Το Youtube ήθελε να “σκοτώσει” τον Internet Explorer 6

Internet Explorer 6, Το Youtube ήθελε να “σκοτώσει” τον Internet Explorer 6

Τον Ιούνιο του 2009, το Youtube πρόσθεσε μία ετικέτα με την οποία ειδοποιούσε τους χρήστες πως η υποστήριξη του Internet Explorer 6, θα σταματούσε σύντομα.

Εκείνη την εποχή ένα ποσοστό επισκεπτών του Youtube, της τάξεως του 18% προέρχονταν από τον Internet Explorer 6. Τότε μια ομάδα προγραμματιστών του Youtube, που είχε αγανακτήσει με το να ασχολείται συνέχεια με τις επιδιορθώσεις του “γερασμένου” browser, αποφάσισε να βρει ένα σχέδιο προκειμένου να “σκοτώσει” τον Internet Explorer 6.

Όπως αναφέρει ο Chris Zacharias, πρώην μηχανικός της Google και του Youtube: “Στην αρχή ξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε, πώς θα παίρναμε την εκδίκηση μας από τον IE6, το σχέδιο ήταν απλό. Θα βάζαμε ένα μικρό banner πάνω από τον video player, το οποίο θα το έβλεπαν μόνο οι χρήστες του IE6.” Να σημειώσουμε πως εκείνη την χρονική περίοδο, η Google είχε μόλις ολοκληρώσει την εξαγορά του Youtube και η πλατφόρμα, δεν είχε ενταχθεί ολοκληρωτικά στην πολιτική που εφάρμοζε η Google τότε.

Αυτό που έκαναν οι μηχανικοί του YouTube, ήταν να δημιουργήσουν μια συλλογή εντολών που λεγόταν “OldTuber,”  προκειμένου να μπορούν να παρακάμψουν την πολιτική που εφάρμοζε η Google στον κώδικα η οποία έκανε δύσκολη την διαδικασία των αλλαγών. “Είδαμε μια ευκαιρία μπροστά μας κι αυτό ήταν να μπορέσουμε να εξαφανίσουμε οριστικά τον IE6.” Παραδέχτηκε ο Zacharias. Τότε τους πλησίασε ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της Google για να μάθει τι συμβαίνει, καθώς τα μέσα της εποχής άρχισαν τις δημοσιεύσεις που έκαναν λόγο για την πρόθεση της Google να εξαφανίσει τον IE6. “Τους εξηγήσαμε για ποιον λόγο κάναμε τις κινήσεις αυτές, για να μπορέσουν να μιλήσουν με τα media”.

Internet Explorer 6, Το Youtube ήθελε να “σκοτώσει” τον Internet Explorer 6

Λίγες ημέρες αργότερα, δύο δικηγόροι της Google, θέλησαν να μάθουν για ποιον λόγο βρέθηκε σε αυτή την θέση το banner και απαίτησαν να αφαιρεθεί, καθώς ήταν η εποχή που η Google παρουσίαζε τον Chrome ως εναλλακτικό browser και υπήρχε ο φόβος για νομικές επιπτώσεις, σχετικά με τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Οι προγραμματιστές αρνήθηκαν και μάλιστα  σιγά σιγά, κι άλλα τμήματα της Google υιοθέτησαν το banner με αποτέλεσμα ως τον Απρίλιο του 2016, η χρήση του IE6 στην Αμερική να είναι κάτω από 1%.

Οι επαναστάτες προγραμματιστές, πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Να μπορούν να δουλέψουν με σύγχρονο υλικό και να μην καθυστερούν τον χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών τους. Η μεγάλη χρήση του IE 6 εκείνη την εποχή, δημιουργούσε προβλήματα στην βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών της Google και όχι μόνο. Εκείνοι έκαναν την αρχή και στην συνέχεια ακολούθησαν το παράδειγμα τους κι άλλες εταιρείες.

Πηγή 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured Google

Το Youtube το μετάνιωσε και θα φέρει Apple Vision Pro app

Το Apple Vision Pro App Store κυκλοφόρησε χωρίς μερικές βασικές εφαρμογές, όπως το Netflix, το YouTube και το Spotify.

Internet YouTube

Youtube Health: Παρέχει εύκολη πρόσβαση σε οδηγίες για πρώτες βοήθειες

Το Youtube κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο που απλοποιεί τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτουμε βήμα προς βήμα βίντεο πρώτων βοηθειών και επείγουσας φροντίδας.

Internet featured Google YouTube

Youtube: Νέα λειτουργία διευκολύνει τους δημιουργούς podcast

Τα podcast έχουν εξαιρετική απήχηση αυτή την περίοδο γι’ αυτό και πολλές υπηρεσίες streaming ασχολούνται ιδιαιτέρως μαζί τους.

Smartphones Apple featured iPhone

Πώς να συνεχίσετε να ακούτε YouTube στο iPhone ακόμα και με κλειδωμένη οθόνη

Στο iPhone, η δυνατότητα να ακούς μουσική από το Youtube στο παρασκήνιο συνήθως απαιτεί μια συνδρομή YouTube Premium.