Tim Cook: Θα έπρεπε να υπάρχει αυστηρότερη ρύθμιση για τα προσωπικά δεδομένα

Tim Cook προσωπικά δεδομένα, Tim Cook: Θα έπρεπε να υπάρχει αυστηρότερη ρύθμιση για τα προσωπικά δεδομένα

O Tim Cook, με αφορμή την υπόθεση της Cambridge Analytica και τα δεδομένα του Facebook, ανέφερε στο πλαίσιο του China Development Forum ότι πιθανότατα χρειάζεται μια πιο αυστηρή καθολική νομοθεσία όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα.

Ο Cook ανέφερε ότι η δυνατότητα κάποιος να μπορεί να μάθει πράγματα για τον άλλον μέσω του ιστορικού και των επαφών του δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Μάλιστα, δήλωσε ότι η Apple ανησυχούσε για αυτού του είδους τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εδώ και καιρό καθώς έβλεπε ότι οι χρήστες έδιναν τη συγκατάθεσή τους χωρίς να καταλαβαίνουν τι κάνουν και ότι θα προσβάλλονταν μόλις μάθαιναν την αλήθεια. Ο Cook πρόσθεσε ότι αυτό έχει γίνει παραπάνω από μία φορά.

Να σημειωθεί ότι το Facebook χρειαζόταν άδεια για τη συλλογή και τον διαμοιρασμό των δεδομένων, βάσει διατάγματος που είχε λάβει την έγκριση της FTC από το 2011. Το διάταγμα βέβαια δεν αποτελεί μια καθολική ρύθμιση, αλλά τώρα λόγω του περιστατικού με την Cambridge Analytica, το Facebook βρίσκεται αντιμέτωπο με έρευνα από την FTC.

Η δήλωση του Tim Cook δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ακούσει την παράκλησή του, αλλά θεωρητικά θα μπορούσε να αποτελέσει τη γραμμή για την πολιτική της ιδιωτικότητας της Apple. Από την άλλη, πρόσφατα η Διεθνής Αμνηστία ξεκίνησε καμπάνια εναντίον της Apple, θεωρώντας ότι με τη συμμόρφωσή της στην πολιτική της Κίνας για το iCloud, «εγκατέλειψε» τους κινέζους χρήστες της.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tragikos

μιλάει και η apple με τη μεγαλύτερη ιστορία στις “διαρροές” δεδομένων σε υπηρεσίες. μια εταιρεία που όταν η nsa της ζήτησε ότι ψάχνει τρόπο να μαζέψει όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται από τον κόσμο σε ολόκληρο τον πλανήτη έκανε mainstream το δαχτυλικό αποτύπωμα με την πέμπτη σειρά του iphone και πρόσφατα το ολοκλήρωσε αυτό με το face unlocking ή καλύτερα το biometric data stealing. τραγικό απλά.

nIKOS

Αν και χρήστης android (Note 8), πραγματικά “τραγικό” το σχόλιο του tragikos. Αλήθεια διαβάζετε τι γράφετε ορισμένοι κ αν βγάζει κάποιο νόημα αυτό που ισχυρίζεστε? Το face id ήταν από τα καλά του iphone-X ελπίζω να μετεξελιχθεί και να υιοθετηθεί και από άλλους κατασκευαστές.

John

+1 τραγικός
Αφού μάζεψε η NSA…συγνώμη η Apple ήθελα να πω όλα τα δακτυλικά αποτυπώματα πλέον έχει και τρισδιάστατη εικόνα προσώπου για να είναι όλοι οι κάτοχοι φακελωμένοι.
Κατά τ’ άλλα τους φταίει η Huawei που δεν είναι “ασφαλής”.

Agnostos13

@tragikos:
“Η μεγαλύτερη ιστορία στις διαρροές δεδομένων” είχε να κάνει με phishing…
Και έγινε η μεγαλύτερη ιστορία ακριβώς γιατί προσπάθησε να δείξει οτί ακόμα και συστήματα με υψηλά πρότυπα ασφαλείας (όπως το iCloud) έχουν αχείλειο πτέρνα (εδώ οι χρήστες).
Άλλοι βέβαια…που δεν το κατέχουν το άθλημα…κατάλαβαν απλά οτί το iCloud είναι έκεθετο σε διαρροές δεδομένων!
Όσο για την NSA δεν έχω δει κάπου να συνδέεται με αυτό που ισχυρίζεσαι…ωστόσο είμαι πεπεισμένος οτί δεν υπάρχει εταιρεία πληροφορικής στην Αμερική (και όχι μόνο) που να λειτουργεί εκτος “κανόνων” της NSA!

JD

Χιλιάδες προσωπικά δεδομένα που βγήκαν στην φόρα ήταν όλα αποτέλεσμα fishing? Μάλλον εσύ δεν κατέχεις το άθλημα. Για κάνε μια αναζήτηση “Apple Just Patched A Security Flaw In iCloud That Could’ve Been Used To Hack Celebrity Accounts”.

Agnostos13

@JD:
Φίλε μου αν διάβασες σωστά τα άρθρα δεν συνδέει τη διαρροή με πρόβλημα του iCloud.
Σου λέει απλά οτι βρέθηκε παραθυράκι στο API του Find My iPhone από ερευνητή ασφαλείας το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί απο hackers για brute force επίθεση με σκοπό να βρεί κωδικούς. Και οτι θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί και από τους hackers που έβγαλαν τις διαρροές. Υποθετικά όλα… Ξέρεις από clickbait άρθρα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.