Το YouTube τερμάτισε το πείραμα του επί πληρωμή 4K Premium

YouTube, Το YouTube τερμάτισε το πείραμα του επί πληρωμή 4K Premium

Κανένας χρήστης δεν αρέσκεται στην πρόσβαση σε υλικό επί πληρωμή, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στο Youtube, όταν αποπειράθηκε να υιοθετήσει την πρόσβαση σε βίντεο 4K σε συνδρομητές Premium.

Οι θαυμαστές του YouTube ξεσηκώθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού ένας περιορισμένος αριθμός θεατών βρέθηκε να συμμετέχει στην τελευταία δοκιμή της πλατφόρμας. Αυτό οδήγησε την πασίγνωστη πλατφόρμα στην απόφαση να τερματίσει το αποτυχημένο, όπως φαίνεται, πείραμα.

Το YouTube δοκιμάζει συνεχώς νέα πράγματα, είτε μέσω πειραμάτων στα οποία μπορούν να συμμετέχουν οικειοθελώς οι χρήστες είτε μέσω δοκιμών A/B που πραγματοποιεί με γενικούς χρήστες. Το συγκεκριμένο πείραμα που αφορούσε το 4K φαίνεται να ήταν ένα από τα τελευταία και για τους θεατές που συμμετείχαν, το περιεχόμενο 2160p επισημάνθηκε ως περιορισμένο σε χρήστες Premium επί πληρωμή.

Οικονομικά, κάτι τέτοιο έχει αρκετά νόημα, καθώς πλατφόρμες ροής όπως το Netflix χρεώνουν επιπλέον για την χρήση του 4K χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος που έχει περάσει κατά καιρούς από διάφορους κλάδους μέχρι να καταλήξει στην τεχνολογία, που τον "κέρδισε". Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming. Θέματα που περιλαμβάνουν αθλητισμό και τεχνολογία εμφανίζονται πάντα στο "ρεπερτόριο" του.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitch YouTube

YouTube: Λανσάρει τα δικά του emote – Θυμίζει αρκετά το Twitch

Το YouTube αρχίζει να λανσάρει τα δικά του προσαρμοσμένα emote τύπου Twitch, που ονομάζονται YouTube Emotes και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ενότητες σχολίων και κατά τη διάρκεια ζωντανών εκπομπών.

Internet featured YouTube

YouTube: Νέο intro με…. άρωμα από Netflix

Το YouTube έχει βελτιώσει πολλούς τομείς της εμφάνισής του και όχι μόνο τον τελευταίο καιρό.

Internet YouTube

To YouTube “μάχεται” κατά των dislikes στο YouTube Music

To YouTube Music δεν έχει λάβει τις καλύτερες κριτικές από τους χρήστες μέχρι στιγμής και το Youtube σε συνεργασία με την Goolge εργάζονται σε αλλαγές που θα στείλουν μακριά τα dislikes.

Internet YouTube

Τα YouTube shorts αποκτούν λειτουργίες αγορών

To YouTube φέρνει λειτουργίες αγορών στην υπηρεσία βίντεο σύντομης μορφής, shorts καθώς προσπαθεί να διαφοροποιήσει τη ροή εσόδων του που συμπιέζεται από τη μείωση των διαφημιστικών δαπανών.