Το Facebook θα μεταρρυθμίσει το πρόγραμμα διασταυρούμενου ελέγχου

Facebook Meta, Το Facebook θα μεταρρυθμίσει το πρόγραμμα διασταυρούμενου ελέγχου

Η Meta συμφώνησε να τροποποιήσει το πρόγραμμα διασταύρωσης ελέγχου του Facebook και του Instagram, το οποίο εξαιρεί τους χρήστες υψηλού προφίλ από το αυτοματοποιημένο σύστημα εποπτείας της εταιρείας.

Σε μια ενημερωμένη ανάρτηση ιστολογίου, η εταιρεία μοιράστηκε την απάντησή της στις συστάσεις του Εποπτικού Συμβουλίου, δηλώνοντας ότι θα καταστήσει το σύστημα διασταύρωσης ελέγχου «πιο διαφανές μέσω τακτικών αναφορών» καθώς και θα τροποποιήσει τα κριτήρια που χρησιμοποιεί για την προσθήκη ατόμων στο πρόγραμμα». να ληφθούν καλύτερα υπόψη τα συμφέροντα και η ισότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το Εποπτικό Συμβούλιο, ή το «ανεξάρτητο όργανο» που εξετάζει τις αποφάσεις εποπτείας περιεχομένου της Meta, έκανε συνολικά 32 συστάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Meta μπορεί να βελτιώσει το πρόγραμμα διασταύρωσης ελέγχου της τον περασμένο Δεκέμβριο. Η Meta επέλεξε να εφαρμόσει πλήρως 11 από αυτές τις συστάσεις, ενώ εν μέρει ενέκρινε 15.

Το πρόγραμμα διασταύρωσης ελέγχου του Facebook και του Instagram δέχθηκε πυρά αφού μια αναφορά του 2021 από τη Wall Street Journal αποκάλυψε ότι η Meta το χρησιμοποιούσε για να προστατεύσει πολιτικούς, διασημότητες και δημοφιλείς αθλητές από το αυτοματοποιημένο σύστημα εποπτείας της. Σύμφωνα με το Meta , το σύστημα επιτρέπει στην εταιρεία να εφαρμόζει «πρόσθετα επίπεδα ανθρώπινης αξιολόγησης» σε δημοσιεύσεις που μοιράζονται πρόσωπα υψηλού προφίλ, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η εσφαλμένη κατάργησή τους.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.