To Facebook μαρκάρει τις σατιρικές σελίδες για να μην μπερδευόμαστε…

, To Facebook μαρκάρει τις σατιρικές σελίδες για να μην μπερδευόμαστε…

Το ότι το Facebook δεν μας θεωρεί και μεγάλης ευφυίας άτομα το έχει αποδείξει πολλές φορές. Το Facebook αποφάσισε να βάζει ταμπέλες στις σατιρικές σελίδες, για να μην μπερδεύεται το κοινό με εκείνες που έχουν ειδήσεις.

Με τις ταμπέλες που τοποθετεί το Facebook σε μία σελίδα, μπορεί κανείς να είναι ήσυχος ότι αυτό που διαβάζει είναι όντως προϊόν μυθοπλασίας, ή κριτικής. Έχει παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι να συγχέουν την πραγματική ενημέρωση με τα σατιρικά δημοσιεύματα που μοιράζονται οι χρήστες του Facebook.

Εκτός από τις ταμπέλες για τις σατιρικές αναφορές, το Facebook δοκιμάζει και άλλους τίτλους, όπως είναι το fan page για τη σελίδα των ακολούθων ενός δημόσιου προσώπου, ή του public official για να μην μπερδεύει κανείς τους δημόσιους λειτουργούς. Η εφαρμογή των ταμπελών είναι πιλοτική στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή.

Η τοποθέτηση της ταμπέλας αυτής είναι δύσκολη υπόθεση σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η ειδησεογραφική πραγματικότητα πολλές φορές ξεπερνά ακόμα και την πιο οργιώδη φαντασία ενός σατιρικού συγγραφέα.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Παρακμή παντού, δυστυχώς.

Ovelix

Βασικά εδώ και 1μιση χρόνο θέλω διαγράψω τον λογαριασμό μου στο Facebook αλλά δεν το κάνω για τους λίγους φίλους που έχω και φυσικά γνωρίζω και στην πραγματική ζωή, λογαριασμό σε άλλο social media δεν έχω και δεν θα κάνω και ειλικρινά ΌΛΑ τους έχουν καταντήσει αηδία, όταν έκανα τον λογαριασμό μου στο Facebook πίσω το 2012΄ τα πράγματα ήταν ποιο αθώα και ποιο χαβαλεδίστικα, τώρα το Facebook έχει γεμίσει με τρολ, ενοχλητικές σελίδες, με ενοχλητικές διαφημίσεις και πολύ ψευτιά από τους χρήστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.