Τίτλοι τέλους για τα Youtube Originals

Youtube, Τίτλοι τέλους για τα Youtube Originals

Youtube, Τίτλοι τέλους για τα Youtube Originals

Οι πρωτότυπες παραγωγές φαίνεται πως δεν “τσούλησαν” για το Youtube, με τον Robert Kyncl, επικεφαλής των επιχειρήσεων της εταιρείας, να αποκαλύπτει πως η πλατφόρμα συρρικνώνει το πρόγραμμα “Originals”.

Πλέον, οι μόνες παραγωγές που θα χρηματοδοτούνται είναι όσες αποτελούν μέρος του “Black Voices” και του “YouTube Kids Funds”. Το Youtube θα διατηρήσει τις ενεργές παραγωγές, ωστόσο δεν θα επενδύσει σε καινούργιες.

Οι υπεύθυνοι θεωρούσαν πως η χρηματοδότηση των Shorts, Black Voices Fund και Live Shopping θα μπορούσε να έχει «μεγαλύτερο αντίκτυπο» στους δημιουργούς περιεχομένου αλλά αυτό δε συνέβη. Μάλιστα, η Susanne Daniels, επικεφαλής των Originals, θα δει την πόρτα της εξόδου του Youtube από την 1η Μαρτίου.

Το Youtube φιλοδοξούσε να πάρει μέρος της πίτας των streaming υπηρεσιών επί πληρωμή όπως το Amazon Prime Video και το Netflix, με εκπομπές όπως το Cobra Kai. Αν και σημείωσε μια κάποια επιτυχία, δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικό και τελικά πρόσφερε το Originals δωρεάν.

Με αυτή τη στρατηγική η πλατφόρμα επιδιώκει να χρηματοδοτεί περισσότερους δημιουργούς αλλά και να ανταγωνιστεί το TikTok, το Instagram και άλλες πλατφόρμες που προβάλλουν βίντεο σύντομης μορφής.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured YouTube

YouTube: Νέο intro με…. άρωμα από Netflix

Το YouTube έχει βελτιώσει πολλούς τομείς της εμφάνισής του και όχι μόνο τον τελευταίο καιρό.

Internet YouTube

To YouTube “μάχεται” κατά των dislikes στο YouTube Music

To YouTube Music δεν έχει λάβει τις καλύτερες κριτικές από τους χρήστες μέχρι στιγμής και το Youtube σε συνεργασία με την Goolge εργάζονται σε αλλαγές που θα στείλουν μακριά τα dislikes.

Internet YouTube

Τα YouTube shorts αποκτούν λειτουργίες αγορών

To YouTube φέρνει λειτουργίες αγορών στην υπηρεσία βίντεο σύντομης μορφής, shorts καθώς προσπαθεί να διαφοροποιήσει τη ροή εσόδων του που συμπιέζεται από τη μείωση των διαφημιστικών δαπανών.

Internet YouTube

“Σαρώνουν” τα shorts του YouTube – Έρχονται και στις τηλεοράσεις

Τα YouTube shorts αποτελούν τον μεγάλο αντίπαλο των βίντεο του TikTok, με την εταιρία να μεταφέρει την λειτουργία και στις τηλεοράσεις.