Το Tumblr έχασε το ένα τρίτων των χρηστών λόγω απαγόρευσης πορνογραφικού περιεχομένου

Tumblr porn, Το Tumblr έχασε το ένα τρίτων των χρηστών λόγω απαγόρευσης πορνογραφικού περιεχομένου

Tumblr porn, Το Tumblr έχασε το ένα τρίτων των χρηστών λόγω απαγόρευσης πορνογραφικού περιεχομένου

Το Tumblr παρουσίασε μαζική πτώση χρηστών εξαιτίας της απαγόρευσης του περιεχομένου για ενήλικες το προηγούμενο έτος. Το Νοέμβριο του 2018, η εφαρμογή του Tumblr για iOS αποσύρθηκε από το Apple App Store, επειδή βρέθηκε παιδική πορνογραφία στην πλατφόρμα. Αντί το Tumblr να ασχοληθεί ειδικά με το θέμα, αποφάσισε το Δεκέμβριο να απαγορεύσει εξ ολοκλήρου την πορνογραφία και το σεξουαλικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα του.

Ωστόσο, τα posts για ενηλίκους ήταν ένα μεγάλο κομμάτι των κοινοτήτων του Tumblr, οπότε όταν αυτά απαγορεύτηκαν, ένα μεγάλο μέρος χρηστών έφυγε από την πλατφόρμα. Σύμφωνα με ανάλυση του SimilarWeb η επισκεψιμότητα μειώθηκε από 521 εκατομμύρια μηνιαίες προβολές σελίδων το Δεκέμβριο, σε 437 εκατομμύρια τον Ιανουάριο. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, το Tumblr έλαβε μόνο 369 εκατομμύρια προβολές σελίδων. Ουσιαστικά 151 εκατομμύρια λιγότερες προβολές σελίδων ή 29 τοις εκατό μείωση, σε σχέση με τις προβολές που είχε πριν την απαγόρευση του πορνογραφικού περιεχομένου.

Το Google Trends δείχνει επίσης μία σταθερή μείωση του ενδιαφέροντος των χρηστών για το Tumblr. Την ημέρα που η εταιρεία απαγόρευσε το περιεχόμενο για ενήλικες, το Tumblr είχε 100 στο σκορ δημοτικότητα, όπου είναι και το μέγιστο. Ωστόσο, την Τετάρτη που μας πέρασε, η ιστοσελίδα σημείωσε το υψηλότερο σκορ των τελευταίων 90 ημερών, το οποίο ήταν μόλις 34. Η Alexa από την άλλη αναφέρει ότι το Tumblr έπεσε δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, από 66 σε 68.

Εε μια μελέτη που έγινε τον Ιανουαρίου του 2017, η οποία βασίστηκε σε 130 εκατομμύρια χρήστες, οι ερευνητές από την Bell Labs και δύο ιταλικά πανεπιστήμια, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι περίπου το ένα τέταρτο των χρηστών του Tumblr ήταν εκεί για το NSFW περιεχόμενο.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.