Το Spotify κατηγορεί την Apple για παρεμπόδιση της επιχείρησης ηχητικών βιβλίων

Spotify, Το Spotify κατηγορεί την Apple για παρεμπόδιση της επιχείρησης ηχητικών βιβλίων

Το Spotify ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα το εγχείρημα με ηχητικά βιβλία με 300.000 τίτλους, αλλά τώρα κατηγορεί την Apple για αθέμητο ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα η εφαρμογή podcast και μουσικής ανέφερε ότι η Apple απέρριψε το σύστημα αγορών ακουστικών βιβλίων της τρεις φορές λόγω παραβίασης των κανόνων της. Για να συμμορφωθεί, έπρεπε να κρύψει την τιμή των ηχητικών βιβλίων και να πραγματοποιήσει πωλήσεις εκτός της κύριας εφαρμογής μέσω ενός συνδέσμου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όλα αυτά καθιστούν πιο δύσκολο για το Spotify να ανταγωνιστεί, καθώς οι χρήστες δεν μπορούν εύκολα να συγκρίνουν τις τιμές.

Τα ηχητικά βιβλία του Spotify θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν δεκτά εάν η εταιρεία είχε ακολουθήσει τους κανόνες του App Store, δήλωσε η Apple. «Τους παρείχαμε σαφείς οδηγίες για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος και εγκρίναμε την εφαρμογή τους αφού έκαναν αλλαγές που την έφεραν σε συμμόρφωση», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

Το Spotify θα μπορούσε επίσης να έχει πουλήσει τα ηχητικά βιβλία του μέσω του συστήματος αγορών του App Store, αλλά η Apple θα έκανε περικοπή 30 τοις εκατό – θέτοντας τα ηχητικά βιβλία του Spotify σε σημαντικό μειονέκτημα έναντι των Apple Books.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.