Το Facebook θα μεταρρυθμίσει το πρόγραμμα διασταυρούμενου ελέγχου

Facebook Meta, Το Facebook θα μεταρρυθμίσει το πρόγραμμα διασταυρούμενου ελέγχου

Η Meta συμφώνησε να τροποποιήσει το πρόγραμμα διασταύρωσης ελέγχου του Facebook και του Instagram, το οποίο εξαιρεί τους χρήστες υψηλού προφίλ από το αυτοματοποιημένο σύστημα εποπτείας της εταιρείας.

Σε μια ενημερωμένη ανάρτηση ιστολογίου, η εταιρεία μοιράστηκε την απάντησή της στις συστάσεις του Εποπτικού Συμβουλίου, δηλώνοντας ότι θα καταστήσει το σύστημα διασταύρωσης ελέγχου «πιο διαφανές μέσω τακτικών αναφορών» καθώς και θα τροποποιήσει τα κριτήρια που χρησιμοποιεί για την προσθήκη ατόμων στο πρόγραμμα». να ληφθούν καλύτερα υπόψη τα συμφέροντα και η ισότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το Εποπτικό Συμβούλιο, ή το «ανεξάρτητο όργανο» που εξετάζει τις αποφάσεις εποπτείας περιεχομένου της Meta, έκανε συνολικά 32 συστάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Meta μπορεί να βελτιώσει το πρόγραμμα διασταύρωσης ελέγχου της τον περασμένο Δεκέμβριο. Η Meta επέλεξε να εφαρμόσει πλήρως 11 από αυτές τις συστάσεις, ενώ εν μέρει ενέκρινε 15.

Το πρόγραμμα διασταύρωσης ελέγχου του Facebook και του Instagram δέχθηκε πυρά αφού μια αναφορά του 2021 από τη Wall Street Journal αποκάλυψε ότι η Meta το χρησιμοποιούσε για να προστατεύσει πολιτικούς, διασημότητες και δημοφιλείς αθλητές από το αυτοματοποιημένο σύστημα εποπτείας της. Σύμφωνα με το Meta , το σύστημα επιτρέπει στην εταιρεία να εφαρμόζει «πρόσθετα επίπεδα ανθρώπινης αξιολόγησης» σε δημοσιεύσεις που μοιράζονται πρόσωπα υψηλού προφίλ, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η εσφαλμένη κατάργησή τους.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Mark Zuckerberg Meta

Meta Quest 3: Ο Zuckerberg εξηγεί γιατί είναι καλύτερο από το Apple Vision Pro

To Μeta Quest 3 είναι καλύτερο προϊόν από το Apple Vision Pro για τον CEO της Meta, Mark Zuckerberg, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.

Internet Facebook Instagram Mark Zuckerberg

Γερουσία των ΗΠΑ: Οι CEOs των social media έχετε αίμα στα χέρια σας

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές κατηγόρησαν τους ηγέτες των μεγαλύτερων εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.