Το Facebook αφαιρεί πληροφορίες από το προφίλ των χρηστών

Facebook προφίλ των χρηστών, Το Facebook αφαιρεί πληροφορίες από το προφίλ των χρηστών

Το Facebook αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να αφαιρέσει από το προφίλ των χρηστών τις διευθύνσεις, τη θρησκεία, τις πολιτικές απόψεις και τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Συγκεκριμένα αυτό αναμένεται να συμβεί από την 1η Δεκεμβρίου.

Ένας εκπρόσωπος της Meta είπε ότι η αλλαγή είναι μέρος των προσπαθειών της εταιρείας να «κάνει το Facebook πιο εύκολο στην πλοήγηση και τη χρήση του». Ο εκπρόσωπος δήλωσε περαιτέρω ότι η Meta στέλνει αυτήν τη στιγμή ειδοποιήσεις σε χρήστες που έχουν συμπληρώσει αυτά τα πεδία, ενημερώνοντάς τους ότι αυτά τα πεδία θα αφαιρεθούν σύντομα. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η αλλαγή δεν επηρεάζει τη δυνατότητα κοινοποίησης αυτών των πληροφοριών αλλού στο Facebook.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα πεδία που θέλει να αφαιρέσει η Meta από το Facebook δεν υπάρχουν σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Instagram και το TikTok. Επιπλέον, η θρησκεία, οι πολιτικές απόψεις και ο σεξουαλικός προσανατολισμός ήταν πάντα πολύ προσωπικά ζητήματα. Επομένως, είναι λογικό ότι δεν θα θέλουν πολλοί να τα μοιραστούν δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.