To FBI προτείνει την χρήση ad blocker

FBI ad blocker, To FBI προτείνει την χρήση ad blocker

To FBI άφησε για λίγο στην άκρη το κυνήγι κατά συρροή δολοφόνων για να ανακοινώσει ότι η χρήση προγράμματος αποκλεισμού διαφημίσεων είναι αναγκαία.

Σύμφωνα με το Internet Crime Complaint Center, οι εγκληματίες χρησιμοποιούν διαφημίσεις στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης όπως το Google και το Bing για να πλαστοπροσωπήσουν επωνυμίες. Αυτές οι διαφημίσεις στέλνουν ανυποψίαστους χρήστες σε ψεύτικους ιστότοπους που μοιάζουν πανομοιότυποι με τις σελίδες που αναζητούν πραγματικά οι άνθρωποι, όπου στη συνέχεια υποβάλλονται σε επιθέσεις ransomware ή phishing. Το Γραφείο λέει ότι ένας αποκλεισμός διαφημίσεων μπορεί να βοηθήσει.

Το FBI συνιστά να ελέγξετε τη διεύθυνση URL της σελίδας που επισκέπτεστε ή να πληκτρολογήσετε απευθείας τη διεύθυνση ιστού αντί να την αναζητήσετε. Το FBI λέει ότι αυτές οι απάτες είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στους τομείς των οικονομικών ή των κρυπτονομισμάτων. Όταν κάνετε οτιδήποτε αφορά τα χρήματά σας στο διαδίκτυο, είναι η κατάλληλη στιγμή να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet ad blocker featured YouTube

Η YouTube ξεκινά τα ‘Playables’ για τους συνδρομητές Premium

To Υoutube κάνει πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα του προσπαθώντας να προσελκύσει περισσότερους επί πληρωμή χρήστες.

Internet ad blocker YouTube

Το YouTube παίρνει δραστικά μέτρα κατά των χρηστών ad blocker

H μάχη του Youtube κατά των προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων στην πλατφόρμα ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι.

Internet FBI featured

Το FBI αγόραζε κλεμμένα δεδομένα χρηστών από άγνωστη εταιρεία

Το τμήμα κυβερνοασφάλειας του FBI αγόραζε μαζικά δεδομένα Διαδικτύου από μια άγνωστη εταιρεία τεχνολογίας στη Φλόριντα.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.