Το Spotify κατηγορεί την Apple για παρεμπόδιση της επιχείρησης ηχητικών βιβλίων

Spotify, Το Spotify κατηγορεί την Apple για παρεμπόδιση της επιχείρησης ηχητικών βιβλίων

Το Spotify ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα το εγχείρημα με ηχητικά βιβλία με 300.000 τίτλους, αλλά τώρα κατηγορεί την Apple για αθέμητο ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα η εφαρμογή podcast και μουσικής ανέφερε ότι η Apple απέρριψε το σύστημα αγορών ακουστικών βιβλίων της τρεις φορές λόγω παραβίασης των κανόνων της. Για να συμμορφωθεί, έπρεπε να κρύψει την τιμή των ηχητικών βιβλίων και να πραγματοποιήσει πωλήσεις εκτός της κύριας εφαρμογής μέσω ενός συνδέσμου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όλα αυτά καθιστούν πιο δύσκολο για το Spotify να ανταγωνιστεί, καθώς οι χρήστες δεν μπορούν εύκολα να συγκρίνουν τις τιμές.

Τα ηχητικά βιβλία του Spotify θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν δεκτά εάν η εταιρεία είχε ακολουθήσει τους κανόνες του App Store, δήλωσε η Apple. «Τους παρείχαμε σαφείς οδηγίες για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος και εγκρίναμε την εφαρμογή τους αφού έκαναν αλλαγές που την έφεραν σε συμμόρφωση», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

Το Spotify θα μπορούσε επίσης να έχει πουλήσει τα ηχητικά βιβλία του μέσω του συστήματος αγορών του App Store, αλλά η Apple θα έκανε περικοπή 30 τοις εκατό – θέτοντας τα ηχητικά βιβλία του Spotify σε σημαντικό μειονέκτημα έναντι των Apple Books.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος που έχει περάσει κατά καιρούς από διάφορους κλάδους μέχρι να καταλήξει στην τεχνολογία, που τον "κέρδισε". Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming. Θέματα που περιλαμβάνουν αθλητισμό και τεχνολογία εμφανίζονται πάντα στο "ρεπερτόριο" του.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple VR featured

Apple: Ονομάζει ‘xrOS’ το λειτουργικό σύστημα του AR/VR headset

Η Apple αποφάσισε να ονομάσει το λογισμικό που θα τρέχει στo επερχόμενο AR/VR headset “xrOS”, μια εξέλιξη του αρχικού “RealityOS ή “rOS” που σχεδίαζε η εταιρεία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Software featured MIUI Xiaomi

MIUI 14: Διέρρευσε το changelog πριν την επίσημη κυκλοφορία

Η Xiaomi αναμένεται να ανακοινώσει το MIUI 14 αργότερα αυτόν τον μήνα, ωστόσο τώρα διέρρευσε ένα changelog που αποκαλύπτει ότι θα έρθουν πολλές αλλαγές στα τηλέφωνα της εταιρείας.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple: Σκιέρ ενεργοποιούν κατά λάθος τη λειτουργία σύγκρουσης του iPhone

Η δυνατότητα ανίχνευσης σύγκρουσης που είναι ενσωματωμένη στα μοντέλα iPhone 14, iPhone 14 Pro και Apple Watch αναγκάζει τους σκιέρ να καλούν κατά λάθος τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Gear Apple Apple Watch iPhone 14

Η Apple γίνεται (RED) για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, η Apple επισήμανε τη μακροχρόνια συνεργασία της με την (RED), η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 250 εκατ. δολάρια από το 2006.