Το ΑΙ chatbot προβλέπεται πως θα αντικαταστήσει την Google σε μερικά χρόνια

ai chatbot, Το ΑΙ chatbot προβλέπεται πως θα αντικαταστήσει την Google σε μερικά χρόνια

Mια εταιρεία που ονομάζεται OpenAI έχει δημιουργήσει ένα ΑΙ chatbot με το όνομα ChatGPT που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Google, αλλά και μερικούς εργαζομένους, στο κοντινό μέλλον. Με περισσότερους από 1 εκατομμύριο χρήστες μετά την κυκλοφορία του πριν από μια εβδομάδα, το ChatGPT μπορεί να γράψει κώδικα υπολογιστή, να δημιουργήσει περίπλοκες εκθέσεις, να διακοσμήσει το σπίτι σας, να βρει μια κερδοφόρα ιδέα μάρκετινγκ και πολλά άλλα.

Η New York Post έγραψε ένα άρθρο για το ChatGPT, του οποίου η δραστηριότητα είναι εντυπωσιακή. Ένας χρήστης του Twitter του ζήτησε «να γράψει ένα χαϊκού (με συνολικά 17 συλλαβές η πιο σύντομη μορφή ποίησης στον κόσμο) από την οπτική γωνία ενός κειμενογράφου που νιώθει λυπημένος που η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μειώσει την αξία του γραπτού λόγου». Η απάντηση του AI chatbot ήταν η εξής: «Οι λέξεις σε μια οθόνη, τώρα μόνο μια θαμπάδα, η μηχανή παίρνει το στυλό».

Στις αρχές αυτού του μήνα, ο προγραμματιστής του Gmail, Paul Buchheit, έγραψε στο Twitter ότι “η Google μπορεί να απέχει μόνο ένα ή δύο χρόνια από το να διακοπεί πλήρως. Η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαλείψει τη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης, από όπου βγάζουν τα περισσότερα χρήματα”. Όπως τόνισε, η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει στη Google, ό,τι έκανε εκείνη στο Χρυσό Οδηγό.

Θέλοντας να επισημάνει τη διαφορά μεταξύ του ChatGPT και της Google, η London Post έκανε το ακόλουθο. Ρώτησε και τα δύο ποια είναι η μέγιστη δόση βιταμίνης D ανά ημέρα. Η Google παρέπεμψε τους χρήστες να ελέγξουν στο Healthline.com αλλά το ChatGPT έδωσε μια “πλήρη απάντηση κειμένου”.

Ένας άλλος χρήστης του Twitter ζήτησε από το chatbot να γράψει ένα «ραπ κομμάτι για την ανωτερότητα των ηλεκτρικών οχημάτων στο στυλ του Ice Cube». Ο πρώτος στίχος της απάντησης ήταν “Look at that fossil fuel car, spittin’ out smoke like a cigar while I’m rollin in my EV, clean and quiet like a ninja. No need for gas, no more trips to the pump. I save some cash and help the planet out with a jump.”

Το Bleeping Computer.com, από την άλλη, έκανε μια λίστα με τα αρνητικά του:

-Όταν ρωτήθηκε για τη γνώμη του για τους ανθρώπους, το chatbot απάντησε ότι οι “εγωιστές” άνθρωποι “αξίζουν να εξαφανιστούν”.

-Δεν έχει ηθική και μπορεί να γράφει δοκίμια και τραγούδια για πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι θα έβρισκαν δυσάρεστα.

-Μπορεί να γράφει email για phishing χωρίς τυπογραφικά λάθη. Τα περισσότερα ψεύτικα email περιέχουν τουλάχιστον ένα τυπογραφικό λάθος, καθώς συνήθως αποστέλλονται από επιτήδειους από μη αγγλόφωνες χώρες.

-Το ChatGPT μπορεί να γράψει λογισμικό, αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσει κακόβουλο λογισμικό.

-Έχει δημιουργήσει περιεχόμενο που είναι ρατσιστικό και σεξιστικό.

-Ακόμη και όταν γράφει για κάτι που είναι προφανώς λάθος, μπορεί να είναι τόσο πειστικό που κάποιοι θα το πιστέψουν.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.