα βέβαια δεν αποτελεί μια καθολική ρύθμιση, αλλά τώρα λόγω του περιστατικού με την Cambridge Analytica, το Facebook βρίσκεται αντιμέτωπο με έρευνα από την FTC.

Η δήλωση του Tim Cook δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ακούσει την παράκλησή του, αλλά θεωρητικά θα μπορούσε να αποτελέσει τη γραμμή για την πολιτική της ιδιωτικότητας της Apple. Από την άλλη, πρόσφατα η Διεθνής Αμνηστία ξεκίνησε καμπάνια εναντίον της Apple, θεωρώντας ότι με τη συμμόρφωσή της στην πολιτική της Κίνας για το iCloud, «εγκατέλειψε» τους κινέζους χρήστες της.

Πηγή

6
Σχόλια

avatar
6 Συνολικά σχόλια
0 Απαντήσεις
0 Ακόλουθοι
 
Το σχόλιο που αντέδρασαν οι περισσότεροι χρήστες
Το πιο δημοφιλές σχόλιο
5 Σχολιαστές
Agnostos13JDJohnnIKOStragikos Πρόσφατοι σχολιαστές
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
νεώτερο παλαιότερο
Να ειδοποιηθώ όταν
tragikos
Επισκέπτης
tragikos

μιλάει και η apple με τη μεγαλύτερη ιστορία στις “διαρροές” δεδομένων σε υπηρεσίες. μια εταιρεία που όταν η nsa της ζήτησε ότι ψάχνει τρόπο να μαζέψει όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται από τον κόσμο σε ολόκληρο τον πλανήτη έκανε mainstream το δαχτυλικό αποτύπωμα με την πέμπτη σειρά του iphone και πρόσφατα το ολοκλήρωσε αυτό με το face unlocking ή καλύτερα το biometric data stealing. τραγικό απλά.

nIKOS
Επισκέπτης
nIKOS

Αν και χρήστης android (Note 8), πραγματικά “τραγικό” το σχόλιο του tragikos. Αλήθεια διαβάζετε τι γράφετε ορισμένοι κ αν βγάζει κάποιο νόημα αυτό που ισχυρίζεστε? Το face id ήταν από τα καλά του iphone-X ελπίζω να μετεξελιχθεί και να υιοθετηθεί και από άλλους κατασκευαστές.

John
Επισκέπτης
John

+1 τραγικός
Αφού μάζεψε η NSA…συγνώμη η Apple ήθελα να πω όλα τα δακτυλικά αποτυπώματα πλέον έχει και τρισδιάστατη εικόνα προσώπου για να είναι όλοι οι κάτοχοι φακελωμένοι.
Κατά τ’ άλλα τους φταίει η Huawei που δεν είναι “ασφαλής”.

Agnostos13
Επισκέπτης
Agnostos13

@tragikos:
“Η μεγαλύτερη ιστορία στις διαρροές δεδομένων” είχε να κάνει με phishing…
Και έγινε η μεγαλύτερη ιστορία ακριβώς γιατί προσπάθησε να δείξει οτί ακόμα και συστήματα με υψηλά πρότυπα ασφαλείας (όπως το iCloud) έχουν αχείλειο πτέρνα (εδώ οι χρήστες).
Άλλοι βέβαια…που δεν το κατέχουν το άθλημα…κατάλαβαν απλά οτί το iCloud είναι έκεθετο σε διαρροές δεδομένων!
Όσο για την NSA δεν έχω δει κάπου να συνδέεται με αυτό που ισχυρίζεσαι…ωστόσο είμαι πεπεισμένος οτί δεν υπάρχει εταιρεία πληροφορικής στην Αμερική (και όχι μόνο) που να λειτουργεί εκτος “κανόνων” της NSA!

JD
Επισκέπτης
JD

Χιλιάδες προσωπικά δεδομένα που βγήκαν στην φόρα ήταν όλα αποτέλεσμα fishing? Μάλλον εσύ δεν κατέχεις το άθλημα. Για κάνε μια αναζήτηση “Apple Just Patched A Security Flaw In iCloud That Could’ve Been Used To Hack Celebrity Accounts”.

Agnostos13
Επισκέπτης
Agnostos13

@JD:
Φίλε μου αν διάβασες σωστά τα άρθρα δεν συνδέει τη διαρροή με πρόβλημα του iCloud.
Σου λέει απλά οτι βρέθηκε παραθυράκι στο API του Find My iPhone από ερευνητή ασφαλείας το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί απο hackers για brute force επίθεση με σκοπό να βρεί κωδικούς. Και οτι θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί και από τους hackers που έβγαλαν τις διαρροές. Υποθετικά όλα… Ξέρεις από clickbait άρθρα;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα