To Facebook ορίζει την Μιανμάρ προσωρινά ως “χώρα υψηλού κινδύνου” μετά το πραξικόπημα

, To Facebook ορίζει την Μιανμάρ προσωρινά ως “χώρα υψηλού κινδύνου” μετά το πραξικόπημα

Το Facebook ορίζει την Μιανμάρ προσωρινά ως χώρα υψηλού κινδύνου που “φλέγεται” κατόπιν του πραξικοπήματος. Αναφέροντας ότι θα μπλοκάρει οποιαδήποτε ενέργεια ή πραγματοποίηση κλήσεων που μπορεί να σχετίζεται με την υποκίνηση βίας ή συντονισμού κακόβουλων συμφερόντων προς την κυβέρνηση και την ευρύτερη πολιτική της Ασίας.

Όπως αναφέρει εν ολίγοις ο Ραφαέλ Φράνκελ, ο εκπρόσωπος του Facebook στην Ασία, η πλατφόρμα δεν επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για υποκίνηση εγκληματικότητας και βίας.

Επιπρόσθετα μεταξύ άλλων το Facebook αναφέρει ότι παρακολουθούν στενά τα πολιτικά γεγονότα στην Μιανμάρ και λαμβάνουν πρόσθετα και αυστηρά μέτρα για να καταστείλουν την παραπληροφόρηση και περιεχόμενο χρηστών που προκαλούν περαιτέρω εντάσεις μέσω αναρτήσεων, όπως ρητορική μίσους και την μεταφορά “επικίνδυνων” πληροφοριών. Στα πλαίσια του οποίου το Facebook προέβει σε έλεγχο των λογαριασμών δημοσιογράφων και ακτιβιστών.

Το Facebook “κατέβασε” εν μια νυκτί οποιαδήποτε στρατιωτική σελίδα και στρατιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο όπως αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Η τακτική αυτή του Facebook δεν είναι πρωτόγνωρη καθώς πρωτίστως το 2018 είχε πράξει ομοίως όταν ήθελε να “εκκαθαρίσει” στρατιωτικούς λογαριασμούς που προωθούσαν την γενοκτονία των μουσουλμάνων της Μιανμάρ (Ροχίνγκια).

Και στην συνέχεια έπραξε το ίδιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021 στις ΗΠΑ , όπου κάποιοι υποστηρικτές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησαν μέσω της πλατφόρμας του Facebook να ανατρέψουν – πειράξουν τα αποτελέσματα των εκλογών. Έτσι το Facebook τελικά αναγκάστηκε να αποκλείσει για ένα χρονικό διάστημα τον Ντόναλντ Τραμπ και τους οπαδούς του μέχρι να μπορούσε να καταλαγιάσει η εξέγερση.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.