Το 89% των χρηστών θα πλήρωνε συνδρομή στo Facebook και άλλες υπηρεσίες

7

Social Media Facebook

Οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης προσφέρονται δωρεάν. Ιστοσελίδες όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter, και το Snapchat απαιτούν απλά τη δημιουργία ενός δωρεάν λογαριασμού. Βέβαια, η χρήση τους δεν είναι και τόσο δωρεάν, καθώς έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα δεδομένα των χρηστών με στόχο τη διαφήμιση των υπηρεσιών τους.

Ωστόσο, κατά καιρούς έχουν ακουστεί φήμες για την εφαρμογή συνδρομών στο Facebook και άλλες αντίστοιχες ιστοσελίδες. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι συνδρομές αυτές θα εξασφαλίζουν την πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη που είναι διατεθειμένος να πληρώσει.

Μέχρι τώρα, όλα αυτά αποτελούσαν απλές υποθέσεις, κι αυτό διότι μία εταιρία με το όνομα McGuffin έκανε μία έρευνα σχετικά με την πρόθεση των χρηστών να πληρώνουν τις παραπάνω συνδρομές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 64% των ερωτηθέντων είναι διατεθειμένος να πληρώνει συνδρομή έως 2,92 δολάρια Αμερικής τον μήνα στο Facebook. Ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό το συγκεντρώνει το WhatsApp με 89% και πρόθεση καταβολής 2,38 δολαρίων Αμερικής τον μήνα.

Η μικρότερη συνδρομή που θα πλήρωναν οι ερωτηθέντες είναι τα 1,87 δολάρια Αμερικής τον μήνα στο Yelp, και ακολουθεί το Snapchat με 1,89 το μήνα και πρόθεση από το 77% των συμμετεχόντων. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι κάποιοι θα πλήρωναν περισσότερο για το LinkedIn και το Reddit, από ότι για το Facebook Messenger ή το Instagram.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλούν τα πιθανά κέρδη της κάθε εταιρείας, αν υιοθετούσε κάποιο συνδρομητικό μοντέλο, και πάντα βάσει του ποσοστού των συμμετεχόντων που ανέφερε ότι θα πλήρωνε την εν λόγω συνδρομή.

Η μεγαλύτερη αποκάλυψη είναι το Reddit, το οποίο θα έβγαζε σχεδόν δέκα φορές τα ετήσια έσοδα του. Ενώ τα νούμερα γίνονται σταδιακά πιο λογικά, με το YouTube να εικοσαπλασιάζει σχεδόν τα έσοδα του και το Facebook να έχει επιπλέον κέρδος 7,4 δισ.

Social Media Facebook

Βέβαια, αυτά τα νούμερα βασίζονται στις απαντήσεις μόλις 2.004 ατόμων και όπως είναι λογικό δεν αντικατοπτρίζουν τα πραγματικά δεδομένα. Κάθε κοινωνικό δίκτυο έχει εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια χρήστες.

Εσείς θα πληρώνατε συνδρομή στο Facebook, ειδικά αν αυτή προστάτευε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα;

Πηγή

7
Σχόλια

avatar
7 Συνολικά σχόλια
0 Απαντήσεις
0 Ακόλουθοι
 
Το σχόλιο που αντέδρασαν οι περισσότεροι χρήστες
Το πιο δημοφιλές σχόλιο
7 Σχολιαστές
ChristzΓιάννηςGregLefterisΒαγγελης Πρόσφατοι σχολιαστές
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
νεώτερο παλαιότερο πιο δημοφιλές
Να ειδοποιηθώ όταν
Dimitris Giannoulakis
Επισκέπτης
Dimitris Giannoulakis

Όχι δεν θα πλήρωνα για καμία από αυτές τις υπηρεσίες.

Χρήστος
Επισκέπτης
Χρήστος

Πώς μας πείσανε τώρα με έρευνες μαϊμού, αλλά προετοιμάζουν το έδαφος για το άρθρο 13 !!!

Βαγγελης
Επισκέπτης
Βαγγελης

ουτε ένα λεπτο δεν το βλεπω απαραιτητο αν θελουν ας τις κλεισουν τις εφαρμογες όλα τα αλλα είναι κουραφεξαλα

Lefteris
Επισκέπτης
Lefteris

Θα ήθελα να δω, πόσοι από αυτούς που απάντησαν ότι θα πλήρωναν, θα έβαζαν το χέρι στην τσέπη στην περίπτωση αυτές οι υπηρεσίες γίνονταν συνδρομητικές…

Greg
Επισκέπτης
Greg

Προφανώς πρόκειται για μούφα έρευνα, 4 άτομα έχουμε κάνει σχόλιο και οι 4 μας δεν θα πλήρωνε καμία από της παραπάνω υπηρεσίες, μέχρι στιγμής εδώ στο Techblog το αποτέλεσμα είναι το 100% δεν θα πλήρωνε. Το Facebook πλέον το κρατάω από συνήθεια και δεν θα με χάλαγε αν έκλεινε και το Youtube το χρησιμοποιώ ελάχιστα και πάλι επειδή είναι δωρεάν και ανεβάζουν βίντεο κάποιοι οι οποίοι παρακολουθώ, αν ήταν επί πληρωμή δεν θα το άγγιζα καν, όσο για όλες τις άλλες υπηρεσίες ούτε καν τις ξέρω, πόσο μάλλον να της πληρώσω κιόλας για να τις χρησιμοποιήσω. Αν θέλουν να βάλουν συνδρομή στους χρήστες θα πρέπει να σταματήσουν να βγάζουν λεφτά από τις υπόλοιπες 150 μεριές πχ από διαφημίσεις, πώληση στατιστικών σε εταιρίες, κλπ κλπ κλπ.

Γιάννης
Επισκέπτης
Γιάννης

Ούτε σεντ!

Christz
Επισκέπτης
Christz

Εδώ σκέφτομαι να το διαγράψω τώρα που είναι δωρεάν, μιας και ελάχιστα το χρησημοποιηω.. Ας μου δώσουν ένα κίνητρο. Instagram δεν έχω καν λογαριασμό. Viber δεν υπάρχει εξωτερικό;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα