Το YouTube τερμάτισε το πείραμα του επί πληρωμή 4K Premium

YouTube, Το YouTube τερμάτισε το πείραμα του επί πληρωμή 4K Premium

Κανένας χρήστης δεν αρέσκεται στην πρόσβαση σε υλικό επί πληρωμή, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στο Youtube, όταν αποπειράθηκε να υιοθετήσει την πρόσβαση σε βίντεο 4K σε συνδρομητές Premium.

Οι θαυμαστές του YouTube ξεσηκώθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού ένας περιορισμένος αριθμός θεατών βρέθηκε να συμμετέχει στην τελευταία δοκιμή της πλατφόρμας. Αυτό οδήγησε την πασίγνωστη πλατφόρμα στην απόφαση να τερματίσει το αποτυχημένο, όπως φαίνεται, πείραμα.

Το YouTube δοκιμάζει συνεχώς νέα πράγματα, είτε μέσω πειραμάτων στα οποία μπορούν να συμμετέχουν οικειοθελώς οι χρήστες είτε μέσω δοκιμών A/B που πραγματοποιεί με γενικούς χρήστες. Το συγκεκριμένο πείραμα που αφορούσε το 4K φαίνεται να ήταν ένα από τα τελευταία και για τους θεατές που συμμετείχαν, το περιεχόμενο 2160p επισημάνθηκε ως περιορισμένο σε χρήστες Premium επί πληρωμή.

Οικονομικά, κάτι τέτοιο έχει αρκετά νόημα, καθώς πλατφόρμες ροής όπως το Netflix χρεώνουν επιπλέον για την χρήση του 4K χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.

Software Apple featured Google

Το Youtube το μετάνιωσε και θα φέρει Apple Vision Pro app

Το Apple Vision Pro App Store κυκλοφόρησε χωρίς μερικές βασικές εφαρμογές, όπως το Netflix, το YouTube και το Spotify.