To κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας έστελνε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο

Spy ballon Κίνας, To κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας έστελνε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο

Το κινεζικό μπαλόνι που πέταγε πάνω από τις ΗΠΑ τις προηγούμενες εβδομάδες, κατάφερε να συγκεντρώσει πληροφορίες από στρατιωτικές βάσεις για αρκετές μέρες πριν καταρριφθεί, αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το μπαλόνι ήταν σε θέση να μεταδώσει δεδομένα στο Πεκίνο σε πραγματικό χρόνο λαμβάνοντας ηλεκτρονικά σήματα αντί να τραβήξει φωτογραφίες, αναφέρει το NBC News, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, με τον Λευκό Οίκο να μην επιβεβαιώνει τις αναφορές.

«Γνωρίζουμε ότι το μπαλόνι ήταν σε θέση να ελιχθεί και να οδηγηθεί σκόπιμα κατά μήκος της τροχιάς του», είπε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sabrina Singh, η οποία αρνήθηκε να πει σε ποιες στρατιωτικές εγκαταστάσεις μπόρεσε να αιωρηθεί το μπαλόνι.

“Εξακολουθούμε να κάνουμε μια αξιολόγηση του τι πληροφορίες ήταν αυτές που μπόρεσε να συγκεντρώσει η Κίνα”, δήλωσε.

Το σκάφος – το οποίο αιωρούταν περίπου στα 60 μέτρα ύψος – καταρρίφθηκε στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας στις 4 Φεβρουαρίου από αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος.

Κινέζοι αξιωματούχοι λένε ότι επρόκειτο για μετεωρολογικό αερόστατο και ότι οι ΗΠΑ αντέδρασαν υπερβολικά καταρρίπτοντας το.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.