To 65% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται τις βάσεις δεδομένων των Αρχών

, To 65% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται τις βάσεις δεδομένων των Αρχών

Μπορεί τα δεδομένα μας να ταξιδεύουν… ανεξέλεγκτα στο Διαδίκτυο, αλλά οι Έλληνες πολίτες βλέπουν με δυσπιστία τη συγκέντρωσή τους από τις Αρχές. Η έρευνα της Reboot Online πιστοποιεί ότι το 65% των Ελλήνων πολιτών θεωρούν ότι τα δεδομένα τους δεν προστατεύονται επαρκώς από τις Αρχές.

Το ζήτημα της ασφάλειας των δεδομένων φαίνεται πως είναι μία από τις κεντρικές ανησυχίες των πολιτών, με τους Ισπανούς και τους Ιρλανδούς να είναι οι περισσότερο δύσπιστοι στην Ευρώπη για την προστασία των προσωπικών δεδομένων τους από τις Αρχές των χωρών τους. Οι Έλληνες είναι κοντά προς τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος δείχνει ένα ποσοστό δυσπιστίας των πολιτών της τάξης του 61% για τους δημόσιους φορείς που συγκεντρώνουν δεδομένα.

Στον αντίποδα, οι Φινλανδοί, οι Εσθονοί και οι Ούγγροι είναι οι λαοί που δείχνουν εμπιστοσύνη στη συγκέντρωση, χρήση και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων από τις Αρχές των χωρών τους. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μια έρευνα που έγινε σε ένα δείγμα 27.607 Ευρωπαίων πολιτών, οι 1012 από τους οποίους ήταν Έλληνες.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Christian

Ο snowden φταίεί.

Nightfalls 😈

Από την στιγμή που όλοι μας χρησιμοποιούμε τίς υπηρεσίες τίς Google, ανεξάρτητα συσκευής η λειτουργικού τα πάντα ανά πάσα στιγμή μπορούν να είναι ελεγχόμενα…

Solon

Πως να τις εμπιστευτούμε; Να θυμίσω μόνο δύο περιπτώσεις:

Α) Υπάλληλος του ΥΠ.ΟΙΚ. βρέθηκε να πουλάει CD με τα οικονομικά δεδομένα όλων των Ελλήνων πολιτών σε ασφαλιστική εταιρία! Τον πιάσανε τελικά αλλά κανείς δεν ξέρει αν πρόλαβε και το αντέγραψε (ποιος κάνει μόνο ένα αντίγραφο από τα σημαντικά του αρχεία;) ή αν τα είχε πουλήσει και σε άλλους.

Β) Στα πρώτα χρόνια της κρίσεως δημιουργήθηκε από το ΥΠ.ΟΙΚ. site όπου μπορούσε κάποιος να καταγγείλει κρυφά όποια οικονομική ατασθαλία γνώριζε. Έδινε όμως τα στοιχεία του. Μετά από 2-3 μήνες ανακαλύφθηκε πως όλα τα δεδομένα της συγκεκριμένης σελίδας φυλάσσονταν ακρυπτογράφητα σε απροστάτευτο server και ήταν πρσβάσιμα στους πάντες! Άφησαν εκτεθειμένους δηλαδή όσους θέλαν να βοηθήσουν. Φαντάσου τώρα να κατήγγειλε κάποιος κανένα μαφιόζο τι έπαθε ο άνθρωπος!

SUPS 👨‍⚖️

και το προβημα πολλων απο εδω μεσα ειναι αν θα βαλει η xiaomi φορτιστη στο επομενο μοντελο της …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.