Το 6G θα προσφέρει εξωπραγματικές ταχύτητες που θα αγγίζουν το 1TB/s

6G, Το 6G θα προσφέρει εξωπραγματικές ταχύτητες που θα αγγίζουν το 1TB/s

Σαφώς και το 5G κάνει ακόμη τα πρώτα του βήματα. Δεν είναι καν διαθέσιμο στις περισσότερες αγορές του κόσμου, ενώ η εξάπλωση του φαίνεται να πραγματοποιείται με σχετικά αργούς ρυθμούς. Ωστόσο, οι ερευνητές εργάζονται ήδη πάνω στην ανάπτυξη των δικτύων επόμενης γενιάς, όπως το 6G.

Οι πρώτες έρευνες και εκτιμήσεις

Το κινέζικο Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας, ξεκίνησε πρόσφατα τις προκατασκευαστικές εργασίες για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των 6G δικτύων.

Οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου πιστεύουν ότι οι ταχύτητες των επόμενης γενιάς δικτύων θα μπορούσαν να είναι μέχρι και 8.000 φορές υψηλότερες από αυτές που προσφέρει το 5G.

Σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας, το 6G μπορεί πετύχει εξωπραγματικές ταχύτητες αγγίζοντας ακόμη και το 1TB/s. Με τέτοιες ταχύτητες, θα είναι δυνατή η λήψη δεκάδων, ίσως 40 με 50, ταινιών υψηλής ανάλυσης 4K σε περίπου ένα δευτερόλεπτο.

Δεκάδες ερευνητές και εμπειρογνώμονες ασχολούνται αυτή τη στιγμή με τα δίκτυα επόμενης γενιάς. Ωστόσο, απέχουμε ακόμη πολλά χρόνια από την πρώτη υλοποίηση τους. Ως μέτρο σύγκρισης αξίζει να αναφέρουμε ότι τα δίκτυα 5G, τα οποία χρησιμοποιούνται τώρα, αναπτύσσονται από το 2008.

Με δεδομένο ότι το 5G έχει άμεση σχέση με IoT προϊόντα και εφαρμογές, αρκετοί θεωρούν ότι το 6G θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή με περισσότερες προοπτικές στον τομέα της συνδεσιμότητας.

Τέλος, από τη στιγμή που απέχουμε τόσο πολύ από την υλοποίηση των 6G δικτύων, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις πραγματικές δυνατότητες τους, τις εφαρμογές που θα έχουν, και τις πιθανές επιπτώσεις τους στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
what_theheck

δηλαδή για να καταλάβω, τα πλεονεκτήματα του 6g είναι ότι ” Με τέτοιες ταχύτητες, θα είναι δυνατή η λήψη δεκάδων, ίσως 40 με 50, ταινιών υψηλής ανάλυσης 4K σε περίπου ένα δευτερόλεπτο.” ?? αφού είναι παράνομο το downloading… έτσι δε μας λέγανε? κάτι πιο χρήσιμο για το οποίο να αξίζει να ψηθουμε από την ακτινοβολία, δεν έχουν να μας πλασάρουν? matrix here we come …..

I am

Το μέλλον του διαδικτύου δεν βρίσκεται στις ταινίες… ίσως βρίσκεται και σε ταινίες με 10πλασια ανάλυση 5πλασια bit για καλύτερη απόδοση ήχου και τα σχετικά αλλά το μέλλον βρίσκεται στα αυτοκίνητα που κινούνται μόνα τους σε real time αλγόριθμους για αποφάσεις ενδείξεις κτλ σε ΑΙ εφαρμογές και γενικότερα σε κάτι που ονομάζεται big data στον κλάδο της πληροφορικής. Έτσι τουλάχιστον πιστεύω εγώ.

Anonymous

Δεν είναι παράνομο να κανείς download ταινίες από το Netflix ή το Apple TV+

Άγγελος

-Ghost in the Shell has entered the chat…

Κ

5G internet of things (αυτοκίνητα , έξυπνα σπίτια – πόλεις κλπ κλπ)
6G internet of thoughts ( σύνδεση του εγκεφάλου του ανθρώπου στο Ίντερνετ ) – και δεν είμαστε μακριά
6G + neurolink ( θυγατρική εταιρία του Elon musk)
Ότι σκέπτεσαι θα το έχεις , ακόμα και ολόκληρο κόσμο ( εικονικά )

KnightRider

Και 7G να βγει θα ειναι εντελώς άχρηστο γιατί ακόμη εξακολουθούν να περιορίζουν τα πακέτα δεδομένων (MB/GB)

Stav

Ναι, και ογκος στον εγκεφαλο δωρο με το πρωτο dowload

Πετρος

Ηδη εχουμε αποδείξεις για επιπτώσεις στην υγεια με το 4g για το 5g ουτε καν εχουν κανει ερευνα ανεξάρτητοι ερευνητές, το μονο που τους ενδιαφέρει ειναι η ταχύτητα ποτε δεν κανουν ερευνες για την ασφάλεια του προϊόντος, στο τοπο οπου ζω καθε χρονο σπαμε ρεκορ θανατων φετος ειχαμε διπλασιους θανατους απο τον προηγούμενο χρονο θελω να δω με το 5g και 6g τι θα γινει θα δινουν δωρεαν χημειοθεραπείες στα παιδια που πηγαίνουν σχολειο, θα κανουν πραγματικότητα το όνειρο του ροκερφελερ για την μύωση του πληθυσμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.