Το φαινόμενο Gamestop τίναξε τα hedge funds της Wall Street στον αέρα

, Το φαινόμενο Gamestop τίναξε τα hedge funds της Wall Street στον αέρα

Η αλυσίδα παιχνιδιών Gamestop, η οποία ιδρύθηκε το 1984 με έδρα το Τέξας των ΗΠΑ, υπέστη μεγάλες οικονομικές απώλειες, εξ’ αιτίας, αφενός της ραγδαίας ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου, που ήδη από το 2010 έχει μπει δυναμικά στις ζωές μας, αφετέρου της έξαρσης του κορονοϊού ανά τον κόσμο που έχει πλήξει πολλούς κολοσσούς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εξίσου με την πτώση του τζίρου της, και την πτώση της αξίας των μετοχών της όπου το τελευταίο διάστημα είχαν φθίνουσα πορεία.

Την συγκυρία και την τεράστια αυτή οικονομική ζημία θέλησαν να εκμεταλλευτούν τα hedge funds, οι ισχυροί δηλαδή επενδυτές της Wall Street. Οι οποίοι με την υποτιμητική κερδοσκοπία αλλιώς “σορτάρισμα”, πόνταραν στην κατάρρευση της αξίας της μετοχής, ώστε να εξαγοράσουν πλήθος μετοχών με το μικρότερο κόστος. Όπως ήταν φυσικό η πτώση της μετοχής θα επέφερε στα hedge funds υπέρογκα κέρδη.

, Το φαινόμενο Gamestop τίναξε τα hedge funds της Wall Street στον αέρα

Τα στοίχημα όμως αυτό έρχεται να ανατρέψει μια μεγάλη μερίδα μικροεπενδυτών οι οποίοι παρακινούμενοι από το φόρουμ Wallstreebets, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Reddit, με 6 εκατομμύρια χρήστες στην διάθεση της, πόνταραν στο χρηματιστήριο υπέρ της μετοχής της Gamestop σ’ ένα ισχυρό μαζικό ποντάρισμα, με αποτέλεσμα η αξία της μετοχής να εκτιναχθεί κατά μέσο όρο από τα 40$ στα 400$. Προκαλώντας αναταραχή και δέος ανά τον κόσμο η άνευ προηγουμένου για τα δεδομένα της Gamestop εκτόξευση της αξίας της μετοχής της σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ο σκοπός αυτού του μεγάλου πονταρίσματος που άλλαξε άρδην τα δεδομένα φημολογείται ότι ίσως πέρα από τα κέρδη των ίδιων των μικροεπενδυτών να είναι η “τιμωρία” των hedge funds, των λύκων της Wall Street, που με την τακτική αυτή οδηγούσαν σωρεία εταιρειών εδώ και χρόνια στην απόλυτη χρεοκοπία με απώτερο σκοπό δισεκατομμύρια κέρδη.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis

Καπιταλισμός στα καλύτερα του

WSB

Και ακόμα κρατάμε! Παρασκευή θα πάμε πάλι στα ύψη. GME AMC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.