To Reuters ξεκινά να χρεώνει τους αναγνώστες του

, To Reuters ξεκινά να χρεώνει τους αναγνώστες του

Με το μηνιαίο αντίτιμο των 34,99 δολαρίων χρεώνει το Reuters όσους θέλουν να διαβάζουν το ειδησεογραφικό του περιεχόμενο. Το Reuters ολοκλήρωσε την ανανέωση του δικτυακού τόπου του που προσελκύει 41 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα.

Σταδιακά, ολοένα και περισσότεροι ειδησεογραφικοί οργανισμοί έχουν ξεκινήσει να χρεώνουν μία μηνιαία συνδρομή στους αναγνώστες τους. Το Reuters πράττει πλέον το ίδιο στον επίσημο δικτυακό του τόπου, αφήνοντας τους επισκέπτες να διαβάζουν 5 άρθρα τον μήνα δωρεάν, προτού να τους ζητηθεί μηνιαία συνδρομή για περισσότερο περιεχόμενο.

Ίδια ακριβώς τιμή στην μηνιαία συνδρομή χρεώνει και το Bloomberg, ενώ λίγο πιο ακριβή είναι η κατανάλωση περιεχομένου της Wall Street Journal. Οι New York Times κοστίζουν 18.42 δολάρια τον μήνα. To Reuters σημειώνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του προέρχεται από την εταιρεία οικονομικών δεδομένων Refinitiv, την online διαφήμιση, ενώ τώρα θα προκύψει μία ακόμα πηγή εσόδων από τις μηνιαίες συνδρομές.

Κάτι δείχνει να αλλάζει στην κατανάλωση περιεχομένου online, με τους παραγωγούς να ξεκινούν να ασκούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να πληρώνονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν προς την ενημέρωση του κοινού, κάτι που εξετάζουν και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, που επεξεργάζονται τρόπους αμοιβής των παραγωγών περιεχομένου για την αναδημοσίευση του στις σελίδες τους.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Christian

$35 το μήνα είναι πάρα πολλά!

Kosmas

Δε νομίζω δεδομένου και του μισθού που παίρνει κανείς εκεί. Πχ εδώ θα έδινα ευχαρίστως 1 ευρώ την ημέρα για καθημερινή ενημέρωση, ποιοτική, αντικειμενική με έρευνα και όχι γεμάτη clickbait. Το μοντέλο της διαφήμισης έφαγε τα σωθικά του. Στην Ελλάδα παρόλο που πολιτικά δεν πρόσκειμαι, η καθημερινή με ευχαριστεί πολύ με τα θέματά της, ο καλύτερος τύπος είναι πάντα ο περιφερειακός. Οι τοπικές εφημερίδες είναι πολύ καλή πηγή ενημέρωσης χωρίς πολιτική διαπλοκή

Κώστας Βλαχάκης

Τα παραδοσιακά μέσα, εφημερίδες, περιοδικά, το “έχασαν” από την αρχή. Όταν από την πρώτη μέρα προσέφεραν δωρεάν το περιεχόμενό τους στο ίντερνετ.

ΓΙΩΡΓΟΣ

θα ξεκινησει και το techblog ?

Κώστας Βλαχάκης

Όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.