Το Facebook διαπραγματεύεται πρόστιμο πολλών δισ. δολαρίων

Facebook πρόστιμο, Το Facebook διαπραγματεύεται πρόστιμο πολλών δισ. δολαρίων

Το Facebook, βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα πρόστιμο “μαμούθ” όπως γίνεται γνωστό μέσω της Washington Post. Για πρώτη φορά εταιρεία που ασχολείται με το διαδίκτυο και την τεχνολογία, καλείται να πληρώσει δισεκατομμύρια στα πλαίσια ποινής που έχει ή πρόκειται να δεχθεί.

Προκειμένου, να μειωθεί το πρόστιμο, οι υπεύθυνοι του Facebook, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC). Το ποσό του προστίμου, έχει διαμορφωθεί ανάλογα με τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί για πληθώρα παραβάσεων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το σκάνδαλο με την Cambringe Analytica. Για όσους δε θυμούνται, τον περασμένο Μάρτιο, έγινε γνωστό πως πάνω από 87 εκ. χρήστες του Facebook, είχαν υποστεί παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων, χωρίς να έχουν δώσει άδεια. Από εκεί και ύστερα η Επιτροπή πραγματοποίησε έρευνα προκειμένου, να διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος. Το γεγονός από μόνο του, αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας που είχε γίνει το 2011, μεταξύ Facebook και FTC, όπου η δεύτερη απαιτούσε από την εταιρεία να λαμβάνει συγκατάθεση από τον εκάστοτε χρήστη της δημοφιλούς πλατφόρμας, πριν μοιραστούν τα προσωπικά δεδομένα σε τρίτους.

Εάν η FTC, δεν δεχτεί να μειώσει το πρόστιμο, θα μιλάμε για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει οριστεί σε εταιρεία τεχνολογίας στις ΗΠΑ. Το προηγούμενο πρόστιμο, ήταν η ποινή ύψους 22,5 εκ. δολαρίων στην Google, έπειτα από έρευνα σχετικά με τις πρακτικές που χρησιμοποιούσε όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.