Το Spotify κατηγορεί την Apple για παρεμπόδιση της επιχείρησης ηχητικών βιβλίων

Spotify, Το Spotify κατηγορεί την Apple για παρεμπόδιση της επιχείρησης ηχητικών βιβλίων

Το Spotify ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα το εγχείρημα με ηχητικά βιβλία με 300.000 τίτλους, αλλά τώρα κατηγορεί την Apple για αθέμητο ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα η εφαρμογή podcast και μουσικής ανέφερε ότι η Apple απέρριψε το σύστημα αγορών ακουστικών βιβλίων της τρεις φορές λόγω παραβίασης των κανόνων της. Για να συμμορφωθεί, έπρεπε να κρύψει την τιμή των ηχητικών βιβλίων και να πραγματοποιήσει πωλήσεις εκτός της κύριας εφαρμογής μέσω ενός συνδέσμου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όλα αυτά καθιστούν πιο δύσκολο για το Spotify να ανταγωνιστεί, καθώς οι χρήστες δεν μπορούν εύκολα να συγκρίνουν τις τιμές.

Τα ηχητικά βιβλία του Spotify θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν δεκτά εάν η εταιρεία είχε ακολουθήσει τους κανόνες του App Store, δήλωσε η Apple. «Τους παρείχαμε σαφείς οδηγίες για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος και εγκρίναμε την εφαρμογή τους αφού έκαναν αλλαγές που την έφεραν σε συμμόρφωση», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

Το Spotify θα μπορούσε επίσης να έχει πουλήσει τα ηχητικά βιβλία του μέσω του συστήματος αγορών του App Store, αλλά η Apple θα έκανε περικοπή 30 τοις εκατό – θέτοντας τα ηχητικά βιβλία του Spotify σε σημαντικό μειονέκτημα έναντι των Apple Books.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Spotify

Spotify: Αποκτά υποστήριξη ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) αποτελεί βασικό στοιχείο πολλών διαδικτυακών υπηρεσιών εδώ και χρόνια, προστατεύοντας τον λογαριασμό σας.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL και Pixel 9 Pro Fold: Διέρρευσαν οι τιμές

Η Google διοργανώνει μια εκδήλωση παρουσίασης νέων προϊόντων στις 13 Αυγούστου και αναμένεται να αποκαλύψει τη σειρά Pixel 9.

Gear Apple featured

Apple Vision Pro: O Tim Cook λέει ότι το χρησιμοποιεί κάθε μέρα για τα πάντα

O Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τim Cook, χρησιμοποιεί το Apple Vision Pro καθημερινά, σύμφωνα με μια συνέντευξη που παραχώρησε στην The Sun.

Business Apple NFC

H EE αποδέχθηκε τις δεσμεύσεις της Apple για άνοιγμα του συστήματος πληρωμών και της πρόσβασης στο NFC

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποδεχθεί τις δεσμεύσεις της Apple να ανοίξει το σύστημα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου.