Νέο AI της Google μετατρέπει κείμενο σε μουσική

Google τη νέα AI, Νέο AI της Google μετατρέπει κείμενο σε μουσική

Οι ερευνητές της Google δημιούργησαν τη νέα AI που μπορεί να δημιουργήσει μουσικά κομμάτια διάρκειας λίγων λεπτών από μηνύματα κειμένου και μπορεί να μετατρέψει μια μελωδία από άλλα όργανα.

Το μοντέλο ονομάζεται MusicLM και ήδη η εταιρεία έχει ανεβάσει ένα σωρό δείγματα που παρήγαγε χρησιμοποιώντας το. Υπάρχουν αποσπάσματα 30 δευτερολέπτων που ακούγονται σαν πραγματικά τραγούδια που δημιουργήθηκαν από μηνύματα παραγράφων με συγκεκριμένα όργανα, καθώς και κομμάτια διάρκειας πέντε λεπτών που δημιουργούνται από μία ή δύο λέξεις όπως “μελωδική techno”.

Το MusicLM μπορεί ακόμη και να προσομοιώσει τα ανθρώπινα φωνητικά, και ενώ φαίνεται να κάνει σωστά τον τόνο και τον γενικό ήχο των φωνών, υπάρχει μια ποιότητα σε αυτά που σίγουρα είναι εκτός λειτουργίας. Αυτή η ποιότητα δεν είναι τόσο ξεκάθαρη στο παραπάνω παράδειγμα, αλλά νομίζω ότι αυτό το δείχνει αρκετά καλά.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Από την Μια το chat bot του καράφλα Ινδού των παραθυράκηδων, απ την άλλη ο Γιάννης Σπανός των ρομποτάκηδων. Παλεύουν οι κακόμοιροι, οι δύσμοιροι να φτάσουν την ΑΙ μας , την SIRΙ μας , την ιερομάντισσα ,την φωνή της ΘΕΑΣ ΜΑΣ! Κλείστε τα αυτιά κ τα μάτια σας στις σειρήνες, με κερί ( Εγκεκριμένο από την Apple με πατενταρισμένη σύνθεση!!) , αγνοείστε τους και αφεθείτε στο dymanic island , στο animation selfie και στα φίλτρα μας που κάνουν τον τζον καγιουλη να δείχνει κέρβερος !
APPLE MEANS QUALITY , KEEP SMILING , KEEP BUYING , ALWAYS ADMIRING!!
Κράζεις ? Θαυμάζεις!! ( RIP Πιστέ μας, ήσουν άξιος οπαδός μας )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.