Το Find My Device της Google και το Find My της Apple ενώνουν τις δυνάμεις τους

Find My Device της Google, Το Find My Device της Google και το Find My της Apple ενώνουν τις δυνάμεις τους

Το Find My Device της Google παρακολουθεί τηλέφωνα που έχουν συνδεθεί στον λογαριασμό σας Google, όμως φαίνεται ότι προσπαθεί να επεκταθεί και στην εφαρμογή Find My της Apple.

Η πλατφόρμα δεν μπορεί να βοηθήσει άλλους να βρουν τις χαμένες ή κλεμμένες συσκευές τους. Ωστόσο, το έργο της Google για την επέκταση των δυνατοτήτων της λειτουργίας Find My Device συνεχίζεται. Οι σημειώσεις έκδοσης της Google για την ενημέρωση του Play Store του Δεκεμβρίου 2022 περιλαμβάνουν την ακόλουθη αναφορά: “Το Find My Device υποστηρίζει πλέον κρυπτογραφημένες αναφορές τελευταίας γνωστής τοποθεσίας για συσκευές Android, χρησιμοποιώντας ένα νέο πλαίσιο με επίκεντρο το απόρρητο”.

Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η Google εργάζεται για να επιτρέψει την εύρεση συσκευής σε συσκευές Android που έχουν χαθεί ή κλαπεί ακόμη και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Με ένα ενημερωμένο δίκτυο Find My Device, οι υπηρεσίες τοποθεσίας από άλλες συσκευές Android θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εύρεση ακουστικών άλλων χρηστών Android. Με περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια συσκευές Android να επιπλέουν σε όλο τον κόσμο, ένα δίκτυο Find My Device θα μπορούσε να καλύψει άφθονο έδαφος. Αν αυτό σας φαίνεται γνωστό, έτσι λειτουργεί το δίκτυο Find My της Apple, λέει η ίδια η Apple.

Δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την αναβάθμιση του Find My Device και παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει η λειτουργία. Αυτό θα ήταν μεγάλη υπόθεση για τους χρήστες Android και θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί μία ανακοίνωση από την εταιρεία.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.