Το YouTube παίρνει δραστικά μέτρα κατά των χρηστών ad blocker

Youtube, Το YouTube παίρνει δραστικά μέτρα κατά των χρηστών ad blocker

H μάχη του Youtube κατά των προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων στην πλατφόρμα ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι. Toν Ιούνιο, έκανε γνωστό πως διεξήγαγε ένα “μικρό πείραμα” παγκοσμίως που προέτρεψε ένα μικρό υποσύνολο ανθρώπων που χρησιμοποιούν ad blocker να το απενεργοποιήσουν προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο της πλατφόρμας.

Πλέον, η κίνηση αυτή δεν είναι ένα “μικρό πείραμα”, με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του YouTube, Christopher Lawton, να ανακοινώνει πως ξεκινά μια παγκόσμια προσπάθεια για να καταπολεμήσει τη χρήση ad blocker και να ενθαρρύνει τους χρήστες είτε να επιτρέπουν διαφημίσεις είτε, εάν δε θέλουν διαφημίσεις, να πληρώνουν για το YouTube Premium.

Όταν πετύχετε τον αποκλεισμό ad blocker του YouTube, θα δείτε ένα μήνυμα που, μεταξύ άλλων, λέει πως “η αναπαραγωγή βίντεο είναι αποκλεισμένη εκτός εάν το YouTube επιτρέπεται στη λίστα ή το πρόγραμμα ad blocker είναι απενεργοποιημένο”.

Aπό τη στιγμή αυτή σας δίνονται δύο επιλογές. Είτε να επιτρέψετε διαφημίσεις ή να δοκιμάσετε το YouTube Premium.

Σύμφωνα με τον Lawton, η χρήση προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων παραβιάζει τους όρους παροχής υπηρεσιών της πλατφόρμας. «Οι διαφημίσεις υποστηρίζουν ένα ποικίλο οικοσύστημα δημιουργών παγκοσμίως και επιτρέπουν σε δισεκατομμύρια άτομα να έχουν πρόσβαση στο αγαπημένο τους περιεχόμενο στο YouTube», είπε.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.