Το Yahoo Messenger κλείνει στις 17 Ιουλίου ύστερα από 20 χρόνια λειτουργίας

Yahoo Messenger, Το Yahoo Messenger κλείνει στις 17 Ιουλίου ύστερα από 20 χρόνια λειτουργίας

H Oath Inc. ανακοίνωσε ότι διακόπτει οριστικά τη λειτουργία του Yahoo Messenger στις 17 Ιουλίου. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Yahoo ID των χρηστών θα παραμείνει κανονικά σε ισχύ για τις υπόλοιπες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα την υπηρεσία ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Το Yahoo Messenger αποτέλεσε μαζί με το MSN μία από τις πρώτες εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων στην αγορά. Η εταιρεία δεν προέβη στην επεξήγηση συγκεκριμένων λόγων που την οδήγησαν στο κλείσιμο του πάλαι ποτέ δημοφιλούς instant messenger, ωστόσο δεδομένης της κυριαρχίας νεότερων IMs, όπως WhatsApp, Facebook Messenger και άλλων αντίστοιχων εφαρμογών δεν είναι μία κίνηση που προκαλεί εντύπωση. Η Oath οδηγήθηκε επίσης στο κλείσιμο του AOL Instant Messenger τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι καθώς το τοπίο στις επικοινωνίες αλλάζει διαρκώς, εστιάζει στην κατασκευή και εισαγωγή νέων εργαλείων επικοινωνίας που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των καταναλωτών, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στo Yahoo Squirrel, ένα invite group messaging app που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμαστική έκδοση.

Το Yahoo Messenger λανσαρίστηκε στις 9 Μαρτίου του 1998 ως Yahoo Pager για να επαναλανσαριστεί με τη σημερινή ονομασία του στις 21 Ιουνίου του 1999. Από την πρώτη ημέρα της παρουσίασής του στο κοινό έως τις 17 Ιουλίου του 2018 που είναι προγραμματισμένο από την εταιρεία να σταματήσει οριστικά να προσφέρει τις υπηρεσίες του θα έχει καταφέρει να συμπληρώνει 20 χρόνια, 4 μήνες και κάτι μέρες ζωής, αφήνοντας έντονο το «σημάδι» του και ειδικά κατά την πρώτη και πλέον δεκαετία της λειτουργίας του, στον τομέα της στιγμιαίας επικοινωνίας.

Οι χρήστες του messenger θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν το ιστορικό των συνομιλιών τους μέσα στους επόμενους έξι μήνες από εδώ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
george

το τιτλο διορθωστε!

forneverarrow

Τελευταία φορά που το δούλεψα ήταν το 2009… Δεν ήξερα ότι υπάρχει ακόμα!

Κώστας Βλαχάκης

Διορθώθηκε ο τίτλος παιδια!

Μεγάλη αγάπη το Yahoo! messenger….!!!

Flagship killer

Sorry που γίνομαι σπασίκλας αλλά ο τίτλο ακόμα 20 … Λειτουργίας λέει…

Γιώργος

Πάντα στη σκιά του MSN messenger ήταν και δικαιολογημένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business yahoo

H Yahoo βάζει τέλος στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί Google και Meta

Η Yahoo αναμένεται να απολύσει το 20% του συνολικού προσωπικού της στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ομίλου.

Internet Hackers yahoo

Οι hackers προτίμησαν να μιμούνται το Yahoo

Μία έρευνα που παρουσίασε η Check Point Research έδειξε ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο προτιμούν να μιμούνται το Yahoo στις απόπειρές τους να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου.

Software yahoo

Yahoo: Αποσύρεται οριστικά από την Κίνα

«Σε αναγνώριση του ολοένα και πιο δύσκολου επιχειρηματικού και νομικού περιβάλλοντος στην Κίνα, η σειρά υπηρεσιών της Yahoo δεν θα είναι πλέον προσβάσιμη από την ηπειρωτική Κίνα από την 1η Νοεμβρίου»

Business Verizon yahoo

H Verizon σκέφτεται να πουλήσει τη Yahoo και την AOL

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Verizon σκέφτεται να προχωρήσει στην πώληση της Yahoo και της AOL.