Το FBI αγόραζε κλεμμένα δεδομένα χρηστών από άγνωστη εταιρεία

fbi, Το FBI αγόραζε κλεμμένα δεδομένα χρηστών από άγνωστη εταιρεία

Το τμήμα κυβερνοασφάλειας του FBI αγόραζε μαζικά δεδομένα Διαδικτύου από μια άγνωστη εταιρεία τεχνολογίας στη Φλόριντα, όπως αποκαλύπτει το Motherboard.

Η “άγνωστη” εταιρεία, η οποία ονομαζεται Team Cymru, πουλάει πρόσβαση σε bulk traffic ιστότοπων και υποσχεται στους πελάτες ότι μπορεί να λειτουργήσει ως πύλη προς την «πλειοψηφία όλων των δραστηριοτήτων στο διαδίκτυο». Στο παρελθόν φέρεται να έχει πουλήσει τις πληροφορίες της και σε άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Το Motherboard εντόπισε αυτή τη συνεργασία βρίσκοντας τις λεπτομέρειες της σύμβασης του FBI μέσω ενός αιτήματος για το Freedom of Information Act. Το έγγραφο FOIA των 4 σελίδων έχει τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και δεν δίνει πολλά στοιχεία για τον ευρύτερο σκοπό της απόκτησης δεδομένων του γραφείου. Ωστόσο, δείχνει ότι, το 2017, η κυβέρνηση πλήρωσε συνολικά 76.450 δολάρια για την άντληση πληροφοριών.

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι αυτά τα δεδομένα, τα οποία είναι γνωστά ως δεδομένα “netflow”, τα οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της κυβερνοεγκληματικής δραστηριότητας. Εταιρείες όπως η Cymru συνήθως αγοράζουν τα δεδομένα από παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και στη συνέχεια τα μεταπωλούν στις αρχές επιβολής του νόμου, αναφέρει το Motherboard.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο αναφέρθηκε ότι πολλές υπηρεσίες εντός του αμερικανικού στρατού είχαν ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για να προμηθευτούν ένα ισχυρό εργαλείο παρακολούθησης Διαδικτύου από την εταιρεία της Φλόριντα. Αυτό ονομάστηκε «Augury» και, σύμφωνα με διαφημιστικό υλικό, επιτρέπει σε έναν χρήστη πρόσβαση σε μαζικά αρχεία καταγραφής κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα δεδομένα που παρέχονται θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν «πρόσβαση στα δεδομένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ατόμων, το ιστορικό περιήγησης και άλλες πληροφορίες, όπως τα ευαίσθητα cookie στο Διαδίκτυό τους», ανέφερε το κατάστημα.

Μέχρι πρόσφατα, η Cymru φέρεται να είχε συνεργασία με το πιο γνωστό πρόγραμμα περιήγησης απορρήτου του Διαδικτύου, το Tor. Τον Οκτώβριο του 2022, μετά τη δημόσια αποκάλυψη του συμβολαίου της Cymru με τον στρατό των ΗΠΑ, η Tor ανακοίνωσε επίσημα ότι θα διακόψει τη συνεργασία της με την εταιρεία της Φλόριντα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.