Το Facebook κάνει διακρίσεις στους όρους χρήσης του

, Το Facebook κάνει διακρίσεις στους όρους χρήσης του

Η αποκάλυψη των ειδικών όρων χρήσης του Facebook για διάσημους και VIPs δείχνει ότι ο ψηφιακός κόσμος δεν είναι δίκαιος. Το πρόγραμμα για τους προβεβλημένους χρήστες αποκαλύφθηκε ότι ονομάζεται XCheck, ή αλλιώς Cross Check.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα του Facebook δίνει τη δυνατότητα στους διάσημους και επιφανείς χρήστες του να αποφεύγουν… κακοτοπιές δημοσίων σχέσεων, έτσι ώστε εάν το προφίλ ενός VIP χρήστη παραβίασε τους όρους του Facebook, να εξετάζεται από μία διαφορετική ομάδα από εκείνη που εξετάζει (και επακόλουθα μπλοκάρει) τους… κοινούς θνητούς.

Η αποκάλυψη του XCheck από την εφημερίδα Wall Street Journal δείχνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις παραβίασης των όρων χρήσης του Facebook από διάσημους, δεν υπήρξε καμία συνέπεια. Αφορμή για αυτή την έρευνα στάθηκε η περίπτωση του Βραζιλιάνου άσου του ποδοσφαίρου Νεϊμάρ, ο οποίος δημοσίευσε γυμνές φωτογραφίες μίας γυναίκας που τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση.

Τυπικά, το βίντεο θα έπρεπε να κατέβει αμέσως από το Facebook αφού παραβιάζει τον κανόνα την συναινετικής δημοσίευσης, αλλά ο Νεϊμάρ δεν μπλοκαρίστηκε από το Facebook και το βίντεο προβλήθηκε τουλάχιστον 60 εκατομμύρια φορές προτού να κατέβει. Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι λόγω της ύπαρξης του XCheck, περιεχόμενο που παραβιάζει τους όρους του Facebook έχει προβληθεί σχεδόν 16 δισεκατομμύρια φορές, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια συνέπεια στα προφίλ που έχουν διακινήσει τέτοιο υλικό και φαίνεται να ανήκουν σε διάσημους…

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Το facebook ειναι ιδιωτικη εταιρεια εισηγμενη στο χρηματιστηριο….Προφανως και μπορει να κανει ό,τι θελει με τους χρηστες του αν δεν ειναι παρανομο απο τις αρχες καθε χωρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OPPO

Oppo Reno 12: Δείτε το εξαιρετικά λεπτό smartphone σε όλα τα χρώματα

H Oppo ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα επόμενα smartphone της, τα Reno 12 και Reno 12 Pro, στις 23 Μαΐου.

Games featured gta

GTA 6: Έχουμε το παράθυρο κυκλοφορίας από την Take-Two

Η Take-Two Interactive μόλις επιβεβαίωσε ότι το Grand Theft Auto (GTA) 6 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2025.

Smartphones Apple featured iPhone

IPhone 16 Pro Max: Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple – Δείτε το δίπλα στο iPhone 15 Pro Max

Tο επερχόμενο iPhone 16 Pro Max αναμένεται να έχει αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος, ανεβαίνοντας από τις 6,7 ίντσες στις 6,9.

Software Android featured Google

Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε ορισμένες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν.