Το 89% των χρηστών θα πλήρωνε συνδρομή στo Facebook και άλλες υπηρεσίες

Social Media Facebook

Οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης προσφέρονται δωρεάν. Ιστοσελίδες όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter, και το Snapchat απαιτούν απλά τη δημιουργία ενός δωρεάν λογαριασμού. Βέβαια, η χρήση τους δεν είναι και τόσο δωρεάν, καθώς έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα δεδομένα των χρηστών με στόχο τη διαφήμιση των υπηρεσιών τους.

Ωστόσο, κατά καιρούς έχουν ακουστεί φήμες για την εφαρμογή συνδρομών στο Facebook και άλλες αντίστοιχες ιστοσελίδες. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι συνδρομές αυτές θα εξασφαλίζουν την πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη που είναι διατεθειμένος να πληρώσει.

Μέχρι τώρα, όλα αυτά αποτελούσαν απλές υποθέσεις, κι αυτό διότι μία εταιρία με το όνομα McGuffin έκανε μία έρευνα σχετικά με την πρόθεση των χρηστών να πληρώνουν τις παραπάνω συνδρομές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 64% των ερωτηθέντων είναι διατεθειμένος να πληρώνει συνδρομή έως 2,92 δολάρια Αμερικής τον μήνα στο Facebook. Ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό το συγκεντρώνει το WhatsApp με 89% και πρόθεση καταβολής 2,38 δολαρίων Αμερικής τον μήνα.

Η μικρότερη συνδρομή που θα πλήρωναν οι ερωτηθέντες είναι τα 1,87 δολάρια Αμερικής τον μήνα στο Yelp, και ακολουθεί το Snapchat με 1,89 το μήνα και πρόθεση από το 77% των συμμετεχόντων. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι κάποιοι θα πλήρωναν περισσότερο για το LinkedIn και το Reddit, από ότι για το Facebook Messenger ή το Instagram.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλούν τα πιθανά κέρδη της κάθε εταιρείας, αν υιοθετούσε κάποιο συνδρομητικό μοντέλο, και πάντα βάσει του ποσοστού των συμμετεχόντων που ανέφερε ότι θα πλήρωνε την εν λόγω συνδρομή.

Η μεγαλύτερη αποκάλυψη είναι το Reddit, το οποίο θα έβγαζε σχεδόν δέκα φορές τα ετήσια έσοδα του. Ενώ τα νούμερα γίνονται σταδιακά πιο λογικά, με το YouTube να εικοσαπλασιάζει σχεδόν τα έσοδα του και το Facebook να έχει επιπλέον κέρδος 7,4 δισ.

Social Media Facebook

Βέβαια, αυτά τα νούμερα βασίζονται στις απαντήσεις μόλις 2.004 ατόμων και όπως είναι λογικό δεν αντικατοπτρίζουν τα πραγματικά δεδομένα. Κάθε κοινωνικό δίκτυο έχει εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια χρήστες.

Εσείς θα πληρώνατε συνδρομή στο Facebook, ειδικά αν αυτή προστάτευε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris Giannoulakis

Όχι δεν θα πλήρωνα για καμία από αυτές τις υπηρεσίες.

Χρήστος

Πώς μας πείσανε τώρα με έρευνες μαϊμού, αλλά προετοιμάζουν το έδαφος για το άρθρο 13 !!!

Βαγγελης

ουτε ένα λεπτο δεν το βλεπω απαραιτητο αν θελουν ας τις κλεισουν τις εφαρμογες όλα τα αλλα είναι κουραφεξαλα

Lefteris

Θα ήθελα να δω, πόσοι από αυτούς που απάντησαν ότι θα πλήρωναν, θα έβαζαν το χέρι στην τσέπη στην περίπτωση αυτές οι υπηρεσίες γίνονταν συνδρομητικές…

Greg

Προφανώς πρόκειται για μούφα έρευνα, 4 άτομα έχουμε κάνει σχόλιο και οι 4 μας δεν θα πλήρωνε καμία από της παραπάνω υπηρεσίες, μέχρι στιγμής εδώ στο Techblog το αποτέλεσμα είναι το 100% δεν θα πλήρωνε. Το Facebook πλέον το κρατάω από συνήθεια και δεν θα με χάλαγε αν έκλεινε και το Youtube το χρησιμοποιώ ελάχιστα και πάλι επειδή είναι δωρεάν και ανεβάζουν βίντεο κάποιοι οι οποίοι παρακολουθώ, αν ήταν επί πληρωμή δεν θα το άγγιζα καν, όσο για όλες τις άλλες υπηρεσίες ούτε καν τις ξέρω, πόσο μάλλον να της πληρώσω κιόλας για να τις χρησιμοποιήσω. Αν θέλουν να βάλουν συνδρομή στους χρήστες θα πρέπει να σταματήσουν να βγάζουν λεφτά από τις υπόλοιπες 150 μεριές πχ από διαφημίσεις, πώληση στατιστικών σε εταιρίες, κλπ κλπ κλπ.

Γιάννης

Ούτε σεντ!

Christz

Εδώ σκέφτομαι να το διαγράψω τώρα που είναι δωρεάν, μιας και ελάχιστα το χρησημοποιηω.. Ας μου δώσουν ένα κίνητρο. Instagram δεν έχω καν λογαριασμό. Viber δεν υπάρχει εξωτερικό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter Instagram iOS

Twitter στο iOS: Διαμοιρασμός tweets ως stories στο Instagram

Η εφαρμογή του Twitter στο iOS επιτρέπει στα tweets σας να γίνονται Instagram Stories με χαρακτηριστική ευκολία.

Internet Google

Brave Search: Και όμως… υπάρχει μηχανή αναζήτησης χωρίς tracking

Μπορεί να έχεις συνηθίσει την αναζήτηση με τη βοήθεια της Google, αλλά εκεί η δραστηριότητά σου καταγράφεται.

Internet Netflix

Η εταιρεία παραγωγής του Steven Spielberg υπογράφει με το Netflix

H Amblin Partners, η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών του Steven Spielberg υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Netflix.

Internet Hackers

Have I Been Pwned: Πόσοι λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί;

Το Have I Been Pwned καταγράφει τον αριθμό των usernames που έχουν διαρρεύσει από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι σήμερα.